söndag 5 november 2023

Skyltsöndag #443

Måste säga att det var extra roligt att sätta ihop den här Skyltsöndagen #443. Av flera anledningar. De första tre bilderna har Halloween som tema och därmed har en röd tråd. Foto #4 avslutar denna Halloweenvecka med rätt klädsel för ett (katolskt) firande av Allhelgonahelgen. Firande och firande förresten;-) Enjoy!

Ostron. Ja, antingen gillar man dom eller så tycker man att de ser ut som snor och har en konsistens som en spya. Personligen älskar jag ostron då och då. De är inte alls så dyra längre som de var förr i tiden. Men jag avstod dessa Halloween-ostron.  Det var i alla fall premiär för den lokala ICA att säja en kagge med tolv Halloween-ostron för endast 179 kronor den 31 oktober.

No comment.

No comment. (Kalaskompaniet ligger granne med min frisör. Så det var liksom svårt att bara gå förbi dessa rörliga och relativt skräckinjagande ”sakerna” i tisdags.)

Veckans bonusbild: Javisst ja. Det var/är ju allhelgonahelg också som avslutning av Halloweenveckan. H&M:s skyltning är visserligen väldigt proffsig, men hur f*n kan man köpa begravningskläder till barn och samtidigt skylta med ”Happy holidays”. Usch! Undantag "fluffet" till vänster i bild.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

LillaSyster sa...

Ostron är ju gott, men jag har aldrig öppnat något själv-ååå andra sidan hur svårt kan det vara? Har inte sett några i min Ica, får väl titta om de har.
Barnkläderna ser väldigt tråkiga ut och dräkterna väldigt skrämmande. Ha nu en bra eftermiddag =) kram

Äventyret framtiden sa...

Jag hör till dem som tackar nej om jag kan när det gäller ostron. Äter nog om jag måste men förstår inte tjusningen med dem alls. Havsvatten? Nja...
Däremot äter jag gärna andra skaldjur, musslor etc.
Jag håller med, barn ska inte bära svart, vet det som tidigare småbarnspedagog också. Svart drar ner sinnet, humöret på barn, färger, helst pastell ska det vara. Så tråkigt det är med dessa gråvita, svarta modefärger. Likadant är det här.
Så var halloween borta för den här gången, bra avslutning med din skyltsöndag.

Åke sa...

Ostron... jag vet inte faktiskt. Kanske jag inte fått goda då. Men du inte bara hemskheter uti världen nu är det med i bloggen också. Begravningskläder till barn... idag är nog allt möjligt. Vilken fin förklaring av Karin tidigare småbarnspedagog om barn och svart. En fortsatt trevlig söndag :)

Klimakteriehäxan sa...

Älskar ostron - om någon annan öppnar dem åt mig ...
Men Halloween har jag inte firat alls. Vare sig med ostron eller spöken.

nalta norrland sa...

Ostron är något jag absolut inte ens skulle inbilla mig att testa. Tack, men Nej Tack.
Halloween är väl något som man antingen firar eller inte, men som väldigt få inte har en åsikt om.
Svart på barn.. beror enligt mig lite på ålder. Men OM jag haft någon unge i den ålder som HMs kläder på bilden riktar sig mot så NEJ jag hade inte ens kommit på tanken att jag skulle ha funderat på inköp.
Idag har det trots den snö vi fått känts som det varit mörkt mest hela dan.
Men jag har fixat två helt olika Skyltsöndagar...
Ha en fortsatt fin söndag, kram

nalta norrland sa...

JIPPI YEA om jag skriver min kommentar till Ditt blogginlägg på datorn slipper jag de där femhundra miljoner olika klicka på trafikljus, motorcykel, övergångsstället etc som jag behöver kämpa med i vanliga fall.

byblixtra sa...

Visste inte att man åt ostron på Halloween.
Å, så rea på Halloweenvaror.
Den eller de som skyltar på HM verkar gilla att skylta i svart och vitt. Den här skyltningen var inte rolig.

LillaSyster sa...

Svar: mycket bra pris på amaryllisen- så två följde med hem. P-huset finns här i stan =)

Guldkryckan sa...

