onsdag 18 februari 2009

Hjälp! Min mobil käkar kontantkort

Mitt förhållande till mobiltelefoner är grymt stört, det är infekterat, det är värre än så: JAG HATAR DEM! Så, nu är det sagt, en gång för alla. Rakt ut.

Gruvlig hämnd
Har tidigt lärt mig att aldrig (okay då, sällan) prata skit om någon, då det alltid kommer tillbaks. Nu är min mobil inte en "någon", den är ett fem år gammalt "något", som verkar läsa min blogg, speciellt inläggen som handlar om min hatkärlek (nu är bara hatet kvar) till mobiltelefoner. Och fanskapet har börjat sin gruvliga hämnd: det käkar upp mina kontantkort.

250 kronor för ett samtal och ett sms
Använder min mobil ytterst sällan - det vill säga den är alltid avstängd tills jag behöver den - och ett kontantkort på 250 kronor brukade räcka i flera månader. Nej, jag kan inte ens mitt nummer utantill (det är snyggt skrivit på en tejpremsa på baksidan av telefonen, just ifall att).
Sedan två månader tillbaka har dock villkoren förändrats... uppenbarligen. Nu räcker kontantkortet på 250 kronor för ett samtal som varar typ 60 sekunder och ett sms (jo då, jag messar: tre korta ord på två minuter ungefär).

"Soptunna" vid Östra Stations T-bana station
Som tur är upptäckte jag denna nedklottrade och skräpiga "soptunna" (SL- har tydlingen inte råd med att måla om sina elskåp) på Tekniska Högskolans T-bana station igår. Tycker att mobilen förtjänar en värdig viloplats bland bråtet på "taket". Eller kanske ändrar jag mig och slänger den försiktigt i golvet, demontera den och gör en rolig datortavla av inälvorna. Nej, detta pengar-glupska fanskapet ska inte hamna i en fin ram och hängas upp på väggen. ALDRIG!

PS. Dagens bästa nyhet: Jamie Oliver skall inleda ett treårigt samarbete med Scandic Hotels. Yipphhieeee! Arbetskompisen Malena har som vanligt järnkoll på matfronten. Kolla här! DS

9 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Du är ju lika knäpp som hr P när det gäller mobiltfn. Ha, ha, ha. Till hr P går det heller inte att ringa eftersom han sätter på tfn när HAN ska ringa. Hur kan man få tag på honom eller dej då!! Vilka knäppgökar ni är.
Kramis MrsBettan

Anonym sa...

Ha ha !
Morsan skrev precis det jag tänkte skriva.
Och va 17 har du för abbonemang egentligen på ditt kontantkort ?
Ha ha !

Anonym sa...

Tack för besöket. Så glad jag blir. Välkommen tillbaka snart och hoppas du hittar något roligt eller nyttigt och tala gärna om det för mig så kanske jag överraskar dig!

Anonym sa...

God morgon! Jag har en överraskning till dig. Gå till min blogg,scrolla ner och håll utkik nere i min sidkolumm bland "Bloggar du borde besöka". Ha en bra dag.

Anonym sa...

Du borde se över ditt mobilabonnemang du...Mobiler är bra att ha, det gäller bara att komma över den där inställningen til dem som något ont..:;)

Kanske var Mandarin House´s sushi fejk, men vet du vad...Jag tror inte jag tycker om sushi längre! Jag älskade japansk mat innan vi åkte till Japan, men på något vis överdoserade jag (ofrivilligt) av den äkta varan, och klarar inte av det längre. Noriark får mig att ulka nästan...

Anonym sa...

hahah...ja då är du som min mor var förut, dvs inte anträffbar. pappa och vi barn kunde tillslut få henne att ha på mobilen så vi kunde nå henne och inte bara hon oss!

Ja din telefon var glupsk, svindyrt samtal de där ju :D Hoppas du kan få fatt i en mindre hungrig telefon nu då!

Kram

Anonym sa...

oj det var jag som skrev förra anonyma inlägget...haha

Anonym sa...

Det har inte energibolaget i Dalarna heller..för det blir fn lika igen...ang soptunnor, elbodar, osv osv..
Tjingeling
Witchen

Anonym sa...

Huvudet på spiken när det gäller arbetsdagar hemma! :) Jag får ta delar av morgondagen till att klura vidare på det jag ska göra (eg är jag ju ledig i morgon). Jag kommer att ha detta uppdrag över mig tills båda tillfällena är genomförda och jag kommer att vara nervös så jag dör innan det är gjort!