tisdag 2 oktober 2018

Weekly photo challenge: Vecka 40 – ”Riktning”

Den här veckan har Sanna valt ordet riktning som vi ska tolka med text och bild. Ytterligare ett sådant ”mångsidigt” ord som kan resultera i hur många olika tolkningar som helst. Så himla roligt:-)

En snabb konsultation av synonymer.se resulterade i följande skörd:

håll, kurs, väderstreck, led, utsträckning, sträckning; tendens, rörelse, skola, strömning, utvecklingslinje, ism, bog, väg, sätt

Så här valde jag att tolka temat. Enjoy!


Det här fotot är det enda dagsfärska bidraget till utmaningen. Måste medge att det även är det tråkigaste;-)


Den här polishelikoptern flög förhoppningsvis åt samma håll som biltjuvarna som just stulit ytterligare en lyxbil i kommunen.


Här hade det varit klokast att välja en helt annan riktning. Det gäller inte bara bilar och motorcyklar, utan även cykelvägen.


Den här vandraren som uppenbarligen gör en Jesus och går på vatten ber en stilla bön att han valt rätt kurs för att komma i land. Eller så hoppas han att det finns stenar i större utsträckning under vattnet;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag med olika riktningar hittar ni här.

23 kommentarer:

Ullie webersköld sa...

ha ha ja det ser precis ut som om han går på vatten

usch har haft det många ggr men nu lite orolig för pencilinet har fortf ont o ska sluta med demicineni i morg

önskar en fin morgondag kram

Geddfish ♥ sa...

Det var en rolig tolkning av temat! Ja, jag önskar att jag kunde gå på vatten, eftersom vatten utgör en fara för mig sedan gammalt.
Jag tar snart riktning bädden. Somnar nog ovaggad, då regnet slår på mina nytvättade fönsterrutor ;)

Ditte sa...

Kul riktningar! Och på lite olika sätt. Första bilden är bra om man kommer hit för första gången. Den är tydlig men inte direkt färgglad. Få liknande skyltar är det. Polishelikoptern är i alla fall på väg i rätt riktning. Bra så. Bild 3 gav brydderi. Klokast att ha valt en annan väg. Eller chansat...
Bild 4 blev favoriten. Talar lite extra till mig. Helläcker. "Har jag valt rätt kurs" - Jag funderar då och då på just det. Men räddningen är kanske det som inte direkt syns.
En toppentolkning!

Paula sa...

Men allvarligt, vad är detta för Jesus som går på vattnet? Jag fattar inte...vad ska det betyda?
Jag visste väl att du skulle förfasa dig över mina djurs ovanor och vanor...för jag vet att du till skillnad från mig inte vill ha varken pälstussar, blöta pussar eller hår i sängen för att inte tala om bajs på golvet...Men det är ju härligt att vi är olika, eller hur? Och nu är mediciner beställda så jag hoppas slippa moppa golvet av den anledningen igen..

Helén sa...

Jag gillar verkligen din tolkning av temat! Den sista skylten är riktigt skojig och jag den borde avskräcka mången vandrare när den dyker upp i ens riktning.

nalta norrland sa...

Jag vet att jag tidigare kommenterat den sista bilden och sagt att den visar nån form av vandring, men just nu är det hjärmsläpp för hela slanten ;-)

Ama de casa sa...

Här var det många varianter av riktningar - snyggt tolkat igen :-)

Så vägen slutar där? Jag trodde alla vägar bar till Rom... Men då är väl det där Rom då, kanske ;-) :-D

Carita Liljendahl sa...

Fin tolkning! Visst är det i första hand pilar man tänker på då man hör ordet riktning :-)
Min riktning denna vecka är ju klar. Spanien!

Margareta sa...

Det är den första riktningen som gör oss lantisar ganska förvirrade när vi kommer till stora staden och speciellt för mig som även kör vilse i min egen lilla stad.
Det är tur att man inte har någon exklusiv bil som gör att polisen måste följa den riktningen och om de någon gång gör det så beror det på eventuellt en fortkörning och några tusen i böter, parkeringsböterna bryr de sig inte om, bara plånboken.
Det ser ut som att alla får byta riktning här och kanske borde det varnats tidigare, känns som att det är lite svårt att vända och byta riktning.
En sådan där skylt borde funnits när vi besökte det steniga berget, men känner att skyltmakaren kunna ändra vågorna till något annat, för det ser verkligen ut som en buddist gående på vatten.
Ja, jag är den Margareta - har aldrig slutat fota men startade en fotogrupp med en god vän och där har vi träffats. Bloggande är inte heller riktigt tillbaka, en dag i veckan då jag hittade temat. Har mer tid och lust igen så lite skrivande lär det bli. Mycket har hänt men livet framför min sida känns kul igen.
Ps. Jag har varit in och läst här ibland under åren, men inte så att jag vet vad som hänt.

Maria sa...

Härliga bilder och jag tyckte inte alls att första bilden var tråkig!
Gillar bilden "väg slutar" allra bäst och det behöver ju inte alls innebära fara när alla vägar slutar. I detta fallet gör det kanske det dock...

Anonym sa...

En häftig mix till veckans tema! Snyggt!

Stare Ström sa...

Haha! Sista skylten är jätterolig!Jag tror du tolkar den helt rätt!

Anki sa...

Hm ... inte meningen att vara anonym - hur gick det till - ibland är tekniken ofattbar ... upprepar mig - En häftig mix till veckans tema! Snyggt!

Christian Lehmann Gisler sa...

Det var en häftig skylt, aldrig hört talas om "vadarskylt"....kanske det ändå är en hänvisning till att Jesus kan komma gående när som helst... :)

Johanna sa...

Ser verkligen mångsidigt ut tycker jag! :)

Jag är rätt så allätare när det kommer till musik, men vi kan ju inte ha allt gemensamt haha :)

Ja det var verkligen så fint gjort av båda spelarna, det krävs så lite. Speciellt fint av lagkaptenen vår, inte lätt när man är duktig besviken på matchens utgång.... vi ledde ju med 11-10 efter 20min, sen gick det rent åt skogen

KajsaLisa sa...

Omöjligt att gå fel i först bilden. Sen har du varit i Liljeholmen ser jag. Sista bilden är nog reklam för gummistövlar :)
Kul tolkning.

"LillaSyster" sa...

Ja vi får hoppas att de fick fatt i tjuvarna. Att det ska vara så svårt att skilja på ditt och mitt....
Ha en bra dag!

Anni sa...

Sista skylten är onekligen svårtydd. Vadställe?

Mias Mix sa...

Många riktningar och även många skyltar. Ser verkligen ut som om han går på vattnet. Har bara lagt ut på instagram ännu men får väl försöka få till ett blogginlägg till innan veckan är slut.

byblixtra sa...

Tydlig skyltning som gör det lätt att hitta till Täby Centrum, trots det, har en väninna lyckats cykla vilse där i somras. :-)

Sara Pepparkaka sa...

Den sista måste vara skylt för pilgrimsled?

Vilt og vakkert sa...

Heisann, så flotte skilt du har funnet fram til og morsomme kommentarer... Tipp toppers ;:OD)

amo sin blogg sa...

Morsom og spennande tolkning .
Du finn alltid flotte og talende motiv.