lördag 6 oktober 2018

Aniskten överallt

Ett sent inlägg idag. Anledningen är att maken och jag bestämde oss för att blunda för denna gråmulna dag och åka in till Stockholm. Det räcker med bara några veckor som man inte besökt innerstan för att lägga märke till alla förändringar… och alla (eländiga) byggarbetsplatser. Men det här inlägget ska ju handla om ansikten som man ser precis överallt. Enjoy!


Turistsäsongen är absolut inte över. På Drottninggatan och i Gamla Stan möttes man av fler asiater än svenskar. Jättekul att Stockholm även är attraktivt under hösten:-)


De här två tjejerna höll på ett bra tag med att ta en selfie. Observera att tjejen som inte håller i selfiepinnen drog ned sitt munskydd innan fotot togs. Skulle gissa att tjejerna var från Japan.


Tre kronor kan faktiskt vara ett tårögt ansikte också;-)


Efter terrorattacken vid Åhléns på Drottninggatan i april 2017 har Stockholms Stad köpt in hundratals betongsuggor och placerat dom precis överallt. Nu är det ju inga suggor utan lejon, men ändå. Här på Drottninggatan har man till synes valt kvinnliga lejon med snygg frisyr.


12 kommentarer:

Eva på Seniorvinklat sa...

Det där fick du till bra - med ansikten. Visst ändras det fort i stan. Ibland hinner man inte med.

nalta norrland sa...

Jag tänkte faktiskt på Stockholm häromdan, vet Du att Elin har aldrig varit till Stockholm, inte Skansen eller Gröna Lund... snacka om brist i uppfostran ;-)

Jag gillar sista bilden, betongsuggan fast lejon... jag skulle kunna ha två stycken sånna som grindstolpar :D

Ditte sa...

Visst händer det saker dagligen inne i stan. Och även om man bor där är det svårt att ha riktig koll. Visst är det roligt med alla turister som besöker Stockholm och numer hela året om. Men under vår sommar och tidig höst med alla kryssningsfartyg som kommer blir det ju än fler. Stockholm är ju en unik huvudstad på många sätt. Tycker du fick till fina ansikten här och olika varianter. Kul! Bra fotat! Det kvinnliga lejonet har jag bara sett i förbigående. Men nästa gång ska jag titta lite extra.
Extra roligt här med bilden på de japanska turisterna.

Susjos sa...

Ja, inte åker man in till stan så ofta, trots att man bor så nära, fast jo, nog är jag mer inne i stan nu än när jag bodde i Rotebro!
Kul att turisterna hänger sig kvar trots att hösten är här med kyla och gråväder.

Emma, Sol som sol? sa...

Det var ett välkammat jellon!

Vi uppmärksammade precis som du att det var attans vad mycket folk det var fortfarande! Fast här då ...

Ama de casa sa...

Rena rama facebook, f'låt faceblogg här idag :-D

Roligt inlägg!

Guldkryckan sa...

Har alltid undrat över dessa andningsskydd hos asiater, har en på kneget med just detta....får googla på det ;)

Jo, Stockholm är ju vackert även om vädergudarna inte är på sitt bästa humör...bra jobbat där!

Och ja, kommer ett nytt inlägg hos mig snart ;)

Ha de bäst Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Apropå de där lejonen: som jag ser det står de ofta så att man mycket väl kan köra mellan dem med en bil eller nåt. Det var väl inte tanken????

Maria sa...

You see faces in the strangest places :-)
Det brukar jag oxå göra!

Eva Trillian sa...

Gillar tre kronor-ansiktet :) tårögt, eller lite överlägset kisande? ;)

Anki sa...

Härligt inlägg! Ditt välkammade lejon ser väldigt snällt ut! Jag ser också ansikten och figurer överallt! idag träffade jag en häftig stubbe i skogen ... återkommer kanske med den vid tillfälle.

Anni sa...

Tänker på asiaterna med munskydd, visst säger det mer om luften som de är vana vid än om luften hos oss? Undrar vad de tänker när de ser att vi faktiskt kan andas här i Sverige? (Ja, gubevars bada och fiska mitt i stan också!)

Varför tycker du att lejonet är kvinnligt? Det är ju det manliga lejonet som har man? I hela djurvärlden är det hanarna som måste vara snygga och tävla om honornas gunst, det är nog den viktigaste skillnaden mellan homo sapiens och andra djur. Var gick det fel med människan?