måndag 15 oktober 2018

Glad måndag

Kan lugnt säga att det inte bara var en glad måndag utan också en makalöst underbar sådan. Det är nästan för bra för att vara sant – vädret alltså. Även idag visade termometern 20 grader, vilket måste anses vara en ganska ”normal” sommartemperatur. Men idag skriver vi ju faktiskt den 15 oktober. Maken och jag njöt för fullt av såväl utelunch (i dubbel bemärkelse) och våra promenader. Hoppas ni njuter också av bilderna. Enjoy!


En vik med badstrand i Djursholm. Vackert!

Den här ”lilla” kåken direkt vid vattnet var som otroligt många hus under renovering/utbyggnad. Det kryllade av polska vans i hela Djursholm. För även om man är rik är det ju mera ekonomiskt att anlita utländsk arbetskraft…


Den här i mina ögon fina båten såg ganska så skruttigt ut. Skrattade gott:-) Undrar vad de ”fina” djursholmska båtgrannarna tycker om den. De hoppas säkert att den inte ska smitta deras fina båtar;-) Till råga på allt heter båten ”Slug”, som på engelska betyder nåt helt annat än på svenska.


Även här fick vi ett gott skratt. Den här sprillans nya kåken ligger inte i Djursholm utan i Näsbypark i Täby. Tjugo meter till vattnet och egen brygga, såklart. När maken och jag såg grinden antog vi att ägarna måste ha haft Buckingham Palace i åtanke när de installerade den. Antar att grinden ser ännu pampigare ut när den är stängd…


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Visst var det en verkligt glad måndag! Och vilket ljuvligt väder! Även för vår del blev det utelunch , i dubbel bemärkelse. Otroligt i mitten av oktober. Men är det nu brittsommar så är det. Något att ta vara på. Kul med utblick mot Djursholm och Näsbypark och hus och vatten där. Länge sedan jag var där. Vad gäller båten "Slug" verkar det vara en sliten budgetvariant. Men kanske är den charmig. Vad gäller husen så bör det nog finnas rejält med personal för att det ska kännas bekvämt att bo här. Men ett sjönära läge väger ju upp mycket.
Tack för dagens från din trakt.

nalta norrland sa...

Jag skulle gärna bo sjönära... med utsikt över fjället :)

Slug kanske går ann som en käftsmäll bland det rika folket ;-)

Vädret kan Ni icke klaga över... här har det varit gråmulet och regn.

Eva på Seniorvinklat sa...

Kul att se bilder från Djursholm. Grindarna var minst sagt i maffigaste laget. Men visst är det en helt under brittsommar. Vi som absolut inte gillade sommarens fruktansvärda värmebölja kan njuta nu i stället.

KajsaLisa sa...

Härliga hö... äsch sommarbilder menar jag givetvis :)

Geddfish ♥ sa...

En del ostiligt i en härlig kompott, blandat och gott. Trevliga gladbilder!
Jaa, vilken brittsommar! Jag har varit ute en del också, innan jag senare cyklade iväg till sångövningen. Och inte frös jag då heller. SÅ skönt, vill bara att det fortsätter!

Anki sa...

En riktigt trevlig och glad måndag hos dig också! Fina kåkar och pampig grind! Hörde att det var nytt värmerekord i Norrköping med 22,7 grader - härliga dagar nu!

Eva Trillian sa...

Rena rama sommarvädret :) Det är nu vi har svensk sommar - med tanke på graderna i luften ;) kanske kommer vi ha 5 årstider framöver ;)

Ama de casa sa...

Många glädjeämnen här :-)

Otroligt att hösten är så somrig fortfarande - härligt! Jag utgår från att ni passade på att ta ett dopp när ni ändå kom ned till den där stranden... ;-)

Ha en lika fin dag idag!

Emma, Sol som sol? sa...

Vackert huset där med den stora gräsmattan. Glad att jag slipper klippa den!

Det är inte så konstigt att man anlitar hantverkare från Baltikum och Polen. De jobbar ofta på bra och vet vad de gör. Det är i alla fall min erfarenhet från när vi renoverade vårt hus innan flytt. Att det sedan var ett bra vitt pris på fakturan gjorde ju inte saken sämre.

"LillaSyster" sa...

Fina promenadbilder och vilket väder det var igår, själv stod jag inne och jobbade hela dagen, men det blev en uppfriskande promenad i mörkret vid 19 - tiden. Då får du testa att baka pepparkakshus i år då! Det behövs starka nypor om man är sisådär 7 år och ska spritsa själv och det klart att man ska. Moster gjorde kanske kristyren lite lite för hård, men bättre det än att det rinner på alla håll. Ha en härlig tisdag här är solen på g!

Monica sa...

Ja vad säger man Roslags-Näsby trafikplats var en
riktig rysare, inte ens Jacob som kört utryckningsfordon
blev impat snacka om soppa.
Att bo sjönära är ju inget man skulle tacka nej till men
det kommer ju aldrig att ske.
Var i Näsbypark och tittade mysig affär men det blev ingen
skärm därifrån, ska åka dit och botanisera när vi har mer tid.
Ska försöka blogga idag.
Ha det bra

Johanna sa...

Härligt med lite sommarvärme så här i oktober! :) gäller passa på och njuta av den!

Haha ja dumt och spendera pengarna på svensk arbetskraft ;)

Yez, jag förstår verkligen varför BP är ditt signum! Haha tack, känns skönt och höra att man är bäst :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Första bilden är mycket vacker, man blir nästan badsugen
Andra bilden...det här med utländsk arbetskraft, i hate it, hur billigt det än är!
Intog ni era uteluncher på balkongen eller på lokal?

Husbilen-Ellen sa...

Bra med glad måndag, så mungiporna åker uppåt!! Ha dé bra!

Anni sa...

Jag tror att många svenska byggbolag använder utländsk arbetskraft när det är svårt att få tag i kompetenta svenskar. Har bara hört gott om baltiska och polska byggjobbare (däremot inte lika gott om utländska byggbolag som profiterar i Sverige).

Idag är väl sommaren över, nu är det bara att kura ihop sig och invänta våren.