söndag 7 oktober 2018

Skyltsöndag #178

Den här veckan har jag fotat många skyltar, nästan så att jag stod i valet och kvalet vilka jag skulle använda till det här inlägget, och vilka som skulle bli ”veckans höjdare”. Så jag har gjort det enkelt för mig – som vanligt alltså – och valt ut tre höjdarskyltar. Smart, eller hur;-) Enjoy!


Den här skyltningen kan man ju knappast missa, och då menar jag inte bokreans orange skyltar utan ”fågelskrämman” som vaktar dörren till Antikvariatet Verklighetsflykt (ett väldigt passande namn med tanke på dockan). Kolla ansiktet! Kreativitet när den är som bäst.


Vet inte hur det är med ert lokalsinne när ni kör bil och inte har GPS. Kan lugnt påstå att min orienteringsförmåga är minst sagt undermålig. Alltså är den här skylten totalt obegriplig för mig. Jag som bor i Täby vet såklart vad skylten betyder, men hade den stått i en för mig främmande stad hade jag varit totalt ”lost”. Alltså jag menar var är söder? Å signalkorsningen är just nu helt befriad från signaler. Dessutom är det kanske lite sent att kolla hemsidan när jag står i kö och inte vet var jag ska ta vägen. Förresten får man ju inte ens använda mobilen medan man kör längre. Den gigantiska byggarbetsplatsen heter Roslags-Näsby Trafikplats.


Veckans höjdare 1: Den här skylten intill en restaurang i Gamla Stan är nog en av det roligate jag sett.Veckans höjdare 2 och 3: I och för sig har Arbetsförmedlingen spelat ut sin roll för sisådär 10 år sedan minst. Men jag tycker den här reklamkampanjen "Gör Plats" som ska skapa jobb för personer med funktionsnedsättning är enastående. Sådana initiativ ”outside the box” vill jag absolut se mera av.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

11 kommentarer:

Åke sa...

Ha ha!!! Jag har också många skyltar och har svårt att välja bort :) Det här med gator och vägar i hela Stockholm kan man nog bli snurrig på... har ni likadant uti Täby? Säg mig, säg mig blir ni aldrig nöjd med alla era vägar... Gör plats var en fin reklam. Tänket är kanon :)

Ditte sa...

Börjar med de tre sista skyltarna. Gillar verkligen arbetsförmedlingens skyltar här. Men förmedlingen i sig tror jag spelat ut sin roll för länge sen.
Skylten i G.S. var en fullträff. Perfekt!
Täbyskylten ger ju inte direkt info om du inte kommer norrifrån eller har järnkoll på väderstrecken. Är det en mulen dag kan det köra ihop sig rejält. Men kanske tänkte ansvariga att detta var något för just dig och Skyltsöndag. Finns det månne en extra p-ficka så man kan stanna för att läsa på kommunens hemsida.
Antikvariatets skyltning drar onekligen till sig blickarna. Fågelskrämman med sitt ansiktsuttryck är en höjdare.
En toppenskyltning! Tack för denna!

Susjos sa...

Haha, underbara skyltar som vanligt! Gillar också arbetsförmedlingens reklamkampanj. Skylten i Gamla stan var bara sååå bra! Å fågelskrämman, så cool!
JA, Täbyskylten var inte lätt att förstå sig på....
Tusen tack för kvällens skratt, nu mot jobbet....

KajsaLisa sa...

Håller absolut med dig, man gnäller mycket på arbetsförmedlingen, men den här kampanjen är grymt bra.
Restaurangen gör att man känner sig inbjuden. Den röda skylten är ju knäpp du gick ju troligtvis förbi, men hinna koppla det här när man kör, hurdå?
Någon verkar ställt ut Fröken Söts anfader :)
Länkar upp nu.

nalta norrland sa...

Vägskylten är ju vansinnigt fel, om man nu icke har lokalkännedom och så vidare... hörde om att på vissa gator i Uppsala fick man icke köra med dubbdäck vilket gör att om Du absolut måste veta hur Du kör alternativ väg å icke lätt om man inte har lokalkännedom.
Just vägverkets skyltar är verkligen ofta märkliga.

Skyltdockan får dagens tummen upp :D

svar Jo korgen med garn och skylt stod framme i måndags, jag har faktiskt icke sett den tidigare... kanske har de tänkt ge halsduken en ny chans ;-)

Anki sa...

Arbetsförmedlingen skyltning är verkligen bra och de har liknande även i tv-reklamen - någon verkar ha tänkt till!
Figuren vid bokantikvariatet är verkligen iögonfallande - nästan så jag blir fundersam om jag ska våga gå in där. Vägskyltningen i Täby ... ja, hur gör man där? Ingen aning - som lantis vänder jag och åker hem igen!

Ama de casa sa...

Verkligen en höjdarskyltning! Gillar nog första höjdaren allra bäst - så fyndigt :-D

Det där med att bli lost när vägen är avstängd fick mig att tänka på när jag ibland brukade hämta Anders efter jobbet på Skansen. Kunde då bara en väg genom stan för att hitta till honom och den involverade tunneln som började ovanför Norrlandsgatan. En dag när jag kom där så hade en långtradare kört fast i tunneln. GAAAHHH!!! Jag hade ingen aning om var den där tunneln slutade så jag var verkligen lost. Som tur var jobbade Anders då i DN-huset och det syns ju rätt långt. Så efter att ha irrat runt en stund så kom jag in på rätt spår igen :-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Tänk BP, idag håller jag nog med om allt du skriver......AF är ett skämt och har varit så länge, alltför länge, men fina bilder på underskattade medmänniskor!
Gatuskylten....ja, vad ska man säga, fattar absolut nada, men så är det här med, bara man får bygga så...... :(

Klimakteriehäxan sa...

Restaurangskylten får förstapriset av mig.

Anni sa...

Än värre är det när man ser en trafikskylt som den där på ett språk man inte förstår. Gärna med ordet för "varning" överst.

AF har samma tema på en reklamsnutt på teve, den är riktigt bra och tänkvärd.

fillikir72518 sa...

?I was very happy to seek out this web-site.I wished to thanks on your time for this wonderful read!! I definitely having fun with each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post. online casinos for us players