söndag 28 oktober 2018

Skyltsöndag #181

Det blev en riktig bra veckoskörd för min del till Skyltsöndag #181. Jag hade till och med kunnat lägga upp en röd tråd den här gången, men det fanns liksom alltför många skyltar på Downtown Camper som inte riktigt höll måttet om man säger så. Med andra ord så får det bli en rolig blandning. Men veckans höjdare kommer ändå från hotellet. Enjoy!


Så där i Halloweens tider sitter den här skyltningen hos Panduro i Täby Centrum riktigt fint tycker jag. Fyndig är den också. ”I’ll be back” var min tolkning, fast några år för tidigt då. Men det finns ju en ledig plats bredvid;-)


Nej, inte skulle jag vilja köpa den ölen!


Den här skylten hos Scandinavian Photo på Vasagatan bara älskade jag. Precis vad jag säger hela tiden. Det är inte kameran som är avgörande om ett foto blir lyckat, utan det är vi som knäpper och skapar.


Nu kommer första skylten från Downtown Camper. Undangömd var den, men ack så kul! Japp, ge främmande människor ett leende. I 90 procent av fallen får man ett leende tillbaka. Jag har jobbat på det ett tag och det stämmer faktiskt.


Veckans höjdare: På dörren till trapphuset på Downtown Camper sitter den här skylten. Suveränt bra och roligt, även om maken och jag tog hissen till nionde våningen;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Anni sa...

Free exercise var helt suverän och jag håller helt med dig om kameran och fotografen. Som om en bok skulle bli bättre för att den skrivs på en dyrare (finare) dator?
Att le är också kul, man blir glad själv!

Åke sa...

Det var en härlig kavalkad! Jag trodde du förbrukat alla skyltfoton under veckan... men så var det inte! Klart det är fotografen som styr vad kameran ska ta. Härligt uttalande BP 👍 Jag fick med några skyltar från din stad 🤗

nalta norrland sa...

Halleluja :)
Bästa skyltningen *tummen upp*

Om Du nu lyckas ta Dig in i min blogg så har jag ett läckert foto från Tyskland... min faster levererar :D

Lillian "sognafaret" sa...

Helt klart, det er ikke bare å knipse løs. Man ,å både tenke og komponere når en tar et bilde.

Geddfish ♥ sa...

Höjdarskyltar, verkligen med talande språk!
SÅ sant det där med kameran. Det hjälper inte heller att ha gått en fotokurs en gång i tiden. Det är konstnärskap. Det fotografen som komponerar och tar bilden. Men säkert kan man utveckla den förmågan.
Att le mot din nästa, önska denne något trevligt, skapar kontakter.
Ha en fin kväll!

Emma, Sol som sol? sa...

Visst stämmer det bra där med leendet, ofta får man ju ett tillbaka.
Och trappskylten var riktigt kul!

Susjos sa...

Hotellets skyltar var verkligen toppenbra! Å så han som Al. B back, haha!!!
Suveränt som vanligt BP!!

Susjos sa...

Jag igen..
SVAR:
Nej, det var jag som lagade det mesta av maten igår hihi..maken hjälpte dock till med att koka riset och göra salladen, och vispade grädden till kladdkakan!

Ditte sa...

Läckra skyltar! Verkligen! De från D.T.C. hade jag också fångat, men lämnade dem därhän eftersom jag trodde att du skulle använda dem. Skylten från Scandinavian Photo blir nog dagens favorit, men den får dela platsen med ettan och med "smile at strangers". För ett leende ger å mycket både för en själv och andra.

Johanna sa...

Härliga skyltar! :) Försöker med le åt alla jag möter, alltid gör man någon glad! =)

Och gillar verkligen den på hotellet... Gratis träning är aldrig fel! :)

nalta norrland sa...

svar Jo men Du vi är bra på teamwork :)
Nä jag lär väl knappast lägga mig före 23 även om jag typ för en timme sedan kände att jag höll på somna stående ;-)
I morgon har Elin lov, ja hela veckan... känns skönt, tror Elin behöver ledigt å "bara vara". Men i morgon eftermiddag har hon aktivitet inbokad, dessutom karateträning...

Nu ska jag kolla film/tv-serie å dricka te :)

Marina sa...

Sista skylten var verkligen fyndig!

Ama de casa sa...

Haha! Underbar skyltning här hos dig igen :-)

Fast när jag ser sista skylten så känner jag att jag nog helst vill betala för min motion. Ja, ifall nu hissen kostar pengar. Eftersom den sällan gör det så kan jag ju säga att jag allra helst åker gratishiss. (Så länge man inte måste ta bilen med sig i hissen...) :-D

Att le åt främlingar fungerar för det mesta. Dock inte alltid. Har säkert berättat förr om islänningen som jag och en väninnna mötte på vischan ute på en väg på Island. När vi passerade honom så log jag och sa "Hej".
Utan att han drog det allra minsta på mungiporna så sa han: "Känner jag dig?".
Haha!

Anki sa...

Precis som alltid - en helt fenomenal skyltskörd! Snyggt jobbat!
Free exercise är en riktig höjdare!

Klimakteriehäxan sa...

Instämmer: trappskylten är bäst!

Carita Liljendahl sa...

Nä men huga! :-D
Där har man verkligen satt ner lite jobb på skyltningen.
Sista skylten är också suverän i sin enkelhet!

Paula sa...

Vilken skattkista du hittade! Ja och några andra har visst också besökt etablissemanget har jag sett...
Jag gillar inte halloween, för kommersiellt som allt annat trams från USA, men visst kan barnen få godis om dom knackar på.
Inte har jag några egentliga problemgrannar, nej, men fastighetsbolaget jag hyr av är med i den landsomfattande driven huskurage för att uppmärksamma att det kan finnas de som inte mår bra i sin hemmaliv utan att vi märker något. Eller så märker vi att någon inte mår bra men gör inget åt det...Så det är väl en liten ögonöppnare helt enkelt att man gärna f¨år vara lite uppmärksam. Det är ju faktiskt att bry sig om, däremot ska man ju inte snoka i andras privatliv! Huva för sånt!

Christian Lehmann Gisler sa...

Håller med dig om fotograferingen där och "Free exercise" är i mina ögon en suverän uppmaning! :)

KulTur i Natur - Tony sa...

Kul skyltar. Jag gillar Ansel Adams ståndpunkt.