tisdag 23 oktober 2018

Weekly photo challenge: Vecka 43 – ”Vy”

Idag har sanna bestämt att vi ska presentera vyer för varandra. Lätt som en plätt när jag kollade med synonymer.se:

utsikt, syn, bild, anblick; vykort; föreställning, idé, betraktelsesätt, utblick, perspektiv, horisont.

Min första tolkning är ett nytaget kort från igår och täcker synonymerna ”syn och anblick”. Resterande bilder är betydligt trevligare och bjuder på såväl utsikt, utblick, perspektiv och horisont. Arkivbilder visserligen, men som de flesta av er vet vid det här laget är jag barnsligt förtjust i mäktiga skyskrapor. Kan liksom inte få nog av dessa vyer i Benidorm. Enjoy!


Den har vyn är lika irriterande varje år, för mig alltså. Igår den 22 oktober började Åhléns med sin julskyltning. Helt okej om man vill pynta, men inte börjar man väl med det redan innan Halloween är avklarad. Å dessa absolut gräsliga figurer är inte ens juliga. Vad har förresten hästar och fåglar med jul att göra. Kan nästan höra Rudolf gråta bittra tårar.

Solnedgång. En vy som är svårslagen.


Att åka upp cirka 180 meter i en glashiss utanpå Gran Hotel Bali och mötas av den här utsikten är minst lika svårslaget. Hotellet själv är ingen ddum vy heller.


Tre helt olika byggstilar som på något fascinerande sätt kompletterar varandra. Den blåa byggnaden är häftigast och föreställer tillsammans med "annexen" Hotel Benidorm Plaza. Utsikten från de högsta våningarna måste vara helt fantastisk.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera vyer hittar ni här.

21 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Bra tolkning av vy! Nej, julskyltningen var anskrämlig, håller med dig.
Däremot dina arkivbilder är synnerligen vackra. Den första i solnedgången är SÅ fin. Sedan den sista med den blå skyskrapan, mmmm. Mäktigt!

Idag har jag en bild på en liten ivrig en, som jag tror just du kommer att gilla ;)

byblixtra sa...

Wow, så läckra vyer med skyskraporna.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, oj her var det høyt opp og langt ned! Flotte bilder som passer perfekt til ukas utfordring!

nalta norrland sa...

Julskyltningen Tack, men Nej tack ;-)
De övriga bilderna... toppenfina, fantastiska.

Ditte sa...

Jag är ingen julig typ alls. Och dessa figurer på första bilden begriper jag mig inte på. Inte ens juliga och i mitt tycke har de ingen charm heller. Blir så trött...
Benidormbilderna och vyerna där är klart njutbara. En favorit blir den första av dem. Jag ser minst sex solar och kanske en till. Urläcker. Även bild nr 2 talar till mig. Fantstiskt perspektiv, Och även trean , tagit nerifrån är häftig.
Jättefin tolkning av veckans tema-

Susjos sa...

Julskyltningen struntar vi i!
Vyerna från Benidorm njuter vi av!

Svar; Haha, min nya husläkare är allt annat än ung och snygg! Snarare tror jag faktiskt att han borde ha gått i pension för länge sedan, han såg väldigt gammal ut, men med förhoppningsvis massor av erfarenhet! Han lyssnade på både lungor och hjärta, tog blodtryck och så alla dessa prover, allt för att få något att sova på!

Paula sa...

WOW vilka vyer uppifrån skyskraporna! Höjdrädd som jag är skulle jag hålla hårt i väggen...men jag har faktiskt varit uppe i skyskraporna i NY, innan jag tappade modet och då jag var ung o dumdristig.
Tusen tack för alla fina tips du gav mig angående det eländiga teknikstrulet! Jag har försökt ändra på bildskärmssläckaren igen, få se om det hjälper. Telefontipset ska jag försöka lägga på minnet, nu blev det ju så att när mobilen äntligen var fulladdad så startade den om med pinkod. Ja det är inte lätt att leva när man är teknikstörd och inte begriper. Tacksam för hjälpen, nu ska jag försöka sova för nu är det svält inför provtagning imorgon.

