torsdag 7 november 2019

Tråktorsdag - vilken blandning;-)

Idag kunde inte ens jag missa KajsaLisas Tråktorsdag. För den här dagen var verkligen grå och tråkig. Ska dock inte klaga, då vi hittills haft riktigt soligt väder de senaste veckorna.

1. Älskar byggkranar. De gör sig dock betydligt bättre mot en blå himmel.


2. Viggbyholms Stationscafé klamrar sig fast vid sommaren med utomhusbord och glada kuddar på bänken. Kan tänka mig att möblerna var aningen blöta att sitta på idag.


3. Å om jag ansåg att det var en trist dag, så är jag helt säker på att Conny hos Viggbyholms Bilverkstad tyckte att händelsen med den här grunkan var betydligt tråkigare. Det som ser ut om en askkopp är en del av en cylinder i en BMW M3.
Den kostar3 700 kronor – delen alltså. Men då ”grunkan” bara säljs i sexpack (M3:ans turbo har 6 cylindrar) så kan ni räkna ut själva hur bedrövad Conny måste ha varit, när hans banracingsäsong fick ett så abrupt och dyrt slut.


4. Ja, och vad sägs om den här rubriken i Aftonbladet idag då? Fruktansvärt sorgligt med ytterligare ett mord i Malmö, men ska det verkligen vara så att läsaren (läs: jag) faktiskt inte kunde låta bli att skratta åt rubriken i detta trista sammanhang. Tråkigt att det inte finns proffsiga rubriksättare i tidningsvärlden längre.


5. Städtips. Orsakullan undrar om jag har ett bra städtips. Jo det har jag: ingen idé att dra fram snabeldraken när det ser rent ut och det inte knastrar under fötterna;-) Finns det nåt tråkigare än städning???!

6. Snubblade över den här länken. Ni som gillar hundar bör se den. Sedan får ni avgöra själva om filmen är rolig eller tråkig;-)

Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”.

PS. Det är hittills bara jag som hängt på KajsaLisas tema ”Tråktorsdag”, så fler är välkomna att vara med. Temat har alltså inte upphört Klimakteriehäxan. DS.

13 kommentarer:

Ama de casa sa...

Alltså... Bara ÄLSKADE klippet med hunden! Vilket samspel - helt underbart att se :-) Passar egentligen inte alls in på Tråktorsdag :-)

Håller med om att städning är bland det tråkigaste som finns. Borde kanske ha valt ett annat yrke ;-)

Susjos sa...

Hinner inte så något klipp, är på väg till jobbet. Tråktorsdag, så bra att jag sov bort hela dagen då, vaknade kl 18!!! Det är nog rekord! Och ja...varsel på NKS, vart ska detta sluta?
Tack för dagens skratt i alla fall, polisen söker en springande person, haha!!!
Kram

nalta norrland sa...

Kollar klippet sen... vet inte varför men för tillfället funkar det icke. Tråkigt. Men det passar ju bra en tråkig torsdag ;-)

Gråmulet å trist väder... men Du lär ju välja regn före snö :)

nalta norrland sa...

Nu har jag bloggat om igår... då hände det lite knäppa grejjer ;-)

Jo igår onsdag fick J sina varma mackor men resten av veckan har det varit "riktig" mat :) och målet är ju fem av sju så jag anser jag har lyckats :D

Ditte sa...

Nja, så tråkigt var ju inte allt denna torsdag. Inte alls. Byggkranar är det inte. Inte ens mot grå himmel.Stationscaféet har goda intentioner. Bra så. Och trist var det förvissa för Conny. Vad gäller rubriken i Aftonbladet kam man undra. Frågar mig också var rubriksättarna nu jobbar. För det är ju inte här.

Vad gäller städning så är det maken som har hand om det till största delen. Så tips har inte jag heller. Jag kommer dock med uppmuntrande ord. (Jodå, han stryker, manglar och pustar fönstren också.)
Hundfilmen gillades stort.
Vad gäller tråktorsdag tror jag att jag än så länge nöjer mig med att läsa inläggen. Men så tråkiga är de ju inte alls.

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, riktig tråkdag. Blåsigt och ruggigt med några skurar. Sonen hör av sig från skolan vid 11-tiden, vill bli hämtad, sjuk ... Feber och går självmant och lägger sig. Då är det illa. Många borta i klassen, något skit som går.

Paula sa...

Militärhunden (eller fejkad sådan) har jag sett, väldigt imponerande tycker jag! Jag har ju själv noll tålamod med hundträning så mina stackars jyckar har bara fått gå första klass i skolan (valpkurs), sen blev det direkt ut i verkliga livet...
Ja detta med rubriksättare, det måste vara ett allvarligt bristyrke!
Ler i mjugg när jag ser din min när du kollar på min katt bland sänglinnet! Men nu är det ju så att alla tre djuren delar bädd med mig om nätterna så jag är rätt luttrad! Men, jag visste att du skulle reagera, hihi

Klimakteriehäxan sa...

Allt gör sig väl bättre mot blå himmel, inte bara byggkranar???
Jo visst har jag ett tråktorsdagsinlägg i dag, men det har ju inte Kajsa-Lisa såvitt jag kan se!
Den där rubriken ... suck ...

KajsaLisa sa...

Gillar också byggkranar men håller med dig om att blå himmel är snyggare bakgrund. Åskmolnshimmel borde också fungera. Cafeet ser ut som en gammal station på Roslagsbanan, kanske är det också.
Motordelarna ser tråkigt dyra ut att ersätta. Racing är dyrt.
Trots det tråkiga med artikeln var överskriften riktigt rolig.
Tack för länken :)

Monica sa...

Tvärt om tycker jag det är tråkigt med
alla dessa byggkranar, runt oss bygger man
så det är nog snart dags att flytta igen om
man inte vill ha en massa grannar in på livet.
WOW du måste ha varit nästintill döv med allt
det där i öronen.
Lite kreativ är du nog men att du skulle gjort
Trollis och Boris är nog överkurs :-)
Kvinnan i Apoliva reklamen var det inte hon som
skrämde livet ur halva Sveriges befolkning ?
Apoteken har blivit ett sorgligt kapitel man
lagerhåller inga mediciner alls längre utan har
blivit mer åt parfymaffärs hållet tycker jag.
Ungarna här ute är vuxna nu så man spar pengar
på att inte behöva köpa godis, sedan håller väl
hundarna rent från spöken också:-)
Ha en skön helg

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Haha ja du det är ju bättre att låta snabeldraken stå där i mörkret än att dra fram den. Ni har onekligen tråkväder, här är det snö nu. Såg ut genom fönstret och ser stora flingor segla ner. Jahapp den tiden på året.

Christian sa...

Verkligen en ljuvlig rubrik, de måste ju fått in hur många tips som helst....
Å städning...håller helt med!
Önskar trevligt fredagsmys :)

Carita Liljendahl sa...

Oj, om man hann med alla utmaningar från Tråktorsdag (aldrig deltagit) till Orsakullan och Gems Weekly - men jag har fullt upp med favoriten Skyltsöndag och Glad måndag :-)
... "söker springande person"... dom kommer nog att hitta många då. Men den dom verkligen söker springer väl inte hela tiden? Hahaaa.