måndag 8 januari 2024

Glad måndag med Selfie #2

Femte dagen i rad med sol:-)

Inbjudan till årets tandläkarkontroll.

Jackan har absolut gjort sitt...


Till min stora glädje fortsätter Klimakteriehäxan med temat”Selfie”. Du som vill vara med, lägg bara in en kommentar här med länk till ditt eget inlägg.

1. Något jag minns från årets jul? Det helt otippade stora antalet (riktiga) julkort jag fick. 

2. Något jag satsar på för det nya året? En efterföljare till min bil Tintin. Då den knappt lär starta imorgon kan det blir en ganska så snart satsning;-) 

3. Något jag måste slänga fast jag inte vill? Det får nog bli min Superdry arméjacka som var min höstjacka i många år (se ovan). 

4. Något jag måste köpa fast jag inte vill? Troligen en ny skaftdammsugare. Köpte ju en ifjol för att avlasta ryggen. Den visade sig vara totalt värdelöst, då den vägrar ”käka” grus… 

5. Något jag lånat ut men aldrig fick tillbaka? Ett usb-minne till grannens dotter. Det exporterades till Australien där dottern bor;-) 

6. Något jag inte vill låna ut? Gillar inte att låna böcker själv och lånar ogärna ut böcker till andra. Risken att de kommer tillbaka med hundöron eller inte alls är överhängande.

Dagens glädjeämnen
Förutom ”Selfien” är det nog att det var femte(!!!) dagen i följd som jag kunde njuta av sol att titta på inifrån lägenheten. Även dagens 10 minusgrader är bättre än sexton… Tyckte också att ”inbjudningskortet” jag fick idag till årets tandläkarkontroll var riktigt roligt. Skickat med snigelposten – lite gulligt;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.


Klimakteriehäxan är upphovskvinnan till ”Selfie”.


13 kommentarer:

femfemman sa...

Häftigt kort! Kul att få lite post.
Får göra selfien i morgon. Har ju just bloggat.
Skaftdammasugare är bra för damm, tanthår, jatthår. Men det där med grus och sand, det klarar inte vår heller. Då får man ta fram sopborsten. Eller den tunga dammsugaren. Valet är lätt- Sopborste.
Förstår att den jackan har gjort sitt. Förstår också att den är svår att göra sig av med. Här hemma i byn går jag omkring med en varm täckkappa, trasig och lagad både bak och fram. Köpt i Ullared en gång. Är inte ett dugg fräsch. men varm! Det är det viktigaste när jag går omkring på vägar och stigar härhemma....
Ha en fin kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Kul att läsa dina svar, lycka till med bilen - vem vet, kanske startar Tintin trots allt???

Ditte sa...

Kul att ta del av din Selfie. Och visst funderar jag även för egen del. Visst är det roligt med post! I alla fall oftast! Lul med kortet från tandis.
Ja, detta med en ersättare för Tintin kan jag förstå att du behöver.
En skaftdammsugare hade vi men den var inget att ha så den vanliga är i bruk . Suger bra och har ett bra skaft och den är lätt. En Electrolux.
Lånar böcker jag jag ganska sällan men inom bokklubben sker det och där lånar jag också ut. Och de kommer tillbaka. Men annars är jag restriktiv...
Önskar dig en trevlig kväll.

LillaSyster sa...

Tintin startar med hjälp av startkablar =) Sen måste du köra med bilen på en långtur så att generatorn hinner att ladda upp batteriet. Har du otur så behöver du köpa ett nytt batteri- beror ju lite på hur länge det gamla fått jobba och det är aldrig bra att låta bilar stå stilla för länge. Jackan är verkligen välanvänd, nu gäller det att hitta en ny favorit.

Susjos sa...

Hoppas solen tittar fram i morgon också, så jag får en skymt av den! En sån fin bild över ditt område.
Och en så fin inbjudan till årets tandläkarkontroll.
Jo, din älsklingsjacka har nog gjort sitt nu, men den har säkert många år på nacken!
Kul med Klimakteriehäxans selfie, klart jag hänger på!
Ha en fin kväll!
Kram

Mia Eggimann sa...

Jackan kanske går att laga.

Stefan sa...

Med en sådan inbjudan går man väl gärna till tandläkaren :)
Var själv där för en månad sedan. Drygt 1000 spänn för att sätta sig i en stol, gapa, få lite tandsten bortskrapat och några fina diabilder att titta på. Suck!

KajsaLisa sa...

Du syns lite dåligt :) Själv avstår jag. Tänk att det krupit under nollan på din balkong, då är det kallt. Jag blev borta lite längre än jag trodde, men det hände lite saker, återkommer om det på TråkTorsdagen. Men idag blev det ett glatt inlägg.
God fortsättning.

Anki sa...

Kul som alltid att läsa dina svar. Nu är det mildare så nu startar nog Tintin igen ...

Anki sa...

Jag igen ... svar: Jag kunde tyvärr inte vara med och kolla på Charlies matcher, då hundar inte är välkomna i sporthallen. Det hade blivit för många timmar för honom att vara ensam och för kallt att sitta i bilen. Vi ser fram emot vårens matcher utomhus :)

Kina sa...

Beklagar att du måste göra dig av med bilen. Tycker det är så oroligt varje gång man byter bil. Man vet vad man har. . . . Och bilar är precis som gamla skor, inkörda! Ha det gott!

Annika sa...

KUL med alla julkort. Jag fick två, haha. Men jag skickar inga heller, hehe.
Ja helt klart dags för ny jacka. Sant, böcker och dvd filmer tenderar att aldrig komma tillbaka om man lånar ut dem.
Och nu bil in spe för dig, det är stort. Hoppas du hittar en riktigt bra trotjänare.

christian sa...

Fin vinterbild över ditt område å även inbjudningskortet till tandläkaren var kul. Att jackan gjort sitt går inte att ta miste på, men du har säkert haft den i många år, längre än dammsugaren i alla fall.....vad var det för märke?
Det jobbiga är att det finns så otroligt många olika modeller så man vet inte vad man ska välja....
Det här temat "Selfie" förstår jag inte riktigt, kan du förklara kanske?