måndag 1 oktober 2018

Glad måndag

Det är sällan jag lägger upp listor på bloggen, och jag har nog aldrig gjort det som bidrag till “Glad måndag”. Men idag gör jag ett undantag.

- 1 oktober och en ny månad. Och när hände det senast att jag kunde inta min (sena) frukost på balkongen, där termometern visade 26 grader i solen. (Ingen bild, då ni sett min kaktustermometer tillräckligt många gånger redan.)

- Ett mejl från förvaltningskontoret berättade att återvinningseländet med överfulla kärl är snart ett minne blott. Nya behållare för plast och papper kommer att installeras snart. Dessutom kommer antalet gånger när ”grovsopscontainrar” ställs upp öka från två/år till fem/år. Eloge! (Inga bilder här heller, då åsynen idag var lika tråkig som i torsdags och vid tidigare tillfällen.)

- Lunch och fika på Söder. Bild på makens Lax Teriyaki som ser betydligt mera aptitlig ut än min Gyoza (degknyten med fyllning).


- Skadeglädje, nja inte riktigt. Det är dyrt att parkera fel i Stockholm. Men det verkar vara skillnad på bil och bil. 1 200 kronor för en Audi SUV, 750 kronor för en Renault van. Åt andra sidan satt där två lappar à 750 kronor på rutan, så det jämnar ut sig. Vanen var parkerad bakom SUVen och jag såg ingen skylt för på- och avlastning.- Att fånga ett flygplan är faktiskt inte så lätt. Men det här flög tillräckligt lågt under sin inflygning till Arlanda att jag lyckades (överdrift). Lyckades till och med uppehålla en hel familj som tålmodigt väntade tills jag fotat klart.


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

18 kommentarer:

Johanna sa...

Låter som en glad måndag, förutom för dem som fick p-bot, men är huvudet dumt får plånboken lida :)

Nej lägenheten är en hyresrätt, annars hade jag nog fått vänta lite på tillgång, föreningarna vill ju ofta ha 1 månad på sig för godkänna nyinflyttade :) S¨å då hade jag inte fått besked så snabbt :)

Haha ja eller så Lundaborna sluta vara lata och köra iväg med sitt skräp själv......

Ditte sa...

Skönt med frukost på balkongen. Redan det en glad start på måndagen och så även ett besök på Söder med lunch och fika. Mindre glatt var det för de som fått böter. Men man får ha koll på reglerna. Även på Söder.
Väldigt bra bild på flygplanet så det är klart att du var glad för den "fångsten". Att sedan sopförhållandena ska bli bättre piggar ju upp det också.

nalta norrland sa...

Flygplansbilden ska Du vara glad för, så bra bild på flygplan är det sällan man som amatörfotograf klarar av att ta.

Härligt väder i 08a land.

Carita Liljendahl sa...

Vad god laxen ser ut!
Och fint fångat flygplan faktiskt! Inte lätt, nej.
Tack för länken och för att du är med och sprider Glad måndag-budskap!

Geddfish ♥ sa...

Lax, där blev jag hungrig igen i sena kvällen ;)
Klapp klapp för flygplanet! Suveränt fotat!

Min balkong klarar inga frukostar längre, det var ett bra tag sen jag satt där och njöt. Nej, jag har fällt ihop möblerna.

KajsaLisa sa...

Att slippa överfulla soptunnor kan man bli glad av. Japansk lax lät spännande och såg gott ut. Själv fastar jag alltid för sushi eller yakiniku, när jag äter japanskt.
Du fick till en bra bild på planet.

Susjos sa...

Glad måndag var det idag, eftersom jag var helt ledig från alla "måsten"! Å, borde ju ha intagit min frukost på vår inglasade balkong i "morse", kanske funkar det på onsdag? I morgon hinner jag inte inta någon frukost hemma, eftersom jag ska iväg tidigt till jobbet, suck!

Snyggt jobbat att få med flygplanet på bild, ser minsann ut som Thomas Cook Airlines, vet att min man servar dessa plan, och vi som brukar flyga med Ving, ska flyga med Thomas Cook lite längre fram i höst...ser sååå fram emot detta!

Mums för din makes lunch, såg supergott ut! Vår middag på Börsen blev inte så aptitlig på bild heller, man får välja sina bilder med omsorg! Hihi

Åke sa...

Jo flygplan är inte så lätt att fånga på bild... när det flyger högt blir det ju litet och nära sådär flyger det fort... ett tipps kan vara att följa med i lnflygningvinkeln kombinerat med farten, ja inte lätt. Du har lyckats bra! Du fick en glad måndag 🤗

Steve sa...

Så bra att det görs nåt åt era återvinningsbekymmer.
Parkeringsbekymmer är det minsta vi har här ute på vischan.
Listor? Det där undantaget, vad är det?
Den där lyckade flygplansbilden ser ut att vara ett plan från Primera air som visst flugit klart nu. Kan det t o m vara deras sista flygning som du förevigat?

Anki sa...

Härligt med balkongfrukost ... och lunchmaten ser väldigt god ut!
Glädjande att det verkar som ni kommer att få ordning på återvinningseländet, för det verkade ohållbart att ha det som det är.
Surt med parkeringsbot ... och dyrt! Så bra att det inte någon var på er bil :) Kanonbra bild på flygplanet - bra jobbat!

Ama de casa sa...

Man kan tro att det kanske värmer i hjärtat att se dom där böterna, men jag kan tycka att man är lite väl nitisk i Sverige ibland. Fast står man i en av- och pålastningszon så står man ändå ivägen så lite glad blir jag allt :-D

Dom på förvaltningskontoret läser nog din blogg :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Maten såg verkligen god ut!

P-böterna, det är ju lite skrämmande att det ska vara så olika! Som om Lapplisan fick nog när den såg SUV:en och kollade vad som var dyrast på listan. Fast jag är också trött på SUV:ar (som blockerar utsikten) och dess förare (som kör som om de ägde vägen).

I går hade vi 32 grader! I dag ska det tydligen bara bli 26 ...

Eva på Seniorvinklat sa...

Grovsopcontainrar 5 ggr per år!!! Här vi inte tillgång till en enda någon gång - utan måste betala per hushåll för hämtning. Nästan så man funderar på att flytta till Täby.

Klimakteriehäxan sa...

Helt vid sidan av detta: du undrade om den rutiga skjortan får sitta kvar. Den är kvar nu, när en vecka gått, och den sitter innanför glasrutan i fönstret. Kungsgatans första kvarter från Stureplan mot Sveavägen, höger sida. Om du vill se med egna ögon!

Paula sa...

Jag får alltid lite storstadspuls hos dig! Fast visst flyger det plan över Säfsen också, däremot har vi inga lapplisor...Men idag hittade jag ytterligare en tejpad bil, polisen har varit o undersökt den o tejpat den. Sen dröjer det en månad innan den forslas bort från våra gator. Nu till nästa äventyr

Christian Lehmann Gisler sa...

Glad måndag och parkeringsböter var ju en udda kombination, men roligt redigt!

Anni sa...

Nästa vecka slipper du frysa, då blir det skönt på din balkong igen!

Eva Trillian sa...

Bra lista :)
Gillar verkligen bilden på planet!