torsdag 5 februari 2009

Äntligen... det ljusnar!

Det ljusnar... ja ute också, men nu menar jag inne. Så vill ja sammanfatta dagens otroligt positiva intryck från "Furniture Fair" och "Nordic Light". För er som jobbar och sitter i (enkel-)rum, kontorslandskap, reception eller mottagning kan jag berätta att bruna möbler och svarta stolar äntligen verkar vara på väg ut. Hoppas för alltid. Det var en fröjd för ögat att se alla glada färgblandningar som möbelutställarna hade att erbjuda... till och med Kinnarps, vilket måste betyda att den "nya" trenden är här för att stanna.

Ett kök gjort av en konstnär
Visst, kökstillverkare fanns också på plats. Tibrokök (får jag spons nu) hade anlitat konstnären och designern Marita Löfgren för att bland annat göra om utsidan av ett hängskåp till en tavla. Så himla coolt och otroligt vackert, eller vad tycker ni.

Tack att ni danskar finns"
Ja utan dessa suveräna danska utställare hade belysningsavdelningen känts aningen tråkig. Vilket design, vilka balla idéer! Kolla bara bilden! Lamporna är gjorde av glasfiber. Mums!

Design, design, design
Då mässorna i år hade marknadsförts som "The world's premier venue för Nordic design" kan jag berätta att
- besökarnas medelålder var kring 35. Hade inte vi fyra dragit upp/ner genomsnittet, hade det lätt kunnat hamna runt 30
- utställare och besökare var helt rätt designade, deras frisyrer, kläder, smycken, glasögon alltså.
- mysfaktorn var förvånansvärt hög på grund av alla "softa" soffor.
- raggningsfaktorn vär mycket hög den också på grund av samma soffor
- mingelfaktorn var extremt hög tack vare "party-time" i många montrar med öl, vin och live band
- det är vita tulpaner som regerar. Endast vita. Även i en vit omgivning. Hmmmmmmm
- kändisspottingen var helt rätt. Det "spottades" bland annat David Hellenius, Renée Nyberg och Karin Mannerståhl. För att vara ärlig så såg jag ingen av dom, men kollegan Eva spanade in dom... och hon puttade inte ens på mig.

En mycket bra dag på jobbet idag!!! Tack Anders, Eva och Thord för trevligt sällskap, det gör vi om nästa år, eller hur!!

PS. Det var väl inte så farligt med de orange kuverten som kom idag. De hade hel rätt design och färg. Kunde inte upptäcke något större fel på siffrorna heller, men jag har ju diskalkyli, vilket betyder att jag troligen får veta sanningen inte förrän jag går i pension. DS

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar minsann som om du haft en riktigt fin och givande dag.

Danskar är väl ganska duktiga på design. Jag har inte sån koll på disigner men jag vet vad jag tycker är snyggt som tur är :D

Ha en fin kväll, kram!

Ps. Har du röstat på http://barnenshjaltar.blogg.se om morgonkoppen ännu :D Gör det om du inte gjort det...hahaha mitt bidrag är med som nr. 3 (fast rösta på det bidrag du gillar bäst så klart)

Mrs Bettan sa...

Härligt att du haft en härlig dag, det hade jag också faktiskt. Mycket fina foton att titta på och njuta av även om jag inte kunde fota av dem på ett tillfredsställande sätt. Dansk design har vi också tittat på idag eftersom vi var inne i butiken Georg Jensen som jag bara älskar. Vilken form, helt outstanding tycker jag.
Kramis MrsBettan

Mrs Bettan sa...

Du har fått en utmaning hos mej.

Kram MrsBettan