söndag 17 november 2019

Skyltsöndag #236

Veckans skyltskörd här hos mig blev faktiskt större än jag tänkt. Jag menar inte antalet bilder utan upptäckten av ”extra skyltar” som jag först såg när jag såg fotona på datorn. Enjoy!


Har faktiskt aldrig druckit en Monster energidryck, så jag vet inte hur den smakar. Men en sak kan jag säga, deras burkar är otroligt fräcka och originella. Bara burken är nästan värt 23 kronor, fast bara nästan;-)


Den här dekalen satt på en svart SUV. Skylten är ju ganska iögonfallande och minst sagt annorlunda. Hade inte den blekaste vad det var jag tittade på och kunde inte ens gissa vad den föreställde. Men en ”slagning” på Google visade att det var logotypen till det fräcka finska inredningsföretaget Eero Aarnio.


Julskyltningen är i full gång. Den här renen som heter Magnus ser ut som om han hade en röd blöja (olycklig färg för en blöja) på sig. I bakgrunden ser ni en ojulig papegoja och till vänster en glasburk med tappkra…


Veckans höjdare 1: Har ni ätit Snow Biff någon gång? Detta japanska Wagyū-kött är ju vida känt för sin marmorering och utsökta kvalitet. Skulle gärna vilja testa, men med tanke på att en biff skulle kosta sisådär 400 kronor så avstår jag nog. Undrar om det finns en Rain eller Ice Biff också…


Veckans höjdare 2: På grund av en vattenläcka har min älskade Mobildoktor i Täby Centrum flyttat temporärt till en ny lokal. Gissa var butiken ligger någonstans! Jo, bakom min rygg - hahaha:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

nalta norrland sa...

Bra skyltat.
Du är ju ett proffs :)
En sån blöjren vill jag inte ha... stötte ihop med åtta renar häromdagen då jag gick på vår väg med Teddy för att hämta posten, är vansinnigt rädd att ramla igen så jag blev nästan rädd då renarna dök upp... jag tog inte ens nån bild. Teddy var helt säker på att all renskit som fanns på vägen var ditlagd för att han skulle få smaka så vi hade en diskussion ;-)

"LillaSyster" sa...

Har heller aldrig smakat energidrycker av det slaget, däremot på 80/90-talet så blandade man ju egen sportdryck. Numera dricker jag bara vatten under och efter träning. Det där köttet är säkert magiskt gott, men för, 400kr får man ju så mycket mer mat än bara en biff. Härlig skyltning! Ha en bra kväll =)

Emma, Sol som sol? sa...

"... tappkra" HAHAHA! Begränsat utrymme? Ibland kliar det så i fingrarna på mig när jag ser vad det står. Framför allt var jag inne ett tag på att kontakta ICA för att rensa upp lite i deras artikelregister så att man fattade vad det stod på kvittot. Fast jag har fått några skratt också! Som när jag köpte ICA:s "Corn fakes". Jag skulle ändå till kundservicen så då visade jag henne bakom disken det. Hon skrattade inte alls. Tråkmaja! Jag hade jättekul åt det, i alla fall.

Oxfilén, kunde man välja mellan hel- och halvsvensk? Vad var den halva uppblandad med?

Mia Halvarsson sa...

Nix inga energidrycker här heller och efter alla varningssignaler om dom så lär det inte bli nån heller :) Stackars Magnus, det ser ut som om han tänker OOOOPS, vad hände där bak??? Papegojan har nog fått i sig en drink för mycket... och nej, jag har inte heller smakat det där köttet och så blev jag nyfiken på Topp Blade, vad är det då?? Din bildoktor skulle jag nog aldrig ha hittat till! Runt hörnet?? Ner i källaren verkar det som men så finns han bakom din rygg :) Ja jisses, vilka skyltar du har hittat!!!

Äventyret framtiden sa...

Häftiga, roliga, uppseendeväckande skyltar på så olika sätt fanns det här hos dig idag. Nu ska jag ta och titta på dem en gång till!
Tack BP,jag ler med hela munnen just nu ! Behövs mycket sånt nu när november är som mörkast.

Åke sa...

Jag köpte in diverse energidrycker på Dollar Stores, och tog dottern och min sambo på en testrunda. Nu finner jag inte resultatet på min sida, jag snodde Systembolagets underläggs idè och skapade likt en vinprovning. Jag minns inte vad jag döpte överskriften till annars hade jag länkat... Men det är vidrigt sött, men det skildes lite åt i smaken... hur energin omvandlas kan jag icke svara på men vi somnade som vanligt.
Jag julskyltningen värkar vara på upp packning :) Snow Biff får vänta på Nacka också. Vattenskada hos en mobildoktor lät inte trevligt...

byblixtra sa...

Har du sett att det finns en grå ren på golvet intill korgen? :-) Men inte är det renar i min smak, det är för övrigt svårt att hitta renar till jul, oftast är det hjortar och älgar? Kan inte förstå vad älgar har med jul att göra.:-D ;-)

Oj, det var ett dyrt kött. Men en snygg bild till skyltsöndag blev det.

