onsdag 11 februari 2009

"Less is more" eller var det tvärtom

Efter gårdagens "urladdning" undrade jag hela dagen vad jag skulle skriva om idag. Bloggtorka ??? Nej då, inte här inte.

Min egen bok
Ni gamla, trogna läsare har ju följt mina försök att skapa "En egen bok". Jo då, jag skapade (i många timmar), jag finslipade (det tog sin tid), jag optimerade (det blev bättre och bättre på skärmen), jag undvek alla fällor (genom att skicka en DVD istället för att använda mallen på sajten). Ja, jag gjorde helt enkelt "more" än "less" om man säger så. Får jag svära och säga i klarspråk: Det sket sig!!!

Snabbisar
Jag beundrade mina arbetskompisars "snabbisar" som de laddat upp på fem röda - i sista stund - på nyårsafton 2008. De var hur proffsiga som helst. Allt enligt principen "less is more". "Gördinegenbok" är hur enkelt som helst att använda... uppenbarligen ... för alla utom mig.


SOS
Idag fick jag följande mejl av Tomas på "Gördinegenbok"

Avståndet mellan bilden på framsidan och baksidan på våra hårdpärmsböcker (dvs ryggen inkl den färgade yta som når fram till bilden) är 7 + 9 + 7 mm.
Men bara ryggen är 9 mm.
För att göra det mer förståeligt och jämförligt med "Pojken med järnröret" så skriver jag så här
(sett utifrån att du vecklar ut boken med inlagan nedåt på ett bord och ser hela omslaget)
Utfall (12 mm) || Basida (207 mm) || Rygg, utan dike (9 mm) || Framsida (207 mm) || Utfall 12 mm
De 207 mm ovan kommer från att diket på boken (gropen innan ryggen normalt inte räknas med i bokens storlek.
Total tryckt dokumentbredd blir alltså 447 mm.
Är du med?


Är ni med???????
Tomas är världens gulligaste och mest hjälpsamma kille. Han vet bara inte att han har att göra med
- en icke civilingenjör
- en idiot som har diskalkyli
- en person som alltid anlitar kollegan Håkan (civ. ing) för att räkna ut bokomslag.

PS. Nej det blir inte (mycket) bättre idag. Här hemma har den stationära telefonen slutad att fungera. IP-telefoni, visst. "More" IP "less" telejack kanske, eller var det tvärtom. Jag bryr mig inte. Men Sverige vann mot Österrike med 2:0, alltid nå't. Bilden ja (dagens Totte-bidrag): Bygga en chokladpyramid - "more" är "less"...DS

4 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Jamen det var ju ingen bra dag för dej och inte för mej heller.
I morron tar vi puffrorna och skjuter helskarp, eller hur.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

Hahaha...nä jag hängde inte med! Fast kan ju skylla på dåligt med sömn. Jag har ju kört bil i natt och ränt runt på ett köpcentra i Solna, träffat släkt och kört bil kvällen innan också...mörkerkörning på delvis hala vägar är en aning mera ansträngande :D Fast hem kom vi....gäsp! Oh så ska jag på möte i kväll!!! Hjälp måste förbereda

Kram :D

Anonym sa...

Hängde verkligen inte med, kan han inte göra en ritning ist:-) Tror jag är med visuell när det kommer till invecklade förklaringar.

Jag blir alltid lite förvånad när nån säger att jag är duktig i Paint- för mig ser mina illustrationer ut som barnteckningar! Men däremot ritar jag med hjärtat och med skratt i halsen:-)

Anonym sa...

Bloggtorka behöver man aldrig lida av, det går att norpa ett ämne i luften bara. ;)