tisdag 28 november 2023

Att göra det bästa av situationen

Vet inte hur många gånger jag hävdat att tisdagar inte har något existensberättigande. Alls. Punkt! Om inte annat borde det tre första bilderna bekräfta mitt påstående. Men det gäller ju att göra det bästa av situationen i åtta minusgrader med snöstorm som extra krydda. Och det försökte jag verkligen. Ett riktigt brev från Klimakteriehäxan med ett roligt innehåll underlättade betydligt:-)

Klockan 12. Snöstormen har sett till att endast en sida av de parkerade bilarna är täckt av snö. Det var ju omtänksamt. Nu var det åtta minusgrader ute så jag avstod från att testa att knacka loss snön.

Klockan 13. Uppehållet i snöstormen är över. Nu återupptas snöandet. Syns dock dåligt på bilden.

Klockan 14. Huvudgatan har inte röjts, vilket jag har viss förståelse för. Stackars busschaufförer. Parkeringsplatsen däremot får sig en omgång. Observera att gulliga Johan även röjer på parkeringsplatserna där ingen bil står. Eloge Johan!

Klockan 15:00. Bestämmer mig för nåt värmande, japanskt. Klickar hem en extra stark Kara-miso-Ramen från Misora. Den rätten har jag faktiskt aldrig ätit förut.

Klockan 18:30. Om cirka en och en halv timme ska jag avnjuta "soppan". På bilden syns bara ingredienserna. Soppan häller jag över sedan. Hoppas den gör sitt (värmande) jobb.

12 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Perfekt med en varm soppa en dag som denna. Jag huttrar. Och kan inte hitta mina vintermössor!

Gunnel sa...

Jag är inte alls avundsjuk på ditt vinterväder. Soppa låter däremot gott i kylan.

LillaSyster sa...

MMmm då är du mätt och belåten nu=) Den ser verkligen god ut.
Riktigt skitväder idag också....dvs om man ogillar -10 och ishavsvindar.

Susjos sa...

Kom maten till dörren? Skönt i såna fall, så du slapp gå ut i detta väder! Jag fick skjuts hem i morse av en kollega som skulle vidare till Sigtuna! Så jag slapp stå ute och vänta på bussen hem.
Nu ska jag strax iväg till jobbet igen...och får skjuts av maken ;-)
Ha en trevlig kväll!
Kram

Ditte sa...

Perfekt med din beställning. Och "miso-ramen" ser verkligen god ut. Värmande är det helt klart. Och när jag testat på japanska restauranger har jag verkligen tyckt om den.
Nej, inte den lustigaste dag idag. Mycket snö blev det. Och att göra det bästa möjliga av dagen är ju det en kan göra.
Kul med brev från Klimakteriehäxan. Och ett riktigt brev! Men underhålllande inlägg förstår jag att det också piggade upp.
Passar på att önska dig en fin kväll.
Laddar inför en morgondag med Promenadklubben. Trevligheter väntar.

femfemman sa...

Varm soppa är toppen i kylan! Är tacksam att vi bara fått lite pudersnö. Är helt enig med dej om att snö och kyla är riktigt skitväder. Tar hellre regn och mildväder. Fast helst sol förstås!

Äventyret framtiden sa...

Vilket vinterväder ni har fått! Vinter redan, burrburr. Då sitter en soppa bra och ingredienserna till din ser goda ut...buljongen till så..

Jossu sa...

En värmande soppa hade suttit fint nu. Jag har nog aldrig provat japanskt förutom sushi men ingredienserna såg väldigt goda ut.

christian sa...

Ojdå...där fick ni så ni teg..... ;) ...men vad häftigt med en massa snö på endast en bilsida. Här har vi nu också fått lite snö att glädja oss åt nån dryg decimeter typ, så äntligen får jag ut å skotta...like it!
Den där maten både lät å såg god ut!

Annika sa...

KUL, det där blev ju nästan ett foto i timmen-inlägg!
Jag är väl den enda som är avis på all snö. Typ.
Inte på kaoset dock.
Ja soppa en kall dag är grymt! Älskar japanska soppor som ramen, mums. Hoppas din värmde gott!

Guldkryckan sa...

Snön faller här idag, hela dagen har det hållit på, bättre än regn.
Men visst tar det ett tag innan de får ordning på allt, har jag tur stannar bussen i en snödriva imorgon så jag kan ta mig en extra timmes sovmorgon fullt betalt.;)

Ha det fint nu Bp.

Paula sa...

En proffsvariant av mina hemmakok, älskar ramensoppa. Man kan ha i det mesta, krydda efter smak, och bara njuuuta. Var det fläskkött jag såg däri skålen?