lördag 21 februari 2009

Konst(ig) vandring runt i Gamla Stan

Februari är årets populäraste vernissagemånad. Det formligen kryllar av konstnärer som ställer ut i de drygt 50 gallerier som finns i Gamla Stan. För alla som är mmmhhhhh ekonomiskt lagda kan konstrundan varmt rekommenderas då det serveras både mat, dryck och snacks ... kostnadsfritt. Fin konst får man på köpet.


Konstronda
Som vanligt var konstnären Matilda Lehvonen på Galleri Svea i en klass för sig.
Dagens fynd
Men vi - min kompis M-J och jag - hittade ytterligare ett guldkorn Edgar Mathias Saving på Galleri 67. Är mäkta stolt över att han tackade ja till att vara med på utställningen som mitt företag anordnar i mars. Yiieepphhiieeee!


Dagens konstig(aste) vandring
M-J har bott i Stockholm sedan 1965, ja hon är nästan född här. Jag flyttade till huvudstaden 1977. Båda två har vi varit i Gamla Stan - som förresten måste vara Stockholms till yta minsta stadsdel - många gånger förr. Att hitta tillbaka till tunnelbanan innebar en sightseeingtur som hette duga i den isiga blåsten. M-J pekade uppåt, jag neråt, M-J ville svänga vänster, jag föreslog höger. Till slut kröp jag till kors och bad två förbipasserande själar om hjälp.
Konstigt, våra män S och R har alltid hävdat att kvinnor i allmänhet och M-J och jag i synnerhet inte har något lokalsinne.

Go west
Vet i skrivande stund inte vad M-Js bästa hälft tyckte om vår konst(iga) vandring men R suckade bara och sa:

- För det första gäller det att "go west" i Gamla Stan för att hitta till T-banan, för det andra har du en kompass med dig.

Jaha.

PS. Till er som funderar på att föreslå en mobiltelefon med inbyggd GPS vill jag bara säg: tänk inte ens tanken. Jag kommer att bojkotta era bloggar och aldrig skriva en enda kommentar något mer. DS

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så egentligen skulle man kunna strosa på gallerior varje helg, och bli mätt i magen. Gratis.

har inte tänkt på det där innan.
Men där sade du något.
Hmmmm...tål att tänkas på.

Gratis är ju gott alltså.
Vad brukar det vara för snacks?
Och tittar folk snett om det är uppenbart att man äter sig mätt på snacks. Vilket kan se tokigt ut. men vad gör man inte. Det är ju gratis.

Anonym sa...

Hittade ni inte till T-banan!?! Otroligt... Jag trodde nog att det var mest män som saknade lokalsinne...Min man fick en GPS i julklapp, efter 20 år hade jag blivit trött på att guida honom via telefon och eniro...

Anonym sa...

Då har du och jag helt sonika sparat en enorm summa pengar genom att inte behöva inhandla dessa små nagellacksplastmojänger.

Eller, ja. Sparat och sparat.
jag vet vad jag gjorde med mina extrapengar. Köpte lösgodis.

men jag har faktiskt köpt dom där vampyrskumgodiständerna ganska ofta. För de liknar just nagellacksplastmojängerna. Ja, som en ärlig kompensation till alla mina sparade pengar genom alla år. win-win. Typ!

Mrs Bettan sa...

Du och din mobiltfn. Ha, ha, ha. Men det är härligt att gå runt och kika på konst. Jag har bara latat mej hela helgen.
Kramis MrsBettan