söndag 14 januari 2024

Skyltsöndag #453

Kan inte påstå att jag varit ute på ”stan på landet” – Täby alltså - under veckan. Bilen Tintin hade ju dött, och Frans levererades inte förrän i fredags Men en av mina gulliga grannar skjutsade mig till Täby Centrum, släppte av mig och hämtade upp mig med en massa kassar i släpet. Tusen tack grannen. Självklart fick han en "belöning" för den suveräna servicen:-) Ändå är ingen skylt från centrum idag;-) Enjoy!!!

Handarbetscafé. Jamen herreguuuuu!!! Den här skylten sitter på väggen mellan ”mina” två hissar. Är det bara ”gamlingar som bor i mitt område???? Japp, det verkar så. Tyvärr…Triss-betalningsdisplayen hos Q8 i Täby är rätt fräck faktiskt. Himla bra reklam för Triss också. Glömde fråga om de sålde Trisslotter;-)Veckans höjdare 1: Att jag har blivit med Frans har ju knappast undgått någon. Frans är modern, mycket modern. Vi gillar varandra, men förstår inte varandra. Inte än i alla fall…Veckans höjdare 2: WOW. Älskar mango. Köper ofta frukten. Octogonal förstår jag också – nåt med åtta sidor alltså. Men tänk vilken antiklimax – skylten sitter på ett åttakantigt skaft på en mopp i ”min” tvättstuga… 

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Snyggt skyltat som vanligt, med variation och humor!
Människor i alla åldrar stickar och virkar numera, kanske det blev en extra skjuts framåt för det under pandemin? Men jag är inte nån handarbetsmänska och blir det knappas som pensionär heller :-)

Guldkryckan sa...

Fint skyltat igen, bravo.
Hade en tanke på att börja brodera för ett tag sedan, fick inte in tråden i nålsögat så jag bordlade projektet, förmodligen för gott. 😉
Ja, det tar ju tid att lära känna en ny bil, speciellt om det är en modern variant, man måste nästan vara it-specialist ibland. … usch.

Ha det gött nu Bp.

Äventyret framtiden sa...

Frans är fin han...😁
Handarbeta hör väl inte till någon särskild ålder? T.om barn gör det..men jag kan tro, liksom du förmodligen gör, att det är äldre personer som handarbetar i ditt hus. De andra är ju på jobb och i sina skolor förmodar jag. Ta fram stickningen nu BP! 😉

Fina skyltar!

nalta norrland sa...

Vet inte om handarbete har en åldersgräns och att vara kreativ främjar hjärnhalvorna och håller hjärnceller pigga så bara fördelar ☺️
Innan jag blev sjuk och fick värk i händerna, armar, axlar och nacke så sydde jag mina egna kläder, bevisade att jag faktiskt kunde sticka 😅 det blev ett startkit till bebis, men inte till Elin. Jag pysslade och gjorde örhängen och armband (tänk pärlor, eskimå och same ☺️) och ritade/målade och det var ju för typ 24 år sedan 🙄
Jag hoppas det följde med en instruktionsbok med Frans 😜
Vi har åter igen bilproblem - igår startade inte folkvagnen och nu börjar jag tröttna på att inte kunna ta mig hemifrån.
Epan inget alternativ då jag vill ha Teddy med mig.

Bra skyltat och ha en skön söndag 👋

femfemman sa...

Gillar verkligen de färggranna och informativa displayerna på nya bilar. Din/Frans´ är supersnygg ju.
Klart du ska gå med på handarbetscafé. Inte bara gamlingar som håller på med handarbete. Stickning och virkning är popuört i alla åldrar. Hos en del. Väldigt avstressande. Men jag skulle faktiskt inte gå på café för att sticka. Sticka gör jag hemma och vänner och bekanta träffar jag gärna på cafe. Utan handarbete!

Klimakteriehäxan sa...

