tisdag 17 februari 2009

Nu är den på topp - allmänbildningen


Det behövs inte så mycket för att få en "boost" av sin allmänbildning. Det enda nödvändiga är en blogg och kunskapsstinna kompisar i bloggvärlden. Yes!

Bäckhus
Nu vet jag vad ett "bäckhus" är. Både ägaren till själva huset - Olle - mejlade omedelbart ett utförligt svar och Malin kommenterade inlägget några minuter senare.

Kate Perry och Petra Mede
Kommenterade ett inlägg på Annes blogg som handlade om Tess, som vunnit RIX FM:s pusstävling och som kommer att få träffa Kate Perry på Nalen i Stockholm den 22 februari! Tess gav bort sin Alla Hjärtans Dag-puss till Petra Mede för att få litet tyst på henne.

Min kommentar till inlägget:
Grattis till Tess, men vem f....n är Kate Perry ... eller Petra Mede för den delen...


Även dessa två luckor i allmänbildningen täpptes snabbt igen av både Tess och Anne. Det kallar jag för service!
Kan (fortfarande) inte uttala mig om Petra Mede, då jag inte tittat många minuter på Melodifestivalens deltävlingar (som ni som följt bloggen vet), men ett besök på youtube gör att jag lyssnade på två "smakprov". "I kissed a girl" (helt okay) och "Hot 'n cold" (trodde jag hade lyssnat på den låten för 3:05 minuter sedan).
Nu kan jag luta mig tillbaka med ett leende på mina bildade läppar och njuta av min toppade allmänkunskap. "I rest my case".

PS.Bilderna jag laddar upp har ingenting med inlägget att göra, absolut ingenting. De låg i fack 52 på hårddisken, där de nu har fått sällskap av dagens information. DS

6 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Du är inte ensam om att inte veta vilka dessa är. Jag tittade i måndags första gången på reprisen av melodifestivalen och såg hennes namn Petra Mede för första gången. Vem är det? var min första tanke, hade aldrig hört talas om henne, dessutom skulle hon vara programledare? Skönt att vi är två.
Kramis MrsBettan

Anonym sa...

Hej! Råkade slinka in här för att titta runt lite efter att jag varit inne på en blogg där du skrivit en kommentar och blev nyfiken på din blogg. Trevlig, fin och bra blogg du har och hoppas du inte har något emot oväntade besökare. Välkommen till min URL. Ha det bra

Anonym sa...

Jag gillar parlamentet och där är Petra Mede med i ena laget ibland :) Sedan har jag ju ungar så jag har hört Sångaren massor av gånger men jag har förmodligen många andra luckor ;) Fast just dessa kände jag till.

Mår något bättre idag men , nja är inte på topp...men på rätt väg iaf :D

Kram

Anonym sa...

Men så trevligt att vi fått bidra till din allmänbildning!:)

Rapport från lunchstället blir mager...Jag bara pratade och lyssnade och glömde nästan att äta (otroligt för att vara mig!)...

Anonym sa...

Nu råkade jag veta vilka dessa var, men det hamnar inte i mitt allmänbildningsfack, utan i slumpfacket:-)

Anonym sa...

Men visst är det BRA! I bloggvärlden kan man få de flesta kunskapshål fyllda på momangen! =)