Anki sa...

Wow ... det här är minsann tjusiga vyer! Ja, förutom den första då - fattar inte varför det ska vara så bråttom med julskyltningen ... suck!

Ama de casa sa...

Du talar lite mot dig själv där - figurerna ser inte ens juliga ut och vad har hästar (som nog är enhörningar) och fåglar med jul att göra? Är du säker på att det verkligen ÄR julskyltning det där? ;-) :-D

Benidorm har verkligen en fantastiskt skyline och du har fångat vyerna helt perfekt där på dina bilder :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Vid det här laget har nog Rudolph helt lagt av ... Rosa och dessutom flockad! Det värsta är att det nog kommer att säljas.

(Hehe, Ama var före att kommentera det jag tänkte där om enhörningen.)

KajsaLisa sa...

Strandbilden blev fantastisk, men inte bara på grund av solnedgången. Kika på min bild över St Pauls så förklarar jag varför. Bilden ovanifrån känns hissnade
Du fångade en grym fasad i sista bilden och den första tja nu drar hysterin igång igen.

Anni sa...

Två månader till julafton idag, men det där krimskramset har inget med jul att göra i mina ögon. Låt oss dessutom ha höst först, vettja!

Solnedgången och dess speglingar var verkligen ett maffigt foto!

Monica sa...

HAHA ja östra är ju gubb och gummdagis, synd att
maten var slut gubbarna brukar träffas kl 11,30.
Trodde ni var ute och reste innan jag fattade att
det var gamla foton, läckert med solen.
Skåpen påminner mej om skolkorridoren jag hade mitt
skåp i, där får ni plats med en massa saker.
Vem behöver feministiskt självförsvar bättre med en
rak höger som en hel karl, en spark i skrevet brukar
också sitta bra HAHA
Ha det bra i solen :-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Det var några hisnande höjder och bombastiska hus!

"LillaSyster" sa...

Den hyllan var inte så julig......själv väljer jag att titta åt ett annat håll, orkar inte med detta pynt. Och varför i helafriden behövs det så mycket nytt?? För mig var det charmen att plocka fram det gamla som man lindat in så omsorgsfullt då det skulle tillbaka i jullådan. Nu förtiden så plockar jag fram minimalt och helst så flyr jag långt från julen- det har gått överstyr.
Coola och snygga vyer du fotat =) Kram

Carita Liljendahl sa...

Favoriterna blev bilderna av skraporna!

amo sin blogg sa...

Så fine bilder du viser !!
Men enig med deg, julepynten må få vente ei stund til.
Flott tolkning.

Helén sa...

Fantastiska bilder på skyskraporna i Benidorm! Så höga hus är inte direkt någon vy som jag ser särskilt ofta :-). Julskyltningen får däremot ett stort minus i kanten, verkligen anskrämlig!

Klimakteriehäxan sa...

Fina vyer av vitt skilda slag!

Beppan sa...

förskräckligt med julskyltning som bara blir tidigare för varje år! Hysteri.... Förtar helt känslan för julen tycker jag.
De so nor i höghusen i staden njuter säkert av vacker utsikt. Men de som bodde där innan skraporna kom till i strandlinjen gjorde nog inte vågen för byggnationerna. Sådär ser det ut i Bodö också numera. Jag påstår att stadsarkitekten - om det fanns någon - blev överkörd vid besluten om bygglov där...

Du är en fena på att hitta kluriga lösningar på utmaningarna :-)

Margareta sa...

Gräsligt och känns riktigt billigt. Nu menar inte jag att det måste köpas dyra grejer men någon stil och smak borde väl finnas under en stämningsfull högtid. Sedan blir jag irriterad varje är när julskyltningen börjar, första advent räcker gott för mig.

Benidorm, har aldrig varit dit så nu skriver jag ner ett nytt framtida resmål. Gillar vyerna supermycket, bra med variation och inte bara lugnt och stilla.