tisdag 16 oktober 2018

Weekly photo challenge: Vecka 42 – ”Stark”

Om förra veckans tema ”vikt” tillät många tolkningar, så borde veckans temaord ”stark” bjuda på ännu fler. Stark förknippar jag med känslor, färger, bilder, karaktär, kaffe, chili, ord, mental styrka, brottare, prestation med mera, med mera. Ja, ni ser det här är bara en bråkdel av de associationerna jag kom på. Alltså löste jag temat så här;-) Alla bilder är tagna de senaste dagarna. Enjoy!


Ett besök hos optikern i fredags resulterade i en synundersökning med den här ”grunkan”. Det visade sig att jag behövde starkare glasögon än dom jag har nu. Får dom om några dagar.


Ni som gillar japansk mat vet att den ofta serveras med wasabi. Den gröna pepparroten är stark och om ni tar för mycket får ni en rensning av bihålorna på köpet. Rekommenderas starkt vid förkylning.


Den här musmattan hittade jag på Turistbyrån i Stockholm. Ganska (mag-)starkt att marknadsföra Stockholm som Skandinaviens huvudstad. Undrar vad Köpenhamn, Oslo och Helsingfors tycker om den saken.


Mitt absolut bästa bidrag till temat är den här extra starka kinesiska ölen, som dessutom är löjligt billig. Tack Jappi för den lösningen till temat:-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera starka bidrag hittar ni här.

25 kommentarer:

Åke sa...

Ha ha ölen flödar här också :) Det här med Japanska rätter ska nog prövas... Kul blandning du bjuder på!

"LillaSyster" sa...

Det blir säkert bra med starkare glasögon =) Inte för att det brukar bli billigt, men man måste se! En stor stark är ju gott till starkmat. Fin tolkning! =)

Susjos sa...

Verkligen starka bilder! Mycket bra tolkningar på temat! JA, den sista med de starka ölen var verkligen bra!
Å mums med wasabi, log lite när jag läste din text, för visst rensar lite wasabi upp fint i bihålorna!

Geddfish ♥ sa...

Detta med synen, är en knepig värld. Jag behöver inte anlita optikern längre egentligen och min synstyrka har blivit bättre med åren. Men så har jag ju det här med synfältet och det är inte så lätt att förstå för den oinvigde. Glaukom går ju inte att bota med starkare glas.

Wasabi gillar jag! Det är starkt! Så även chili. Ska nog ta och köpa detta.Ditte sa...

Härlig tolkning av temat! Och många möjligheter finns ju. Men man ska komma på dem. Sista skylten hade kunnat vara från "vår" kinarestaurang "China" på Ringvägen där en liknande kinesisk Tsingtao har samma pris.Japansk mat gillas och dit hör ju även wasabi. Och gärna blandad med lite soja-
Och att du får starkare glasögon underlättar helt klart. Musmattan med texten "Stockholm The Capital of Scandinavia" är självsäkert. Men det är ju Stockholm...
Jag får få i gång fantasin bättre till nästa vecka. Kul utmaning.

nalta norrland sa...

Kaxigt av Stockholm 🇸🇪
Wasabi är starkt Meen gott 💪
🍺 dricker jag sällan typ aldrig då jag tycker det fin s mycket annat som smakar bättre 🍷
Jag funderar på att ta kontakt med optiker 👀 då jag upplever att jag ser sämre på nära håll och i mörker... har dkitdåligt mörkerseende 👓

KajsaLisa sa...

Ibland när jag ser det instrumentet brukar jag fundera på ifall det skulle passa som glasögon, ser rätt coolt ut, sen kan man ju ändra det efter behag :) Gillar wasabi och känslan i näsan. Du hittar alltid snygga skyltar, men börja klockan ett på eftermiddagen, känns lite tidigt.

byblixtra sa...

Jag åt japanskt med wasabi i förra veckan och nog var det starkt alltid! :-D Gör samma misstag varje gång och tar för mycket wasabi.

FREEDOMtravel sa...

Jag tror faktiskt inte att det där med Skandinaviens huvudstad varit så populärt ... Vet inte om Mall of Scandinavia är populärt heller ;)

Vilt og vakkert sa...

Heisann !
Beklager at du ikke forstår hva jeg skriver. Tror det blir enda verre å benytte google translate. Oversett i så fall hvert enkelt ord du ikke finner mening med.
Jeg skal også til optiker torsdag... håper jeg ikke trenger sterkere briller.
Og jeg skal huske på grønn pepperrot når bihulene blir tette.
Oslo blir aldri Skandinavias hovedstad!!!!
Og øl har jeg lite kunnskap om..
Neste innlegg i utfordringen skal ha lite tekst... det lover jeg ;:OD)

Ama de casa sa...

