söndag 7 januari 2024

Skyltsöndag #452

Den gångna veckan har jag märkt att det inte alls är så lätt att fota skyltar när man inte lämnar lägenheten. Och jag som alltid har hävdat att det finns skyltar överallt. Även hemma. Jo, det gör det säkert, men…;-) Dagens tre skyltar speglar min första vecka 2024 i tvåsiffriga minusgrader. Inga direkta höjdare, men skyltar ändå;-) Enjoy!

Tror ni att jag startat bilen sedan den 28 december? Nej det har jag inte. Har inte varit utanför min lägenhet sedan dess. Undantag: se nedan. Så den gångna veckan har jag klickat hem ”hemlagad mat” från olika restauranger i Täby. Här ser ni den fina förpackningen på en kebabrulle.För att gömma butiksdöden så har Täby Centrum satt upp en massa skyltar som den här. Det funkar faktiskt. Man luras tro att det är liv i gallerian.Veckans höjdare: Enda gången jag lämnade lägenheten den gångna veckan var för att ta en taxi till och från Danderyds Sjukhus för en ”rutinkontroll”. Och där möttes jag av Pressbyråns roliga skyltning. Företaget ska ha en eloge för sitt val av reklambyrå.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

11 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Här är ett bra exempel på hur duktiga ni är i Sverige på det här att leka med ord. APP-titretaren - genialt!
Och jag håller med, inte lätt att hitta skyltar att fota i denna kyla. Men gör du en runda till Täby centrum ens en gång i veckan kan du fylla på ett enormt lager, där finns ju alltid nåt!

Guldkryckan sa...

En kebabrulle hade ju suttit fint här till kvällsmat, tror dock jag sparar det till efter morgondagens arbetsdag och ögonbottenfotografering.
Nog ett år sedan jag var på pressbyrån senast men fint skyltat är det ju alltid där, man kan verkligen inte missa att det ligger en pressbyrå på platsen om man passerar.

Har ju tyvärr tvingats ut ett par gånger sen nyåret ringdes in, bara att bita ihop. ;)

Ha det bäst Bp.

LillaSyster sa...

Nu får du korrigera lite.....28 december måste det vara? Perfekt när skyltarna kommer ända hem=) Du ha en bra kväll. Kram

Åke sa...

Ha ha pressbyrån!!! jag rullade förbi dem i plåsterkåkens korridor idag... jag tar mina nästa vecka. Jag är så lycklig att dom inte försöker sig på kebab rulle på detta sjukhus... Jag hörde av kusinen (jobbat 25 år inom detta hus) att det brukar inte vara med några stjärnkockar på TV;n från detta place. Jag har hört att kocken här fick sparken eller förflyttad då till att köra ut paket i huset. Modebutiker finns inte på detta ställe men Åsa Danielsson har ju funnit några säkert ;)

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och det är ju inte mängden det hela hänger på.
Tycker Pressbyrån har roliga och kreativa skyltar och så också denna.
Kebabförpackningen var riktigt snygg så du gjorde ett bra val här.
För egen del är jag ute en sväng varje dag. Lider inte direkt av kylan och kroppen vill röra sig. I alla fall inbillar jag mig det...
Å andra sidan förstår jag att du håller dig inomhus. Absolut.

byblixtra sa...

Kartongen med kebabrullen räknas helt klart som skylt.
Det är smart av Täby Centrum att sätta upp affischer i tomma butikslokaler för det är trevligare än att se en tom lokal.
APP-titretaren var kul. Här finns ingen Pressbyrå så deras reklam ser jag inte så ofta men det finns en i Luleå.

Äventyret framtiden sa...

APP-titretaren är en fullträff. Fyndigt.
Förstår att du inte tar dig ut när vädret är som det är och du inte gillar den typen av väderlek.
Kartongen gillar jag..bara för den kunde jag köpa en kebabrulle.

Klimakteriehäxan sa...

För att i princip inte varit utanför hemmets väggar är det väl en suverän skyltskörd du presenterar! Endera dagen måste även jag beställa hemkört käk. Verkar smidigt.

christian sa...

Tur att hemkörning finns numera, undrar vad man gjort annars, eller hur det gick förr.....jo, kanske att man kunde be grannar eller så....
Men förpackning var bra stor, måste bli lika dyr som innehållet.....
Här har vi också tomrum på diverse gallerior, fast jag låter mig inte luras ;)
Håller med att sista skylten är enkel å tydlig.
Bra jobbat, trots att du inte varit utanför dörren, men se dig omkring hemmavid, det finns massor att skylta med där....

Ha en bra vecka!

Susjos sa...

Tror nog att du startat bilen sen den 28 januari! Anar att det är december du menar. Och helt rätt att du håller dej inne i denna kyla! Smart att beställa hem mat, kebabrullen måste vara god, för du har ätit den förut tror jag?
Precis som Täby C så har MoS också gjort likadant med de tomma butikslokalerna, men faktum är att det öppnas upp nya butiker i dem!
Pressbyrån brukar ha lite kul reklam, denna var ju klockren! Snyggt skyltat fast du knappt varit ute!
Kram

Paula sa...

Hej, hunden har överlevt hittills och här är jag, har dock en lång väg att vandra för att hinna komma ikapp. Jag tycker Pressbyrån överlag har väldigt träffande och bra reklam, passerar en vid busstationen varje vecka, o brukar imponeras. Klädaffärer däremot finns snart inga i Falun, i januari stängde två stora kedjor. Dels pga näthandel, dels pga att alla åker till Borlänge o Kupolen där allt finns under ett o samma tak. När jag ser hur mina tjejer handlar kläder förstår jag att det inte kan löna sig att ha en fysisk butik längre. I bästa fall kollar de på kläder i affären för att sedan klicka hem från nätbutiken. Kebabrulle har jag aldrig ätit tror jag, imponerad av den snygga förpackningen. Gårdagens -24 är nu +2 och regn, bilarna masar sig försiktigt fram på glashala vägar, minsta uppförsbacke så spinner däcken. Imorgon lär vi se ut som pingviner på trottoaren. Nu ska jag se vad du mer har hittat på