torsdag 4 oktober 2018

Det är roligt att vara stammis – del 3: Kanelbullens dag


Rami såg till att maken och jag blev medvetna om att det var Kanelbullens dag idag. Bullarna gick åt lika fort som brödet redan har gjort.


Av 2 000 kanelbullar fanns det bara cirka 100 stycken kvar klockan 16:00.


Föredömlig information för allergiker. Priset 20 kronor måste nog anses i lägsta laget med tanke på bullarnas storlek och att det är riktigt hantverk.

Vet ni en sak?! När jag fortfarande jobbade hade jag järnkoll på såväl kanelbullens dag som fettisdagen. Då var det ju enkelt, då mitt företag alltid bjöd de anställda på bullar och semlor. Nu har jag noll koll. Men Rami hos Näsbydals Stenugnsbageri ändrade på den saken.

En strid ström av kunder
När maken och jag steg in i det mysiga bageriet för att ta en fika undrade Rami om vi ville ha en kanelbulle. Det har han då aldrig frågat så jag undrade varför han gjorde det just idag. Nu tog vi ingen bulle men förundrades över den strida strömmen av kunder som besökte bageriet klockan 15:00 en torsdag eftermiddag och ville ta med sig som minst två som mest 10 kanelbullar. Så småningom gick det upp ett ljus…

2 000 kanelbullar
Rami berättade sedan att bagaren hade börjat klockan 19:00 igår kväll med att baka 2 000(!) bullar, från scratch alltså. Klockan 07:00 i morse hängde kunderna på låset, beställningar hämtades och privatpersoner köpte bullarna till frukost. När vi lämnade bageriet klockan 16:00 fanns det bara 100 bullar kvar. Eller jo, 98 för att vara mera exakt. Rami tyckte nämligen att vi skulle ta med oss två stycken hem. Vilket ställe! Tusen tack Rami:-) Som sagt, det är kul att vara stammis.

PS. Ja, jag vet att det är Tråktorsdag som KajsaLisa uppfunnit. Men dagen var inte ett dugg tråkig, om man bortser från att vi till slut kände oss tvungna ta fram dammsugaren;-) DS

17 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag har nog aldrig haft koll på kanelbullens dag. Men då har jag aldrig varit stammis på nåt fik heller. Hände väl på jobbet nån gång att det kom fram några bullar till kaffet på just den dan, men som sagt, jag hade nollkoll.

Kul att det går så bra för Rami på ert stammisställe! :-D

PS: Jag har inte sett till en endaste kanelbulle ännu idag, men dan är ju inte riktigt slut än ;-)

Emma, Sol som sol? sa...

Wow! Det ligger en liten nybakad förmögenhet i påsar i mitt kök just nu! Sonen hade ju påmint mig så klart och hade det inte blivit bullar så hade det nog blivit rätt surt. :D

Men vilken fin service av dem! Och jag hoppas ni äter upp bullarna, de ser jättefina ut.

Ditte sa...

Kom på att det var kanelbullens dag idag, men har inte ätit någon. Så roligt att detta bageri, Näsbydals Stenugnsbageri, har sådan framgång. Generöst att ni blev erbjudna kanelbullar "on the house". Detta bageri är väl värd att bli omnämnt och jag ska ta mig en tur hit vid tillfälle. Klart det är fint att vara stammis här.

KajsaLisa sa...

Mums ser gott ut, du hade ingen tråkig Torsdag i alla fall :)

Marita sa...

Jag får göra ett nytt försök på Näsbydals Stenugnsbageri. Blev besviken vid några tillfällen då jag köpte småfrallor till frukost hårda och kompakta. Jag tog mig till Kardemumma där jag inte har blivit besviken. Godare och billigare än Gateau.

Ja det har blivit några färre på Kir. Folk flyttar, har inte tid, bortresta, har ingen lokal/ateljé, blir äldre och dör som nu i veckan var det en som var meningen att hon skulle ställa ut men dog för någon vecka sen. Vi behöver påfyllning underifrån med mera ungt. Ändå så har det kommit till två nya medlemmar till Täby.

Du är välkommen till Kryssarvägen i helgen vetja 😉

Steve sa...

Med sånt bemötande förstår jag att det är trevligt att vara stammis.

Anni sa...

Till och med jag har tryckt i mig en kanelbulle idag, jag som hellre tar kardemumma.
Att vara kändis har minsann sina fördelar. Nackdelen är väl att det är svårt att gå ut en bad-hair-day.

Svar; tänk att vi tycker helt olika - jag gillar de tillfälliga moderna konstverken som redan är borta ur Brygges stadsbild, gillar däremot inte alls de moderna husen som kommer att stå kvar och vill inte säger inte ha sådana i Stockholms innerstad.

Susjos sa...

Kanelbullens dag infaller dagen efter min födelsedag, så det brukar jag komma ihåg!.. Och en färsk kanelbulle tycker t.o.m jag är gott!
Hemköp sålde idag nygräddade kanelbullar (tror dock inte att de gör dem själva) för 5 kr styck !! De smakade helt okey.

Men vilket stammisställe ni har! Stort Grattis helt enkelt! Bullarna såg otroligt goda ut!

nalta norrland sa...

Inte en kanelbulle så långt ögat kunde se å nä jag är icke besviken, kommer inte ihåg när jag åt kanelbullar sist... inte min favorit liksom. Ska jag nu fika nått typ kaffebröd så väljer jag helst något gott ;-) äter ju gärna mackor.

Men tummen upp för Ert stamställe, bra service.

Eva på Seniorvinklat sa...

Så behandlar man kunder som man vill skall komma tillbaka.Vilket fint litet bageri ni har där.

Anki sa...

Ser väldigt goda ut de där bullarna!
Som de stammisar ni är ... så måste ni så klart få lite extra omtanke!

Susanne sa...

På jobbet går det inte att missa kanelbullens dag. A beställde en jättestor hög med bullar :)

Mias Mix sa...

Vilket trevligt ställe! Traditioner är till för att hållas på så jag bakade kanelbullar igår, men för mig räckte det med ca 40-50 st. Tog med några till frissan när jag gick dit och hon blev överlycklig.

Åke sa...

Kul med kanelbulle, vi var annonserade att det skulle bjudas på kanelbulle på jobbets fika 14.00, men den uteblev, tydligen ingen som hämtade dessa buller :( Men kul för dig... förövrigt fick jag blodpudding till middag... Kanelbullarna skulle levereras idag, men då jobbar jag inte.

Husbilen-Ellen sa...

Kanelbullens dag missade vi, men det får vi ta igen en annan dag!

Klimakteriehäxan sa...

De där bullarna ser väldigt goda ut. Och 20 spänn är ett kanonpris!

Eva Trillian sa...

Kanelbullens dag i kanelbullens land :) klart det säljer!