torsdag 18 januari 2024

Tråktorsdag

Absolut! Inte minsta tvekan. Just nu är det inte mycket som går rätt varken i Sverige eller i världen. Inget jag kan påverka, och då brukar jag ”blunda”, alltså inte bry mig. Tror det är smartast att göra så även nu. Men några tråkpunkter tänker jag ta upp.

Åke är en himla trevlig bloggkompis som ju har tagit över ”Hoppa på tåget”-temat från Karin. Den stackars killen har klippkort på Sundsvalls sjukhus med en väldigt krånglande högerfot. Tycker ni ska bombardera hans blogg med krya-på-hälsningar. Japp, han har också lagt upp ett bidrag till Tråktorsdag…

Vädret. Är absolut medveten om att alla norr om Dalälven skrattar ihjäl sig varje vinter när vi nollåttor ”överraskas” av snö, blåst och trafikstörningar. I Skåne vet man inte ens vad vi stockholmare pratar om. Annat är det den här vintern.

Inställt i norr. Flyget och tågen är inställda i Norrland, lastbilar ligger i diket. Taxinäringen blomstrar, men det finns alldeles för få bilar för att ta hand om alla som vill förflytta sig från A till B. Ja, om till och med norrbottningar gnäller om vintern 2023/2024, då är det illa;-) 

Fel i söder. Ja, SMHI har inte haft många rätt i januari. Deras app har ljugit för mig i veckor nu. Nu medger vädertjänsten att man har haft totalt fel om Skåne. Kanske bäst att hålla sig till idiotsäkra "prognoser" hos MSN på datorerna;-) Men även där lyckades SMHI ha fel. ”Temp sjunker” – nej inte alls. Den har stigit en hel grad sedan i morse - hahaha:-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

10 kommentarer:

Annika sa...

Ja vilket väder ni har. Och vinter därtill som heter duga. Nå, du vet min åsikt ;-)
Inte lätt för meteorlogerna heller denna vinter. De verkar ha svårt att pricka in ovädren. Det är lite samma här faktiskt.
DU har så rätt, tänker som du när det går fel i världen och på hemmaplan, bäst att stänga av.
Hoppas torsdagen är bra ändå.

LillaSyster sa...

Den här vintern är bara för tråkig. Två kast på bilen idag på E4an, galen blåst och så halt och då körde jag ändå bara 70km sänkte farten ytterligare och tog gamla E4an sista biten. Nu gick ju allt bra. Jag förstår inte de som dundrade fram i 110.

Ditte sa...

Men visst är det märkligt att det kommunala inte ska fungera här i södra Sverige. I Alperna där det både är kallt och snö går ju både tåg och bussar.
Idag skulle vi ses hos mig för bokklubb och en kompis som skulle ta sig från Västerås fick ta tåget klockan 08 i morse för att vara hos mig till 13. Överiga tåg som ska gå en gång i timmen var inställda. Pust!

Har haft en bra torsdag och kul med bokklubben, både att ses och att prata böcker och få tips om böcker.
Givetvis ska jag höra av mig till Åke . Så trist att han ska ha foten som krånglar.

Hannas krypin sa...

Min dator har riktigt bra koll på temperaturen och vädret. Är imponerad faktiskt. Ja, om norrlänningar klagar över vädret, då är det något alldeles särskilt...

Åke sa...

Tack för länken Fina Bloggvän. Jodå jag behöver styrka men det behöver ni i söder också, jag vet att ni inte är lika rustade som oss i norr. Här kom det 30 c, på ett dygn då jag var på plåsterkåken, lite längre typ 10 mil bara är folk insnöade på uppemot 40-50 cm. Men vi kämpar på oss alla :)

Susjos sa...

Ingen tråktorsdag här..ja förutom att jag krockade med bilen, eller ja, gled in i en taxi vid KS idag, suck suck! Men inga skador på bil eller människa!

Äntligen är lillebror här och jag är farmor igen! Nej, nåt namn har den lille inte fått, de ville helt rätt se honom först.
Ha det gott!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Nu har ni vinter när det ska vara vinter...och snart blir det vårligare igen och ingen tråktorsdag alls.
Så klokt att stänga världen ute när man ändå inte kan ta in den. Det blir bara för mycket av allt det som inte är det goda.
Ha det gott hur som helst!
Nu har det hunnit bli fredag när jag tittar in!

Anki sa...

Vädret kan vi inte göra något åt ... och det var många år sedan jag slutade tro på prognosmakarna :)
Konstigt att allt liksom stannar eller blir inställt när det blir snö och kallt. Kan inte minnas att det var så förr ... men minnet kanske minns fel.

Svar: Du behöver inte tycka synd om oss hundägare - vi har valt det själva :)
Ha en bra fredag BP!

christian sa...

Ja men visst är det väl härligt denna vinter som verkligen är värd namnet!!! ;)
Ja du...Åke har visst åkt in i en rejäl tunnel, mörker överallt, men då kan det å andra sidan bara bli bättre å vi får göra så gott vi kan, med varma tankar, hoppfulla ord å massor med styrkekramar på avstånd!

Ha en skön fredag!

femfemman sa...

Det är vinter. Har varit ganska ok. Bara förra lördagen, då det blev isgata, som den har känts besvärlig. Vi har knappa dm snö. Med god vilja kan man ta sig fram överallt. Det uppskattar jag. Men visst, jag LÄNGTAR efter våren. Och ljuset. Men det går framåt med ljuset. Numra är det inte riktigt mörkt förrän vid femtiden....
Men, men det är som det är... vi har vinter i vårt land, och de känns ganska bra att den är på riktigt i år. Ha en fin kväll. Lovar att kolla upp Åke...