Moderna bilar är sannerligen inte särskilt lätta att förstå sig på!
Kul att du har trevliga grannar.
Och mango är en gemensam favorit - jag har alltid djupfRYst hemma, den är faktiskt riktigt bra. Men inte som när man för egen hand tar ner den ur trädet ... det har jag bara lyckats med en enda gång, i Venezuela.
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2009/04/mmmmm-som-i-mango.html

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och varierat. Log åt skylten med "handarbetets vänner". Nåja, liknande. Tror inte detta vore något för vare sig dig eller mig. Men säkert finns det några som tycker detta är jättebra. Vi är ju olika...
Så roligt med Frans. Kanske kunde du få en lite kurs i alla moderniteter. Vet sedan både Helen och Rita köpte sina nya bilar att det är mycket moderniteter. Det piper och varnas lite nu och då, sedan musik, inkopplad telefon och mycket annat. Än så länge får jag dock öppna dörren på egen hand . Även stänga den.
Q8 säljer säkert Trisslotter och displayen gillas. Såg den igår.
Mango, äter jag gärna. Men att den sitter på en mopp är ju trist.

Susjos sa...

Så snällt av din granne att skjutsa dig!
Handarbete är jag värdelös på, men alltid kul att träffas över en kopp kaffe, eller?
Wow, Frans verkar vara väldigt modern, många radiostationer!
Mango är väldigt gott, moppen hade en färgglad "logga".
Snyggt skyltat som vanligt!
Ha en fin kväll!
KRAM

LillaSyster sa...

Du lär dig snart att hantera finesserna som Frans har. Det brukar ingå en liten genomgång av bilen och dess funktioner - det ordnar de säkert med om du ber om det. Schyssta grannar är guldvärda- det skulle vi ha tänkt på igår=) då tåget gick.

KajsaLisa sa...

Jag misstänker att dom säljer trisslotter men kanske lika bra att du kollar för säkerhets skull :) Handarbete verkar vara ett bra sätt att skaffa nya vänner i alla fall. Varför kallar dom den mango, totalt obegripligt.
Länkar upp nu.

byblixtra sa...

Det kanske inte bara är pensionärer som handarbetar. :-) Det börjar ju bli trendigt med handarbete och annat gör-det-själv projekt. :-)
Den trissreklamen kan man inte missa. ;-)
Ja, det tar lite tid att bli bekant med en ny bil men ni kommer nog överens framöver. :-)

Hannas krypin sa...

Tänker ofta att jag ska köpa en trisslott men sen blir jag för snål. Snygga skyltar iallafall. Snällt av grannen att hjälpa dig.

christian sa...

Tur att det inte bara bor gamlingar hos dig....jag menar du är ju i sämsta fall mogen ungdom.... ;).......Bokcirkel vore väl nåt för dig annars.
Klart de sålde trisslotter, det får du ta igen nästa gång!
Ja du....teknik i moderna bilar är en djungel, är glad ju mindre det finns att sätta sig in i.....å andra sidan, du har ju gott om tid att läsa instruktionsboken (om det finns nån), du är ju pigg panschis :)

Ha en bra vecka å lycka till med Franz!

Anki sa...

Du är dig säkert nyheterna snabbt ... annars får du väl be bilfirman om en liten genomgång av finesserna.
Handarbete är kanske inte bara för gamlingar ... jag vet flera som är yngre än både dig och mig som stickar, virkar och broderar :)
Japp mango är gott!

Paula sa...

Tänk att jag hela tiden halkar efter...inte hunnit besöka skyltkompisarna förrän nu, vet inte vad jag ska skylla på heller...men bättre sent...
Handarbetscafé o stickkafé, väldigt poppis nu, absolut inte bara bland pensionärer! När jag ännu bodde i Fberg ordnades handarbetscafé och jag som inte handarbetare tog med mig en tavla jag målade! Bara för att jag ville delta, det var bara tjejer men i alla åldrar. Den traditionen lever där ännu fast de har bytt tid och plats. Här i Falun har de dylikt café på PMU SecondHand-affären i stan varje vecka. Så börja du sticka en halsduk och gå med så ska du se att det finns även yngre där! Det är ju kvällstid efter jobbet...

Åke sa...

Just i fan, du blev ju med Frans :) Grattis BP! Det här med elektronik kan ta en stund... men det ordnar sig vettu :)

Åke sa...

Jo det här med Handarbtetscafe får du nog med Åsa Danielsson på :)