lördag 20 oktober 2018

Allt har sin tid – eller inte

Tibblevallen 1

Här ligger den, öde och övergiven efter säsongens sista fotbollsmatch som spelades idag klockan 13:00 mellan Täby IF och Strömbergs IF, Div. 2 Norra Svealand. Trots att jag älskar fotboll har jag faktiskt inte sett en enda match den här säsongen… heller. Tibblevallen delas systerligt och broderligt mellan fotbollslaget och Täby IS Friidrott.

Tibblevallen 2

På Tibblevallen 2 som ligger bredvid ettan brukar Täby FKs damer ha sina matcher. Damernas sista match i Div. 1 Södra Svealand, spelades redan den 7 oktober. Om det inte hade varit för en pappa och sina söner samt några ungdomar som lirade lite spontanfotboll där i solen hade även den planen varit övergiven. Trots att jag spelat damfotboll i mera än 20 år har jag inte sett en enda av Täby FKs matcher. Oooops!

Tibblevallen 3

Jo då, Täby har ett sportcentrum där även en nyrenoverad ishall ingår. Här syns helt klart att allt har sin tid, eller ska jag säga isen är aningen före sin tid om ni frågar mig. Täby HC har inget herrlag utan satsar på J18 Elit, ungdomslag i olika åldersklasser samt ett veteranlag. Ishockey är inte min grej, så jag har aldrig besökt ishallen.

PS. Skulle gissa att ni som inte är ett dugg intresserade av sport har slutat läsa för länge sedan. Men då maken och jag tog en långpromenad på hemmaplan idag, kunde jag liksom inte låta bli att ta kort på Tibblevallarna;-) DS.

14 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Faktum är att jag läste, gillade bilderna. Framför allt är den sista lite överraskande just om man inte vet vad det handlar om.

Vet du om att det finns en ishall här i Benalmádena?! Till och med ett ishockeylag. Och i morgon är det tydligen familjedag på isen.
http://clubdehielobenalmadena.com/

Geddfish ♥ sa...

Jodå. Jag har ingen sportbakgrund. Men barnens pappa har (fotboll). Och Peter och Jessica har sparkat boll, Jessica var tom tränare. Hon har stöttat William.
Mitt bonusbarnbarn Amanda gick fotbollsgymnasium i Borås, spelade i många år.

Bilderna dina, de gillas! Och jag läste hela inlägget, sådeså!

Carita Liljendahl sa...

Ja, hmmm... ibland ser man inte det bästa som finns närmast.
Jag älskar, hur som helst, att se alla bilder från Täby som jag känner så bra igen... förbi de här planerna har jag gått många gånger <3

nalta norrland sa...

Tillhör den sorten som läser hela blogginlägget och tittar på bilderna.
Vi har oxå is utanför ishallen,
det har väl varit så under tre, fyra veckor...
är icke så intresserad av hockey
men vet att det är match i helgen.
Ishallen är inte den plats jag helst vistas på...
det är för kyligt och fuktigt på nått vis,
min kropp värker å protesterar.

Vädret ser ju helt fantastiskt ut.

Ditte sa...

Eftersom jag är tämligen sportintresserad så är det kul att se vad som finns i "arenaväg" utanför stan. Här hos oss har "Kanalplan" ganska nyligen byggts ut och om och används flitigt. Nya läktare är byggda och den ska passa för allsvenskan. Här har Hammarbys damfotboll sitt tillhåll.
Täby sportcentrum är ju fint och hoppas också det används flitigt. Kul bilder från de olika Tibblevallarna.

Åke sa...

Nejdu jag läste hela!!! Din trevliga text till vackra bilder ger det hela en vacker story :)

Anki sa...

Haha ... jag läste förstås allt - och tittade på bilderna! Är ju inte någon fotbollsentusiast, men eftersom barnbarnen spelar - ja, inte Charlie då, men de andra två så vill jag ju hålla lite koll. Så måste jag ju följa "Snoka" också - ja, IFK alltså ... :) Fina bilder, men isen där känns aningen malplacerad i gröngräset!

Steve sa...

Jag läste hela inlägget så klart. Så fotbollsintresserad jag är så har jag aldrig varit nån ivrig matchbesökare. Den senaste och sista matchen jag såg irl var 2007, Degerfors - Sirius 1-1 på Stora Valla.

Ama de casa sa...

Jodå, jag läste också hela. Dom härliga bilderna tittade jag också på :-)

Ishockey var jag väldigt intresserad av i ungdomen och gick på många av Skellefteå AIKs matcher. Nu kanske inte det berodde på just på hockeyintresse, men det fanns inte så mycket att göra i stan på den tiden och dessutom var det där alla killarna var ;-)

Johanna sa...

Illa du inte varit på fotboll, men jag kan inte säga bu eller bä där, jag har inte heller sett någon fotboll live iår.... bara på tv, haha :)

Ja Hugo växer så det knakar. Inte så liten längre, snart 1meter lång och 16kg :)

Susjos sa...

Soliga bilder från dina hoods,klart man läser inlägget! Har förstått att det är derby på ”vår” hemmaarena Friends idag, hoppas den är slut innan maken kommer hem från jobbet så han hittar parkering!
Tusen tack för info om den mystiska reklamen i Berlin, visste att jag kunde lita på dej, hehe!
Varm Kram!

Susjos sa...

Bara jag igen , har en rättelse, dagens match går inte på Friends, Djurgården har hemmamatch på Tele2 arena, så maken hittar nog parkering, haha!

Eva Trillian sa...

Läste hela :) utan sportintresse :) Det gick det med!

Anni sa...

Tre fotbollsplaner och en ishall, det var inte illa! Varför går du inte på hockey, det är minst lika kul som fotboll men med mer action! Nämen nu fattar jag, Hammarby är ju inget vidare på hockey ... :-D :-D