torsdag 30 november 2023

Tråktorsdag

Idag kom den på plats - julgranen på innergården. Den levererades med en bautastor lastbil som skymtar till höger. Killarna hade ett he****e att sätta upp granen i blåsten. Årets gran är den finaste vi haft - ever. Den tänds på söndag. HSB bjuder på glögg och pepparkakor. Väderprognos: nio minusgrader...

Om man gillar cirkus och dansande isbjörnar så har man kommit rätt. Plan 1 i Täby Centrum. Kan lugnt säga att jag inte tillhör personerna som gillar dansande djur.

Det är inte bara Anders som har namnsdag idag, det är även kåldolmens dag. Nåt jag inte hade en aning om. Fanns det kåldolmar kvar? Nej, såklart inte...

Visst kan man grotta ner sig eller snöa in sig på saker, gärna på något positivt. Tack! Men just nu är jag nästan insnöat på riktigt, och jag har inget annat val än att grotta ner mig i… ja inte vet jag. Detta sagt av en gnällig och bortskämd nollåtta som inte skulle överleva ens en enda vinterdag i Norrland. Inte i Skåne heller för den delen just nu;-)

Om Anders slaskar skall julen braska
Sätter mina förhoppningar på det gamla talesättet ”om Anders slaskar ska julen braska”. Ligger det någon sanning i det – fast tvärtom då, så blir det en varm och icke vit jul i år. Hoppet är det sista som lämnar människan.

Shane MacGowan - The Pogues
Älskade The Pogues och deras sångare Shane Mac Gowan. Han gick bort idag endast 65 år gammal. Egentligen var det ett under att han blev så "gammal" med tanke på hans leverne. Han skrev bland annat "Fairytale of New York", min absoluta favvo julsång.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

DS. Bilderna har inte direkt nåt med inlägget att göra, men de är dagsfärska. DS.

14 kommentarer:

Gunnel sa...

Firas en maträtt varje dag? Det är ett väldans firande av allting numera.. Ibland är det lite krystat tycker jag. Skånevädret är faktiskt riktigt acceptabelt idag. Sol och vindstilla och några plusgrader. Pyttelite snö på marken som dekoration.

nalta norrland sa...

Anders = Ama ❣️ hon brukade skjuts få till ett inlägg med Anders och hans braskande 😅
Tänk vilja minnen hon fortfarande bjuder på, aldrig glömd 🥰
Fint med riktig julgran här rationaliserade kommunen bort riktig gran och vi fick flaggstång med ljusslingor 😟
Ingen tråkig torsdag här…
Borde det inte varit ärtsoppa med pannkakor idag?
J åt upp resterna av lasagne från igår.
🤗

Annika sa...

Trevligt med granen! Den får du njuta av sedan från din balkong. Låter perfekt med -9 på söndag då den tänds.
Exakt i min smak.
Som du säger, ni får väl en blaskande jul då efter Anders braskar.
Här borde det vara tvärtom, 12 grader när jag skriver det här till dig.
Men -3 imorse.

Raggmunk, gillar MYCKET!!!
Och ramen, alltid bäst!!

LillaSyster sa...

Antar att du tittar på tändning av granen från balkongen? Noll koll på att det var kåldolmensdag,vi åt rotmos =)
Kom mer snö nu i em/kväll - men du leder säkert fortfarande =) grattis!
Ha en bra kväll!

Anni sa...

Håller med dig vad gäller braskandet och förhoppningsvis slaskandet! Minns med fasa vinter 96-97, tror jag det var, när 08-land fick 136 dagar i rad med snö. 136 dagar
...
Men granen på din gård är fin även inifrån. Och kåldolmar är gott. När de finns.

Ditte sa...

Bilderna var absolut inte tråkiga. Nåja, kanske den dansande isbjörnen för dansande djur avstår jag och likaså isbjörnar och andra djur so är på fel platser här på jorden.
Fint med granen och att den kom på plats . Bra jobbat. Granar har vi också men inte riktigt i den höjden. Och antar att dessa också tänds på söndag-
Synd att kåldolmarna var slut för det är ju en rätt en inte direkt lagar om det inte är till många. I varje fall inte jag.
Gårdagen var ju strålande och helt njutbar. Men dagens väder inbjöd inte till så lång utevistelse. Men soppteater och promenad blev helt ok.

Susjos sa...

Vilken fin gran det ser ut att vara, kul!
En isbjörn med solbrillor och tomteluva, nejtack säger jag också.
The Pogues och deras sångare känner jag inte till, men när jag gick in på länken och lyssnade på julsången så kände jag väl igen den låten!
Nu får jag läsa vidare om sångaren!
Ha det gott!
Kram!

Äventyret framtiden sa...

Det kallar jag gran det! Du skulle se min, vilket du får se så småningom. Den bleknar i jämförelse...min alltså.

KajsaLisa sa...

Neeej inte en dag till !!!!!! Gillar kåldolmar, men behöver dom en egen dag för det? Jag tror inte djuren heller gillar att dansa.

Hannas krypin sa...

Så fin gran. Tänk sen när den tänds. Det blir fint för dig att titta på. Är inte heller så förtjust i dansande djur men det är säkert kul för barnen.

Åke sa...

Lugn bara lugn det om pepparkakor och glögg med julgran till, det får ni på hyreshöjningen på 2024 års avier ;) Nej djur som dansar tycker jag inte om att det sprids.

Anki sa...

En jättefin gran! Du gillar ju inte glögg har jag för mig, så du kan ju se ljuständningen från balkongen.
Vi fick påfyllning av snön igår, men jag tror det fortfarande är mer hos dig. För min del så får den gärna ligga kvar om det inte blir slaskväder! Och det säger jag, fastän jag inte gillar snö :)
En härlig låt ... även min julsångsfavorit faktiskt.

christian sa...

Åååhh....kåldolmar är ju sååå gott!
Måste säga att granen var enorm, förstår att det var svårt att sätta upp den...å andra sidan hade ni folk till det, här hos det kommunala bolaget får vi fixa det själva......men den är ju förstås pytteliten jämfört med eran!
Du är väl med på premiärtändningen med pepparkakor å glögg ;)

Carita Liljendahl sa...

Jättefin gran - och snö har ni!