Härlig tolkning igen :-)

Första gången jag testade ut för glasögon och dom hade ställt in den där mojängen på första bilden så jag såg världen klart, då frågade jag om jag inte kunde få köpa den rakt av. Ville liksom inte vänta tills glasögonen var klara. Jag passade bra i den där grunkan också tyckte jag :-D

Monica sa...

Hade också sådana glasögon för ett tag sedan, såg
bättre utan glas nu vilket jag är tacksam för.
Maten ser god ut men är nog inget för mej.
HAHA ja du långa farbrorn och jag tänker lika när
det gäller skylten vill varje gång jag tittar på
den sätta dit ett U.
Det är bildstorlek och pixlar, vill ha storlekar
som är hanterbara.
Ha det bra :-)

Biggeros sa...

Ja,blev det en stor stark...
Absolut en tumme upp.
Ja, jag måste nog kolla min styrka hos optikern i Spanien. Hur nu det ska gå till...
Wasabi är gott i lagom mängder annars är det nog ett bra sätt att rensa bihålorna. Visst händer det att det blir för starkt.

Beppan sa...

Klurigt som vanligt hos dig!
Bra att det finns glasögon för oss som inte har så stark syn. Wasabi håller jag mig ifrån - trots att jag gillar kryddig mat. Lite för starkt...
Turistbyrån stack verkligen ut hakan med den där musmattan. kinesisk öl har jag inte hört talas om. Men de gör ju mycket som exporteras till västerländerna, så varför inte. Om man nu gillar öl....

Emma, Sol som sol? sa...

The Capital of Scandinavia, är inte det en ganska gammal slogan?

Jo, det är det enligt Google. Från 2006 och dessutom varumärkesskyddat. Numer används inte slogan inom turism - de insåg väl hur dålig den egentligen var - utan har tagits över av Stockholm Business Region.

Det lät vackrare med den gamla slogan: Stockholm - Nordens Venedig.

Grattis till nya glasögon! Kul med nytt men mindre kul att betala för det.

Anki sa...

Varierad och snygg tolkning på veckans tema! Starköl ... jodå det kan väl smaka ... men den japanska maten med mycket wasabi är nog ännu godare :)
Nya starkare glasögon - det blir nog jättebra det!

Christian Lehmann Gisler sa...

Schyssta foton, klurig tolkning :)....
...pensionär skulle man va...då skulle man hinna sånt där också !

Husbilen-Ellen sa...

Härlig tolkning på det starka!!

Helén sa...

Kul tolkning av temat med styrka av olika slag. Den sista bilden får mig att fundera på prisskillnaden vid olika tider på dagen!?!! Tur det finns glasögon i olika styrka så vi kan fortsätta läsa och göra allt som kräver bra syn.

Anni sa...

Stockholms befolkning är som Oslos och Köpenhamns tillsammans, så visst finns det skäl att kalla sig Skandinaviens huvudstad? Helsingfors ligger däremot inte i Skandinavien.

Bra att den kinesiska ölen reas ut, nu när relationerna är så frostiga. Det kanske är extra kall öl dessutom?

Paula sa...

Starkt jobbat hörru, o snart ser du skarpt igen också. Borde göra detsamma, men det tar emot, kostar många slantar. Fick lite hicka där med ölpriset tills jag såg storleken på glaset! Kunde inte begripa varför det skulle vara så billigt...Nu lutar det starkt åt att luta huvudet mot kudden för att orka jobba imorgon, så nu säger jag natti

Violen sa...

Starkt i olika varianter hos dig! En stor stark gillar vi visst båda två!

amo sin blogg sa...

Du har som vanleg gode eksempel til ordet.
Flott tolkning.
Minner meg om at 31. okt skal eg operere eit auge og skifte linse,
har grå stær... Så eg blir nok klarsynt etterpå :)
God helg.

Carita Liljendahl sa...

Tänk att jag inte kom på det där med chili!
Att en stor stark, i form av öl, inte slog mig är däremot inte konstigt då jag inte dricker öl.
Fina tolkningar av dig!

Margareta sa...

Starkare styrka på glasögonen kanske jag skulle behöva men experimenterar med mina linser, starkare på höger och svagare på vänster - kommer det då att fungera med fotograferingen och läsningen, inte ätt med alla brytningsfel och annat som spökar i den här åldern
Älskar stark mat även om vi ibland "lyckas" med att få det stark för starkt och detta med rensning av bihålorna tycker jag mig ha märkt med åldern.
Ja, det känns som att turistbyråns reklamare fått lite hybris.
En extra stor stark tillråga på allt och till det priset, det är starkt.