Hustrun gillar ju inte ostron alls men nån gång kan jag själv tänka mig att sluka några sådana, inte en favorit men lite speciellt.

Begravningskläder?
Passar väl inte riktigt att ha vid halloween kan jag tänka.

Men nu är Halloween över för i år, tack och lov för det. ;)

Ha en fin kväll nu Bp.

Geddfish ♥ sa...

Svart i barnkläder har ju varit mode hela sensommaren och hösten. Begravningskläder säger jag också. Och det har inte varit nåt samröre med Halloween, nej då.

Snodigt skyltat ändå, högtider och sånt har ju varit här och såhär ser det ut!

Anni sa...

Halloweenostron och Happy begravningskläder. Jag säger då det. Tackolov hade traktens barn koll på vilken dag som gällde för bus-eller-godis, så där var det inte någon sammanblandning.
Hur gör butikerna med monstren, står de bara framme någon dag eller längre tid, tro?

Ditte sa...

Fin skyltning! Och extra läcker den första skylten. Att varorna sedan reas ut förstår jag . Vem vill ha dessa varor nu.
Och vad gäller ostron så har jag blivit mer och mer förtjusta i dessa. Så roligt när vi åt ostron med Promenadklubben och lärde oss mer om dem och om kvalitéer och även hur en öppnar dem.
Vad gäller sista bilden kan en ju undra hur HM tänker. Inte alls, verkar det som.

femfemman sa...

Har inte fattat ostron "storhet". Man kan ju lika väl äta rett havsvatten. Maizena...borde funka...

KajsaLisa sa...

Dom två mittenbilderna är jättehäftiga, håller med om sista bilden. Länkar upp nu.

Susjos sa...

Jag kan också tänka mej ett ostron då och då, gärna med champagne till!
Vilka skräckinjagande figurer du fick med på bild, jösses! Trodde det var från butiken Buttericks!
Håller med dig om de svarta barnkläderna, så tokigt!
Snyggt skyltat som vanligt, jag har försökt skyltat lite från Puerto Rico, men får bättra mej till nästa söndag!

Ps. mIn man håller med om sand mellan tårna, inte kul säger han,haha!

Kram från solen och värmen!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Härlig skyltning :)

Men ostron.. Nej usch o fy.. Kräldjuren i havet får hellst stanna där, men undantag för räkor och kräftor som slinker ner här. Fisk i allmänhet är gott!

Men älskar dina två mittersta bilder och lutar mer till den andra med rörligt tema :D För övrigt så firar jag inte Halloween, men tittar gärna på hos de som smyckat upp denna helg!

Svarta/vita kläder till barn hör inte alls hemma anser jag, barn ska ha färgglada kläder oavsett vad det gäller! ;) Man blir besviken att se ett barn klädd på det viset som bilden visar.

Önskar dig en fin vecka! :)
Kram

Paula sa...

Jag har liksom aldrig köpt Halloween-konceptet, men som havande många barn i familjen har jag förstås anpassat mig till realiteten. Nu hoppas jag man plockar bort alla produkter, 20% rabatt låter futtigt, ut med skiten till halva priset, haha
Ostron har jag inte ätit på en himla massa år Minns med fasa första gången, på ett gammalt slott i Sardinien där en servitör på mitt hotell bjudit in mig på fest på slottet. Och vad serverades om inte champagne o ostron. Paula, 20 bast, var något bortkollrad. Men alla var så gulliga och förstående då jag efter att ha tvingat mig att svälja ett ostron tackade nej till flera. Numera anser jag det vara en delikatess

Anki sa...

En häftig skyltning med tydlig röd trå!
Ostron har jag aldrig smakat och det är inget jag längtar efter att göra heller!

christian sa...

Ostron ..... äckligt snor tycker jag.......förstår inte hur man kan låta sånt rinna ner i strupen.... uschalinge... :(
Gubben ger en hint om hur man kommer se ut om några år misstänker jag, men skrämmande är det hursomhelst å osmakligt med ..... vad gäller sista bilden är jag helt på din sida, så tråkigt att "mörkret" får så mycket uppmärksamhet nu när vi behöver all färg å glädje man kan få!

Ha en fin vecka!