fredag 13 februari 2009

Aaaaarrrrrgggghhhh - fredag den trettonde

Är inte på blogghumör direkt (läs vidare om dagens händelser i kronologisk ordning om ni vill) men en sak är helt säker: från och med idag är jag skrockfull:

1. Klockan 7:01
604H bussen från Täby till Danderyd går alltid enligt tidtabell. Idag gick den inte alls. 20 minuters väntan och sen ankomst till möte.


2. Klockan 14:30: Omslagsfobi
Börjar få omslagsfobi eller stark allergi mot denna emballageform. Om ni har läst mitt tidigare inlägg så vet ni vad jag menar. Idag var det dags igen. Ni som inte förstod något i onsdags förstår kanske mer idag (klicka på bilden för forstoring, så att ni åtminstone kan läsa mysteriet). Det gjorde inte jag. "Herr civ. ing" Håkan fick ta hand om lösningen och jag medger gärna att jag lärde mig något nyttigt på köpet. Detta något heter "nollpunkt".

3. Klockan 15:10
Kollegan Thords fru ringer och berättar att hon halkat på en isfläck och stukat handleden. I avsaknad av is tog hon en matlåda ur frysen och kylde ner skadan. Smart!

4. Klockan 15:30
Får höra att min "bästis" på jobbet - Totte - hade fått åka akut till Karolinska Sjukhuset med andningsproblem. Kollegan Radde, som skjutsade honom dit berättade att "det åtminstone inte var något fel på hjärtat". Resten av kroppen höll på att testas just då.

5. Klockan 16:08
73:ans buss närmar sig hållplatsen och lämnar ett oljespår efter sig. Oljetanken hade visst gått sönder, vilket högljutt annonseras av en stortjutande, illröd "saftblandare" på instrumentbrädan var 10:e sekund. Bussen följd av oljespåret orkar dock hela vägen till Östra Station. Tack!

6. Klock 17:30
Diskvattnet börjar få en konstig rosa färg. Visst ja den nya kniven... Mannen hade skurit sig i pekfingret och blödde som en gris. Efter vattenbyte får jag diska klart. Fingret plåstras om. Fel ordning: fingret plåstras om först innan jag tar mig an disken.

PS. Nej fredagen den 13 februari var inget vidare. Det enda positiva som hände var väl dagens lunch på restaurang Station som bland annat bjöd på chokladparfait med mandelkrokant som efterrätt. Nej, nu ska jag dränka sorgen med en vinare. Ska skåla för Totte för att påskynda tillfriskningsprocessen. Get well soon buddy! DS

4 kommentarer:

vivan sa...

Skååååål tamefan!

Kramen!

Ingen bra dag för dig meao!

Anonym sa...

Vilken fredag! Du har nog skäl att fundera på om det ligger något i det där med fredag 13:e misstänker jag! Hoppas Alla Hjärtans Dag blir en bättre dag! :)

Anonym sa...

Sv:
Vilka underbara observationer.

Och dagen kring dig och dina vänner verkar tämligen intressant. Framför allt då just fredagen den 13 är min favoritdag. Och detta enbart för att alla är rädda för den.

Mrs Bettan sa...

Vilken "siitdag", som finnen säger.
Det hade varit bättre att sticka huvudet i sanden idag. Jag kan hälsa från Wolfgang och Inge till dej som en liten uppmuntran.
Kramis MrsBettan