lördag 27 oktober 2018

Nån måtta får det väl vara

Vet inte om ni tycker som jag, nämligen att julförsäljningen startar tidigare och tidigare för varje år som går. I år är den så illa tvungen att samsas bland annat med ”midseason sale”, ”autumn sale” och medlemsdagar (25 procent) hos den stora sportaffären som börjar på S. Men någon måtta får det väl ändå vara, tycker jag.


I Täby Centrum verkar affärerna vara synkade. Samma dag som julförsäljningen startade började den lokala ICA sälja lussebullar. Suck!


Men det här slår nog allt. Hos Guldfynd hittade jag en julgran idag. Dubbelsuck!


Då tycker jag nog att den här synen är betydligt trevligare. Inför stundande Halloween finns annorlunda pumpor som för en gångs skull inte är orange (även om jag älskar färgen) i disken hos den lokala bagaren. Det kallar jag för rätt tajming!

18 kommentarer:

Lillian "sognafaret" sa...

Wow juletre er for tidlig!

Ama de casa sa...

Jösses... Julgran och lussebullar nu? Födelsedagsmånaden är ju inte ens slut än.
Jag var i och för sig sugen på att shoppa i jultältet utanför Leroy på MediaMarkt häromsistens, men avstod att ens gå in. Nån måtta får det väl vara.
Ja, jag snodde din rubrik där - sorry :-)

Ditte sa...

Bedrövligt att dra igång julen redan nu. Tyckte t.o.m-att jag hörde julmusik inne på Clas Olsson idag. Nu är jag ingen julig person men jag tycker att man kan vänta i alla fall till mitten av november. Visst är sista synen trevligare än "tomtedjävlar" och annat. Och gula pumpor går ju lika bra. Nu gillar jag inte detta med "Halloween" heller. Inte i Sverige. Och det är alltid den 31/10 som gäller. Men icke här...
Men Amas "Hall och vin " är betydligt trevligare.

Emma, Sol som sol? sa...

I går på stora Carrefour hade de satt upp julgranar och lite dekorationer men ännu inte tänt dem. Men som sagt, julgodiset är på plats med turrón i olika former och varianter. Och dessa äckliga kakor som är mjöliga, tror det är dadlar i dem. Helmysko.

Jag anser att julen startar 1:a advent. Veckan innan kan de börja pynta.

nalta norrland sa...

Såg häromkvällen en adventsljusstake, en sån där elektrisk... lysa i ett fönster, blev faktiskt oerhört förvånad.
Förr höll väl även affärsidkare på traditioner å inget julskyltning före Skyltsöndagen.
Men det är väl samma lika med semlor... redan direkt efter annandag jul så börjar de säljas.
Har tänkt det kanske är nått svenskt, att de stora affärskedjorna typ tävlar om att vara först ;-) men jag har ju förstått det är samma i Tyskland & Spanien.

Om jag nu förstått rätt måste jag ha Din mailadress för att kunna bjuda in Dig till min privata blogg.
Jag testade med bloggadress men det funkade icke.

Anki sa...

Snacka om att man blir trött på julen redan två månader innan den är här! Säger som du ... suck!

Reiselinda sa...

Tänk om dom åtminstone kunde ta en högtid åt gången ich vänta till Halloween är över!

Åke sa...

Men kära BP vi längtar alla till julen ;) Men kul att du tjuvstartade din excellenta skyltning :) Jag längtar till julhögtiden i alla fall. Så där ja, då har då har jag lagt upp mitt bidrag till Skyltsöndag :)

Ama de casa sa...

Nu när jag tittar med "morgonpigga" ögon så tycker jag att dom där pumporna ser ut som gula paprikor. Men dom är ju också fina så det gör inget :-D

Steve sa...

Så skönt att inte behöva se eländet irl. Vistas man, som jag, bara på Getingstorp så slipper man detta otyg.

Kul att Piteå tog hem damallsvenskan.

Klimakteriehäxan sa...

Om man vill ha lussekatter kan jag meddela att Ica här på Södermalm tar 5 kr för dem. Fast jag köper inga ändå!

"LillaSyster" sa...

Håller med dig till 100 procent, kom igen till första advent med lussekatter och allt annat krimskrams...... Jag tror att Ica butikerna är synkade för vi hade samma erbjudande här. Men aldrig aldrig att jag skulle köpa en lussekatt i oktober inte heller saffranssemlor som fanns i disken. För mig är lussekatter torra katter....Ska jag ha det så bakar jag dem själv och fyller med en god blandning av mandelmassa och vitchoklad. Ja, sån är jag! Ha en härlig söndag! Kram

Anni sa...

Håll i dig, snart kommer nog semlorna också :-P

FREEDOMtravel sa...

Lussekatter nu!? Nej, inte ok faktiskt ... Eller rättare sagt, det blir ju lite trist om allt ska finnas jämt året om. Så är det ju ändå med det mesta nu.

KajsaLisa sa...

Kul skyltar, gillar Haloweenutsmyckningen. Dirtwater låter spännande skulle nog testat. Påminner om det här bandet jag såg i ondon för några år sen. Inte min vanliga stil men riktigt goa tunggubbar
https://www.youtube.com/watch?v=r958LKlid-g
Den sista var bra så brukar jag resonera när hissen inte kommer.
Länkar upp nu.

Eva Trillian sa...

Visserligen gillar jag julen - speciellt under julen. Jag blir galen på att den ska börja tidigare och tidigare runt omkring mig varje år!Aaaaaaa!

Christian Lehmann Gisler sa...

Julen i affärerna har jag sluppit hittills....tack och lov! :)

Tony sa...

Jag tycker det är vansinnigt. Men jag förstår väl varför, tjäna pengar och att vara först ut bland konsumenter som även denna jul skall köpa på sig mer julprylar.