fredag 5 januari 2024

Färgsprakande ”Fem en fredag”: Vecka 1 - Nystart II

Seoul Soul från Yoi.


1. Vilken är din närmsta nya plan för året?
Testa om min bil Tintin startar. Tror inte det. Han är inte van vid 10-12 minusgrader i två veckor.

2. Vad är något du vill göra under 2024?
Köpa/leasa ny bil. Tror jag.

3. Vad vill du göra bättre i år?
Kommer inte på nåt.

4. Har julen åkt ner än?
Den har aldrig åkt upp;-)

5. Hur brukar januari kännas för dig?
I år känns januari som en enda stor iskall pina. Och ja, jag vet att ni uppe i norr har det betydligt värre än jag, även ni i Skåne, men jag liiiiider av kylan…

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

LillaSyster är upphovskvinna till "Färgsprakande fredag".

18 kommentarer:

christian sa...

Matbilden såg spännande ut....."julen kom aldrig upp" > hahaha, alltid nåt att glädjas ut när man inte pyntat jul.... :)
"Tintin" går igång, det är ju en Peugeot!

Trevlig helg!

Hanneles bokparadis sa...

du får ladda batteriet, det får man göra med alla bilar ibland.

LillaSyster sa...

Mmmmm det vattnas i munnen =)
Kan vara så att Tintin kräver starthjälp om den stått stilla så länge i kylan- men jag hoppas att den snällt hoppar igång. Själv stödladdar jag gärna batteriet då bilen inte används på länge, men det är ju inte så lätt för dig som bor i lägenhet.

Anonym sa...

Ps tack för spraket och länken

Susjos sa...

Mums så gott maten såg ut!
Å lyckost dej som har ett badkar i lägenheten, måste vara underbart att värma sig där med ett skumbad.
Jag är tacksam att få skjuts av min man till jobbet strax, värre blir det i morgon bitti, då jag ska vänta på en buss hem i kylan...
Ha det gott!
Kram!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Vilken härlig färgsprakande tallrik med godheter :) Mumsigt gott! :D

Med din bil kommer säkert starta.. Jag hoppas och gissar på att du står parkerad vid en motorvärmarstolpe? Ett tips är att använda motorvärmarsladden så den värmer upp motorn så oljan inte är så tjockflytande, det gör att motorn mår bättre och likaså vattnet slipper ta sådan tid att bli varmt med - Detta gör att bilen startas lättare. Det blir väldigt lite slitage med dessa enkla medel!

Att ladda upp batteriet är aldrig fel om den stått länge, ofta dras batteriet ur när det bara står utan att startas upp mellan varven.

Önskar dig en fin helg! Kram

Paula sa...

Vilken underbar maträtt du skyltar med idag. Färggrann mat lär vara speciellt nyttig har jag läst, ajöss havregrynsgröten...
Vilken bra idé att byta bil, det tycker jag absolut att du ska göra! Jag som gillar vinter har en köldgräns på -10 för att det ska hålla. Nu har jag -20 och näshåren frös ihop på vår senaste fem-minuterspromenad. På tisdag ska vi få plusgrader, då du, då lär inte dubbar och broddar hjälpa, då blir det halt! Hoppas vinterpinan snart är över, det kan jag inte lova, men kan lova att dagarna blir längre!

Ditte sa...

Gillar att läsa dina svar. Lite distans här. Och en härligt färgglad asiatisk måltid passar ju perfekt.
Har tröttnat på att läsa dessa årssammanfattningar som många ägnar sig åt. Har en följt någon ett år sp har en ju hängt med ganska bra.(Men kan tänka mig att en kanske gör sammanfattningarna för egen del. Vet att jag gjort det men inte direkt förväntat mig att andra ska kommentera dem. Ser nu när jag läser bloggar att det som jag tidigare var road av inte längre ger mig så mycket. Och har upptäckt annat som verkligen ger en del. I det mer kortfattade skrivandet. En kortfattad dagbok. Men givetvis väljer en själv.
Är fortfarande förvånad över att förhållandevis många läser hos mig trots att jag inte uppdaterat sedan i april. Men jag ser att många inlägg där jag skrivit om Stockholm och andra platser är välbesökta. Och visst är det roligt. Men någon inspo har jag ännu inte. Lite trist.

Ditte sa...

PS Missade ju helt Tintin. Hoppas innerligt att han startar när det är dags. Och idén med att leasa en bil låter ju toppen.
Visst är det kallt men jag lider inte som du gör. Å andra sidan är jag ju mest nu inne i stan.

Jossu sa...

Jag lider också av det här vädret. Att varje vardagsmorgon behöva gå ut i mörkret, frysa och försiktigt ta sig fram och hoppas att jag inte blir ännu en av dom som halkar och skadar sig. Och så har det varit i snart 1,5 månad. Vilken pina.
Men jag försöker tänka att för varje dag kommer vi närmare ett slut på det här.

Guldkryckan sa...

Januari är ju en kall månad, i år värre än på många år tydligen, har inte sååå väldigt ont av det själv men ändå.
Här får julen hänga uppe ett tag till, sista tillskottet till tomtebyn kom ju i veckan.

Nu får du ha en fin lördag Bp. 😁

it_is/Anette sa...

Oj så gott den maten såg ut att vara. Blev riktigt sugen.
Ja vi har verkligen fått vinter denna gång, i hela vårat avlånga land. Jag gillar vintern men det behöver inte vara så kallt som det är just nu... vi har ca -20 grader här där jag bor, blir inte långa promenader med mina hundar då inte.
Lycka till med bilen, min har än sålänge startat, men om den startar idag - får vi se.
God fortsättning och ha en riktigt fin lördag

nalta norrland sa...

Kylan är inte rolig, men så länge man inte behöver gå utomhus så är det väl okey.
Jag är dock billös då volkswagen touareg inte vill starta… fast det kan ju hända den går igång idag då den far haft batteriladdare under natten.
Igår åt vi entrecote och klyftpotatis med rödvinssås hemlagat så klart ☺️
Vår jul blir kvar till nästa helg 🎄

Kina sa...

Min bil vill inte heller starta om den inte är körd på någon vecka, men jag har en batteriladdare som jag sätter på några timmar innan jag ska iväg. Men det gäller ju att planera då! Vad är det för färg och modell på din bil? Jag har en liten röd Ford KA, som jag kallar AK5:an (reg.nr är AKF555). Så jag laddar alltså AK5:an vid behov! Och det är jag ju inte ensam om i dessa hemska krim.tider. Ha det gott!

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Såg flera I Stockholm som haft ändå ganska kallt runt -15 och mer vad har ni i Täby? Kyla är inte alls så kul.

Hannas krypin sa...

Min lilla bil (som jag kallar för Agda) ville inte starta imorse. 20 minusgrader var alldeles för mycket för den lilla bilen. Tur vi har en bil till som startade snällt. Annars hade jag kommit sent till jobbet.

Mrs Calloway sa...

-19° hade vi i morse. det är vi inte vana vid på dessa sydliga breddgrader. januari är en väldigt lång månad. sedan kommer februari som är en kort månad men ändå årets värsta.våren kommer i mars. men jag kna tycka att det blivit lite ljusare. förmodligen lurar jag mig på snön

Klimakteriehäxan sa...

När bilen krånglar känner man sig rätt hjälplös ... vi fick investera i nytt batteri, efter två insatser från bogseringsfirma ... men nu startar den (peppar peppar)