söndag 21 oktober 2018

Skyltsöndag #180

En Skyltsöndag med en nolla på slutet betyder ju nästan ett jubileum! Hur hann ni och jag med 180 Skyltsöndagar kan man ju undra. Men det gjorde vi med bravur tycker jag. Tusen tack för att ni ”mina” skyltare verkligen gillar det här temat så mycket. Skickar faktiskt en tacksamhetstanke till Pumita som ju faktiskt uppfann temat en gång i tiden. Tjejen, du är ett genii:-)

Här kommer min skyltskörd från den gångna veckan. Å jag är rätt så nöjd med den kan jag säga.


Så himla kul med bloggkompisar som tänker på Skyltsöndag och mejlar bidrag till mig. Här är det konstnären UMJ som tänkte på Skyltsöndag när hon såg den här skylten. Tack UMJ!


Visst har denna Renault en rolig registreringsskylt! Å kolla speglingarna som jag upptäckte först när jag tog upp bilden i datorn. Läckert!


När jag ser sådana skyltar blir jag bar fly förbannad. Sjukt helt enkelt! Å japp, jag står för min åsikt där!


Den här reklamen i t-banan är ju så himla rolig och talande faktiskt. Apropå talande – bloggar/sms:ar ni när ni gör era behov????!!!


Veckans höjdare: Den här isskrapan hittade jag på Elmässan i Kista i torsdags. Att den får bli veckans bästa beror på att den är riktigt fyndig, och så är den ju orange också;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Åke sa...

Det här med personliga bilplåtar har jag alltid gillat. Isskrapan hade typ en självlysande nyans. 180 skyltsöndagar är ju riktigt bra!

Ditte sa...

Testar! Funkade inte...

Ditte sa...

Gör ett nytt försök. Min långa kommentar försvann bara. En jättebra skyltning. Och instämmer helt med att den sista är veckans höjdare.
Kul att du fick en skylt skickad. Men jag undrar vad korkfångad kolja är. Speglingarna på bilen var läcker. Snyggt jobbat. Och reg. bokstävenna också.
Vad gäller feministiskt självförsvar så instämmer jag helt. höll på med detta tillsammans med min pappa redan från början av 60 -talet till början av 80-talet. Riktigt bra och jag kan. Men varför just feministiskt självförsvar.
Vad gäller toabesök har jag ingen mobil med mig dit. Ingen dator heller.
Du har lyckats igen med syltningen!

nalta norrland sa...

Bilen OJ den var ju bara bäst, speglingen kunde ju vart motivlackad... snyggt!! En personlig reg skylt ville jag ha då jag började köra bil - eller rättare sagt efter det jag hade fått körkort... bil körde jag faktiskt även innan jag fått körkort och nej jag menar icke övningskörning ;-)

Att behöva lära sig självförsvar oavsett kön är galet,
nu lär ju Elin sig att försvara sig då hon tränar karate.

Dagens Norrlands skyltning sker helt utan en enda skylt.

Åke sa...

Det här med korkfångad kolja... ska det inte vara krokfångad tro? En vanligt och mycket miljötänkt fiskesätt i Norge, där tom båtar anges... jag har funderat på detta en stund och kunde inte släppa tänkte att det var något med näten... Slog på saken vettu.

Geddfish ♥ sa...


Idag har jag inte hunnit med någon bloggpromenad. Men kan inte låta bli att besöka SkyltsöndagsDrottningen BP!
Krokfångad, bruuuum och toaletten, blev mina favvosar!
Kork måste ju vara krok. Egen reg.skylt bara drömmen. Toaletten, så himla bra instruktioner, som borde vara självklara. Men ibland hjälper det inte ens att skriva på näsan!

KajsaLisa sa...

Kan man fånga fisk med kork , bra att veta om pengarna är slut. Det finns faktiskt tidningar att läsa på toa, då är man helgarderad. Mobilen blir bara äcklig om papperet är slut :)
Länkar upp nu.

FREEDOMtravel sa...

Koljafilé äter jag gärna (åt det väldigt mycket när jag bodde på Island), men korkfångad, vad är det ...??? Det partipolitiska självförsvaret låter lite, jag vet inte, inte helt bekväm med det. Bra skyltar som vanligt! Inte minst den fyndiga orangea förstås :)

Anki sa...

Du hittar alltid de bästa skyltarna! Den blå bilen är underbar ... med härliga speglingar och allt :)
Korkfångad ... haha - ja det är lätt att bokstäverna hamnar lite fel :)
Riktigt snygga isskrapor!
Nix! Jag har inte med mig mobilen på toan!
Tack för att du fortsätter med Skyltsöndag BP - och tack för dina alltid så positiva kommentarer!

Ama de casa sa...

Haha! Inte visste jag att man fångade kolja med kork? Låter rätt korkat, faktiskt :-D

Och nej. Jag bloggar/sms-ar INTE när jag uträttar mina behov. Speciellt inte nu under rådande omständigheter ;-)

Härlig skyltning igen :-)

Ha en braig start på veckan!

Emma, Sol som sol? sa...

Håller med, den där feministiskt självförsvar får mig att bli riktigt arg. J-a idiotier!

Jag ÄLSKAR den där registreringsskylten!

Christian Lehmann Gisler sa...

Registreringsskylten är häftig tycker jag, sen förstår jag inte varför du blir så ilsk pga självförsvarsskylten, undrar om vi tänker lika......
Mobilen på toan, ja, kan inte tänka mig annat än att det är poppis, hoppas bara man använder rätt hand när det är dags för torkning....
Fyndig isskrapa, vaddå, gillar du orange?

Paula sa...

Neej, ingen mobil följer med på toa! Men, istället ligger det alltid annan underhållning där i form av lektyr och bok, problema grande, man kan ju bli sittande i evigheter...
Bruuuum på dig själv du, läckert foto. Va kul att få skyltar från vänner som tänker på dig! Själv snor jag bara, ibland, men då talar jag om det och tackar så mycket, isskrapan, den ska vi nyttja kommande helg, utlovat snö i Dalom.

Tony sa...

Här har du plockat ihop kul och intressanta skyltar.

Anni sa...

Undrar hur korkade norrmän är? ;-)

Sedan tror jag nog att kräk också är tillåtet i toan, men det kanske är för magstarkt att skriva?