Gillar sista bilden med Mobildoktorns flytt runt hörnet, som ser ut som ner i källaren. :-)

Mösstanten sa...

Den julskyltningen gav inte mycket julstämning. Och snow biff. Två språk. Kunde de inte välja ett av dem?

Ditte sa...

Du har lyckats bra igen! Kul och omväxlande skyltar.
Energidryck skulle jag inte köpa eller dricka men jag håller helt med om att designen är häftig. Suv- skylten/dekalen var speciell och gör ju att man tittar extra. En mening med det.
Vad gäller julskyltning blundar jag helst. Men renen Magnus är ju kul.
"Snow Biff" har jag aldrig testat men däremot har jag i Hong Komg ätit Wagyu- biff. Väldigt mört kött men här hemma skulle jag inte betala detta pris.
Trist med Mobildoktorns vattenläcka men har de en lokal bakom din rygg så känns det genast bättre.

Geddfish ♥ sa...

Tokbra skyltat! Du hittar ju de där originella. Behöver inte vara snyggt, utan uppseendeväckande poängplussas. Älgen där, som exempel. Jag vill inte ha en älg till ju 😀 och inte en med röda blöjor, haha.
Mobildoktorn bak ryggen... nu fick jag plötsligt ett skrattanfall, den var bra 😀
Ha en go kväll!

Paula sa...

Haha, så kul, speciellt finska loggan. Jag började läsa på texten innan jag läste vad du skrivit och gav upp för jag tänkte att dubbla vokaler här och där, det funkar ju inte. Men, i finska namn funkar det alldeles utmärkt. Himla snyggt ! Monsterburken var också tjusig, har själv aldrig druckit en energidryck! Biffen, jag är chockad över att den överhuvudtaget finns att köpa! För det måste ju finnas en efterfrågan, butiken kan väl inte ställa sig där med osåld snow beef???? Djeez hade inte vågat riskera om jag hade butik. Möjligen till nyårsmenyn då...
Jättehäftiga bilder hörru! Från den stooora världen!

Klimakteriehäxan sa...

Denna vecka har det konstigt nog inte blivit en endaste skylt för mig. Så jag får klara mig med dina!

KajsaLisa sa...

Ha ha, oxfilen kostar ju som blodpudding om man jämför. Undrar om någon samlar på energidrycksburkar, häftiga motiv. Länkar upp nu.

Susjos sa...

Vilka snygga skyltar du hittat denna vecka!
Energidryck är inte mindre heller,fast burkarna var fina.
Den japanska köttbiten vill jag gärna prova, fast till ett lägre pris tack!
Älgen med blöja,haha!
Jag fortsätter att njuta i värmen och tänker inte på att julen närmar sig...
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Var tvungen att googla på tappkra ifall det faktiskt fanns nåt som kunde vara i den där burken som hette så. Av 155 resultat på den felstavningen kom din variant på sjunde plats eller så :-D

Jösses vilket pris på det där köttet! Se där, du kunde ha gjort en kombi hos Sanna denna veckan du med ;-)

Det såg snarare ut som om mobildoktorn hade flyttat ned i källaren... Haha!

Anki sa...

Proffsig skyltning som alltid! Jisses ... näe sån biffa har jag då aldrig smakat och lär inte göra det heller! Blev nyfiken på Top Blade - tur Google finns! Fjäderbladsbog (låter som det var på en bil) eller Luffarbiff (låter betydligt billigare än vad det kostar!
Energidryck har jag smakat en klunk av en gång ... vidrigt!

Susanne sa...

En Snow biff måste jag lägga till på min To-do-lista ;)

Christian sa...

Den blandningen gick inte heller av för hackor.....de där burkarna är för röriga för min del, designskylten passande, originell å kul, julrenen, ja stackar`n, de där dyra köttbitarna klarar jag mig utan å den sista är ju bara för (o)tydlig... :)

Guldkryckan sa...

Åh...400 spänn för en bit kött är lite väl mycket även för mig...hujeda mej...men gott är det nog.

Jo..jag dricker energidrickor ibland...fast jag gillar inte de där "Monster" utan håller mig till Red Bull..den "vita" eller "lila" är riktigt goda fast jag kan i skrivande stund inte komma ihåg vad de hette.
Prova dem om du ska prova några alls...gott gott.

Ha en underbar kväll.

Anni sa...

Med tanke på all mat som slängs i butikerna kan jag inte låta bli att fundera över vad som görs med den japanska biff som inte sålts? Tar personalen hem den eller slängs den ...?
Mobildoktorns pil är ju väldigt svårtydd - jag hade gillat om det stod "Mobildoktorn är bakom dig" :-)
Finska loggan är hur snygg och hur svårläst som helst - kul modell!
Undrar om Magnus är en storsäljare? Så mycket skräp som tillverkas. Jag blir lite trött.