onsdag 8 november 2023

Novemberkaktus – bland annat


Det är då en himla tur att min novemberkaktus håller måttet och tiden för den delen. Den står i full blom och är just nu den enda ”strålande” ljuspunkten i novembermörkret. Synd bara att den inte doftar. En sådan vacker blomma borde lukta gott tycker jag.

Dagens besök hos Kardemumma i lilla Enebyberg får stå för resterande bilder i inlägget. Under november pågår ju Mustaschkampen. Den är Prostatacancerförbundets kampanj som blandar humor med allvar för att bidra till forskning, utveckling och bättre vård, och samtidigt sprider kunskap om Sveriges vanligaste cancersjukdom - prostatacancer.

Panacotta är en av få söta bakverk som jag gillar. Så fint ”topparna” ser ut. Ändå tog jag ingen utan åt en fralla med leverpastej istället;-) Den var dock inte tillräckligt fotogenisk för bloggen;-) Igår var det en misslyckad cortado hos Balders Bröd. Hos Kardemumma idag såg cortadon inte så mycket bättre ut heller. Om man inte gillar abstrakta former vill säga, eller det kanske är en hint att det är dags att variera sig och välja nåt annat istället;-)

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Mustaschkampen är liksom Rosa Bandet viktigt.
Abstrakta former är nästan detsamma som rörigt.
Möjligen go fika ifall man är lagd åt det hållet 🤪 jag väljer oftast en macka ifall jag ska fika.
🤗

Ditte sa...

Så vacker din kaktus är. Verkligen! Jag har en november eller kanske är det en julkaktus och nu idag fanns ett par knoppar. Den är inte längre så flitig med sin blomning.
En undran; dessa som ska göra "cortado" kanske skulle ta en kurs i hur de ska göra. Bara ett förslag. Lite fortbildning inom området skulle inte skada.
Mustachkampanjen är viktig. Absolut! Och detta med att "Kardemumma" stödjer den gillas.
Pannacottan skulle jag nog testat, Så god ut och är inte heller så söt.
Har idag varit på en fantastisk lunch med Promenadklubben som fyllde 6 år. De verkligt duktiga kockarna Danyel Coyet och Sebastian Thuresson har tagit över som krökare på Taverna Brillo ganska nyligen och det var verkligen en upplevelse att gå hit. Så gott! (Läs gärna på Taverna Brillo om det nya konceptet. Tror du skulle gilla det)

LillaSyster sa...

Hoppas att kaffet smakade bättre än det ser ut. Dittes restaurangtips låter ju toppen. Kram från ett skönt och mycket välkomnande Gran Canaria

femfemman sa...

Får googla på vad cordato är. Kan bara cappuccino och espresso. Och litteratur. Men det sistnämnda skulle jag sldrig beställa. Vill inte ha mjölk i kaffet. Cappuccino är inte alls samma sak. För mej. Espresso är för litet!
Du kunde ju tagit både macka och pannacotta. Det sistnämnda glider ju lätt ner!
Saknar novemberksktus. Har vattnet ihjäl mina. Hade en i överv25 år. Sen fick den för mycket och bara föll i sär. Synd, för de är ju riktiga uppmuntrare i det grå.
God kväll!

Marita sa...

Gosakerna ser väldans goda ut. Angående mustaschkampen är hur viktigt som helst precis som rosabandet. Själv hittade man en liten rackare på mammografin för 41/2 år sen. Räckte med tårtbits op och strålning och medicin under 5 år. Sonens svärfar har nyligen fått alldeles för höga PSA värden som nu har ökat på kort tid. I våras var det inom gränsen. Först diskussion om op men nu kanske det blir cellgifter – skitsjukdom.

Geddfish ♥ sa...

Jag äter ju inte bakelser egentligen, undantag finns. Men panacottan såg ju god ut! Jag hade nog ätit först en fralla och sen en panacotta. Man ska ju kosta på sig, det skrev du själv nyss 🤩

Så fin, stor och riklig kaktus du har! Ja, jag har två små. Har haft en jättestor men den vattnade jag nog ihjäl. Den föll bitvis. Kaktusar lever ju i öknen, så...

Susjos sa...

Vilken ljuvlig novemberkaktus! Få se om det kommit några blommor på min när vi kommer hem, såg några pyttesmå knoppar när vi åkte, få se om grannen klarat av att vattna den!
Fina mustaschbakelser, hade nog gärna ätit en!
Kram från ett soligt Gran Canaria!

Anki sa...

Den är verkligen fin, din novemberkaktus! Jag trodde inte min skulle orka blomma igen, men nu upptäckte jag att det är knoppar på G!
Mustaschkampen är viktig, men den talas det inte så ofta om ...

Annika sa...

Så fin din novemberkaktus är. Min svärmor hade så fina sådana, och skötte om dem medan hon levde. Nu har svärfar hand om dem, men han har inte lika god hand med dem som svärmor hade. De är verkligen vackra och de lyser upp så fint!
Movember ja, som kampanjen kallas här, det är jättebra att det uppmärksammas överallt. Många killar som odlar mustasch just denna månad. Lite kul.

christian sa...

Kul å se att du njuter av livets goda, trots eller kanske pga novembernmörkret, de där godsakerna kunde du tagit som efterrätt, det hade jag gjort i alla fall..... ;)

Äventyret framtiden sa...

Du har förmågan att ta vara på dagen på bästa sätt. Ni har säkert det mörkt och trist i novembermånaden hemma i norden nu.
Mustaschkampen, snygg bakelse, hoppas den smakar lika gott som den ser ut.
Novemberkaktus, nu fick jag längtans längtor efter en sådan, men har faktiskt aldrig sett en sådan här. Måste undersökas nästa gång jag tar mig ut på stan.

Stefan sa...

Vacker kaktus. Panacotta är en hit som jag tyvärr äter alldeles för sällan.

Carita Liljendahl sa...

Wau sådana bakelser!