tisdag 3 februari 2009

En docka gjord av vax och sågspån

Vill börja med att beklaga att blogg.se verkar ha smittat blogspot med det-går-inte-att-kommentera-sjukan. Har kommenterat på mina favvobloggar bara för att konstatera att inga kommenterar läggs in. Ska prova igen lite senare... om jag bara kommer ihåg vad jag har skrivit. Herr Alzheimer M slår ju till ibland, dessutom när man som minst anar.

France Gall
Då jag avverkat faunan i min blogg tänkte jag dela med mig av lite "mänsklig" kult. Ni som inte var påtänkta 1965 kommer troligen att säga upp bekantskapen med min lilla blogg. Ni som var med på den tiden kommer kanske ihåg hur vinnaren av detta års Eurovision Song Contest lät. Om ni har glömt, klicka här.
Fransyskan France Galls "Poupée de cire poupée de son" - dockan gjord av vax, dockan gjord av sågspån - nynnades av 70 miljoner fransmän i veckor.

Varför detta "kultinlägg"
Enkelt: Kollegan Håkan håller just nu på att konvertera låtar från sin gamla Tandberg rullbandspelare från 1965 - som uppenbarligen är "still going strong" - till MP3 format. Där upptäckte han en annan låt från France Gall (som han inte visste att han hade) och spelade upp den för mig.

Informationslagring
Kompisen Herr Alzheimer M hade då inga problem alls: tjejen, Schlagerfestivalen, hela rubbet dök upp i min skalle på tre röda. Den totalt onödiga information hade alltså lagrats i fack 52 på den interna hårddisken i snart 50 år. Undrar ibland vad jag använder min hjärna till...

PS. Tycker det är lite kult över det här inlägget. Jag menar bara låttiteln "En docka gjord av vax och sågspån" skvallrar om att det var bättre förr ;o) DS

6 kommentarer:

Anonym sa...

1965 låg jag i mammas mage så jag var med säkerhet påtänkt...hahaha

Vist är det väl kul med återblickar och goa minnen även om jag inte minns...hahaha

Ska jag tänka tillbaka på melodifestivalen så är det nog Abbas bidrag som är det jag kan minnas som längst tillbaka sedan minns jag ju de där två tjejerna som sjöng....skit nu tappade jag den låten. Ja,ja Bacara hete de iaf. och stavas förmodligen ite som jag skrev det. Fast detta var ju senare.

Ha en toppen dag och jag har gjort utmaningan jag fick av dig nu :D

Kram

Anonym sa...

Då jag gick på högstadiet så fanns det såna där Tandbergmaskiner i alla klassrum. Hemma hade vi en Philips rullbandspelare, den fungerade ända till början av 90-talet.

Anonym sa...

Fantastisk koreografi den tjejen hade. France alltså. Och ett helt underbart nattlinne också. Hon skulle kanske gå och lägga sig efter framträdandet?
Jag kommer inte ihåg henne. Mitt första minne i melodifestivalsammanhang är nog från 1967, då jag var 4 år gammal. Har för mig att jag gick och nynnade på "Puppet on a string" eller var det möjligen "Congratulations" det året. Det var ju ett tag sen...
Det var i alla fall mina favvo-låtor när jag var liten.
Ungefär som Jonathans (nu 10 år) favorit för ett antal år sen var "It's raining men", vilken vi fick spela till förbannelse!
Tur att sånt går över.

Mrs Bettan sa...

Visst kommer man ihåg den tjejen. Vi gör ju det som är lite till åren. Bandspelaren var ju heltuff. Jag hade en sådan också faktiskt. Fick den med ett inspelat band med snuskiga låtar som jag aldrig hört förr eller senare. Vet faktiskt inte vad den tog vägen.
Kramis MrsBettan

Anonym sa...

Såklart att det var bättre förr:-)

Anonym sa...

Jag tillhör de som brukar skriva en kommentar varje gång jag hälsat på hos en bloggkompis. Det är SÅ irriterande när jag skrivit och så bara flyger den runt ute i rymden. =( Eller vart tusan tar den vägen?!