söndag 1 februari 2009

Kossan läcker

Får väl skylla mig själv. Man ska inte blogga om korvar och djur i allmänhet och definitivt inte om kossor i synnerhet. Det finns nämligen kor som tar en gruvlig hämnd, våra ... i kylskåpet.

BIBar
En vit- och en rödvins-BIB (bag in box) står på översta hyllan i kylskåpet. Vi kallar boxarna för våra vinkossor (det känns liksom mera personligt då).
Igår kväll öppnade jag en ny "kossa", fyllde ett glas och smuttade i lugn och ro - växelvis framför datorn och TVn... tills mannens vrål från köket gjorde att jag blev heligt förbannad... på Systembolaget alltså.

Drip, drip drip
Vid öppnandet av "kossan" hade den runda biten som man trycker inåt i boxen uppenbarligen perforerat kossans plastmage, vilket betydde översvämning i kylskåpet och dyrbar förlorad flytande föda. Drip, drip, drip.
Visste inte att en simpel kartongbit kan vara skarp som en kniv. Eller är det kanske så att "magväggen" helt enkelt är för tunn. Hallo Systembolaget - för cirka 200 kronor/kossa kan man väl kräva att dennes "bag" håller för en ynklig kartongbit. Skärpning!!!
Den ihåliga kossan placerades temporärt i en skål som ni ser på bilden. Där fick den simma i sin egen "mjölk" och se ut som en fet gris. Oooops. Har ju (nästan) lovat att inte blogga om djurvärlden igen.


PS. Kylskåpet luktade... som ett bryggeri ungefär, inte helt fel en lördag kväll. Lusten att smutta på ett eller två glas vin försvann dock vid åsynen av grisen. Vad har jag emot grisar... egentligen? DS

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nej fy så trist när man åker på extra jobb! vingrisen var helt klart grisig! :)

kram & godnatt

Anonym sa...

Nä, den krogen får aldrig äran av besök ifrån mig igen, jag svär.. :)

Ha de gott.

Mrs Bettan sa...

Vad trist med en läckande ko. Jag hade blivit skitf-d. Som tur är har det aldrig hänt mej. Men jag gillar inte anordningen för att "tömma" kossan. den är ju för bedrövlig tycker jag.
Kramis MrsBettan

Anonym sa...

Aj, aj, aj så det kan gå!
Jag har erfarenheten noll av vinkossor så tyvärr har jag inga tips eller råd att ge. ;)

Anonym sa...

Hej svejs! Jag har en utmaning till dig på bloggen! :)