fredag 20 februari 2009

Konstiga passagerare


Vid klockan 8:00
När man tar 73:ans buss på morgonen från Roslagstull till Norra Station består passagerarna mest av yngre medicinstuderande tjejer och killar samt några doktorer som ska till Karolinska Sjukhuset/Institutet. Några knegare som går av vid Norra Station finns också. Det konstiga är att det ytterst sällan förekommer telefonsamtal.

Vid klockan 16:00
Åtta timmar senare är klientelet på samma busslinje ett helt annat (kan dock bara uttala mig om fredagar, då jag resterande veckodagar tar en senare buss). Vid Norra Station väntar bland annat
- ung mamma med barnvagn
- äldre dam med PrisXtra kassar staplade på rollator

Ring så spelar vi - samtidigt
Väl ombord (vilket var svårast för den äldre damen - gjorde dock dagens goda gärning och hivade rollatorn och kassarna ombord, kliva på fick hon klara själv) börjar orkestern sin spelning. Som på en given signal ringer minst fem mobiltelefoner samtidigt. Påpälsade som alla är vid sex minusgrader tar det ju ett tag att hitta dessa eländiga, skrikande manicker. Under denna tid får man lyssna på en osynkad orkester ackompanjerad av bebisens gallskrik i barnvagnen.

Prata så lyssnar vi
Finlandssvenskan, som på grund av storlek tog två sittplatser, skrek GPS koordinater ut i etern. Hon förklarade för personen i andra ändan att hon "schnart är vid Ööööschtra Schtation".
Personen mittemot skrek i falsett...på ryska.
Den svenska gubben med en mobil lika antik som min oroade sig högljutt över att han troligen skulle missa snabbtåget till Åkersberga och var tvungen att ta mjölk-dittot.

Herregud!!! Ge mig styrka, en MP3-spelare eller bara vanliga öronproppar! Hatar mobiler... men det vet ni ju redan. Och apropos konstiga personer på bussen. Är rädd för att dom är helt normala (tyvärr). Det är jag som är konstig (som kollegan Malena påpekade för mig idag). Nu börjar jag bli riktigt stolt över mig själv och nöjd... typ självbelåten kanske ;o)

PS. Etiska Rådet för Betalteletjänster (ERB) har svarat på min anmälan om kapning (se gårdagens inlägg). Mejlet var långt, mycket långt och kräver tankeverksamhet (från min sida alltså) som jag inte kan leverera en fredag kväll. Ska itu med svaret under helgen. "I'll keep you posted".
Bilden jag laddar upp är hmmmmm laddad om man säger så ;o) DS

6 kommentarer:

Anonym sa...

vilken givande hemresa du haft....hahaha :) Jag gillar att spana in människor, det kan vara underhållande...hahaha fast det finns gränser så klart.

ha en go kväll, kram

Anonym sa...

...och Malin hon lyssnar mest på "Dagens Eko kvart i fem" när hon åker hem från jobbet. ;)
Att begrunda andra kan annars vara lite "småhäftigt", åtminstone om man är på rätt humör.

GRÖN tårta, att jag inte tänkte på det själv. Tack för hjälpen! ;)

Anonym sa...

Jaa du, vad ska man säga om det eviga mobilandet...Man borde ju inte behöva höjta som om man pratade i konservburkar förenade med snöre heller.

Ser fram mot din sammanstälning av mailet! :)

Anonym sa...

08:an bör lägga sin gissning på Golden Retriever =)
En underbar herre på snart åtta år. Milda makter vad åren snurrar på, det är inte länge sedan uppfödaren ringde den dag han föddes och berättade att han kommit. För att inte tala om när han kröp upp i min famn och la sin kind emot min. Mmmm!

Anonym sa...

Älskar konstiga människor- keep it up;-)

Ulrica sa...

Å nej, min mobil ringer dessuom högt eftersom jag har så rysligt svårt att höra den annars. Men jag pratar å andra sidan med låg röst så att ingen ska höra min virriga samtal med diverse människor... :)