måndag 16 februari 2009

Från "Wildlife" till civilisationen

Ingen har väl undgått katastrofen i Victoria, Australien där skogsbränder härjar. Både människor och djur har drabbats hårt men då och då hittar man en liten solskenshistoria i eländet.

Sam
Den här gången har jag hittat Sam, koalabjörnen som hittades med svåra brännskador i skogen. Bandagerat och väl omhändertagen lär han nu vara på bättringsvägen.

En liten "terrier-prinsessa"
Det finns många djur i Australiens "wildlife" som räddats de gångna veckorna. Men även här "i civilisationen" på Lidingö hittar man sjuka djur som tas omhand på ett kärleksfullt sätt. I det här fallet är det kollegan Thords barnbarn Elsa och Ida som tyckte att det söta kramdjuret Felix – jag utgår ifrån att det är en hund - borde bandageras med pappersnäsdukar för tillfrisknande. Om det är en hund så gissar jag på terrier och då tycker jag att den ser ut som en liten prinsessa – en Felicity kanske. (En snygg "bildfångst", Thord!)

Civilt "wildlife"
Bild nummer tre visar Olles hem i Järbo. (Ni som har läst bloggen har ju fått följa Olles äventyr på landet). Fotot är tagen på kvällen och jag tycker att det är otroligt stämningsfullt på ett konstnärligt sätt (en av dina bästa "shots" Olle – någonsin!). För mig som är en (ö-) känd 08-asfaltbonde föreställer bilden ett civilt "wildlife" eller ett vilt civilt liv, beroende hur man ser det. Jag menar att ta en promenad till "bäckhuset"… Förresten vad är ett bäckhus för något? Någon som vet därute i bloggvärlden!!??

PS. IT-kompisen Totte mår bra igen, tackar för det. Yin och Yang gillar sitt Batterivatten till frukost och middag. Dom får klara sig utan lunch. Och det blev då en himla massa "hittar" i det här inlägget. Sorry, var alldeles för lat för att koppla in www.synonymer.se, en av mina favvo-sajter annars. DS

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken söt koalabjörn :)

Hahaha...Du jag tror det är en Bichon Frisè dvs en sådan som vi har fast en aning mera väl borstad och klippt men jag kan ha fel.

Svar: Vi bytte köket 1992 eller om det var -93. Efter det har vi bytt bänkskivor en gång och kakel en gång...hahaha men man är ombytlig. Jag tror inte jag får köket anpassat en gång till så ändrar jag får vi använda den anpassning som är skulle jag tro. Fast vist skulle det behövas något så går det nog lösa. Men inte kostar väl ett kök så mycket som 300 000 tusen? Det går nog att komma undan billigare....Peter gör ju allt jobb själv för utom avlopp där får pappa träda in. Han har elbehörighet men inte fär avlopp och vi kommer nog behöva bila upp hela golvet för att flytta på diskmaskinen....om det nu blir av så som jag nu tänker.

En annan variant är att fixa till köket vi har :) fast nja jag vill nog byta?! Får suga på detta lite till och ta in offerter :D

Vi ska fortsätta att byta fönster på kåken, och så har vi massor av arbete ute kvar också att göra runt poolen och med stenläggning. Så nu får jag nog ägna mig åt mindre projekt inne....typ måla om sovrummet..hahaha för de står också på tur.

Älskar att renovera! Lite opraktiskt bara att sitta i rullstol men, men jag gör mig sällan bet :D

Kram och godnatt!

Ps. alltid lika kul att läsa dina kommentarer och dina inlägg :D

Mrs Bettan sa...

Vilken cool bild Olle har tagit. Den gillar jag helskarpt.
Kram MRsBettan

Anonym sa...

Bäckhus?! Hm. Ett hus nära bäcken där man tvättar mattor? ;)
Eller kanske en liten mysig stuga där man kan kura och se Beck-filmer?
Det låter som det ska vara vatten intill?
Bilden är läcker hur som helst. =)

Anonym sa...

Petra Mede e en komiker som du ser leda Melodifestivalen just nu...

Å Katy Perry sjunger låter I kissed a girl som du säkert hört...

Då fick du lite mera almänbildning ;-D

//Tess

Anonym sa...

Årsinkomstsfrågan är alltid lika intressant när telefonförsäljare ringer. det komiska med min telofonör var det faktum att han vid tre olika tillfällen anteckande att jag var student.

Sedan kom frågan:
"Tjänar du över eller under 500.000kr. per år?"

Anonym sa...

Åh! Det sista fotot var vackert, gav mig hemkänsla direkt!

Kate Perry- I kissed a girl? Hot and Cold? Sångerska alltså.

Petra Mede-programledare för melodifestivalen.

Vet du nu? :)