tisdag 26 november 2019

Weekly photo challenge: Vecka 48 – ”Kassa”

Dagens ”to do list” passade perfekt till temat ”Kassa”. Detta visste jag innan, så idag får ni dagsfärska bilder samt en ”story” på köpet. Enjoy!

Första anhalten var Täby Rehab för ytterligare en laserbehandling för ryggeländet. Till min stora förvåning hade jag redan "blivit med frikort”, så jag sparade pengar, närmare bestämt 200 kronor.

Nästa punkt på listan var att hämta Tintin (bilen) på verkstaden efter bilprovningens anmärkningar. Där blev jag som bilägare en bra kassako för verkstaden, som dessutom fortfarande har ett (en gång i tiden) vitt kassaskåp på väggen. Lärde mig att det alltjämt finns personer som till och med betalar femsiffriga belopp kontant.


Dags för efterbesiktning av Tintin hos Carspect. Den här gången gick det utmärkt och jag betalade 299 kronor via kortterminalen, nuförtidens ”digitala” kassa.


Medan jag ändå höll på att fota en ganska så tråkig kortmanick frågade jag den trevliga killen om jag även fick ta en bild på ”den där grunkan på väggen” som i mina ögon såg ut som ett kassaskrin, vilket det troligen också var en gång i tiden.


Nu började Bejar bli aningen nyfiken. Han undrade varför jag ville ta bilder. Förklarade (som vanligt) det där med bloggen, olika fototeman med mera och passade på att fråga om han ville vara med på bloggen. Å det ville han så gärna. Nej, bilden är inte arrangerad, utan Bejar gjorde tummen upp helt självmant. Love it! Tusen tack Bejar!


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera kassor hittar ni här.

21 kommentarer:

Susjos sa...

Va kul att han ville vara med på bild! Och flera bilder med kassor fick du verkligen med. Höjdarbilden måste ju vara det vita kassaskåpet!
Tack för tipset angående cappuccinon, när jag fick den hemska cappuccinon med grädde så satt det en grupp tyskar bredvid oss,haha. Restaurangen uppe i bergen har nog funnits där ett tag, och på skyltar om öppettider så fanns texten förutom på spanska, på engelska och tyska!
När jag druckit cappuccino här ” nere” i semesterorterna har jag fått gudomliga riktiga cappuccinon med skummad mjölk!
Hoppas ryggen blir bättre av laserbehandlingen, det har jag aldrig hört talas om?
Ha en trevlig kväll, vi ska försöka njuta, fast man har lite ångest av sista kvällen här, vill inte åka hem i morgon!

Lillian "sognafaret" sa...

Så spennende med slike safer... særlig om en ikke er sin egen. En egen liten skattekiste.

"LillaSyster" sa...

Stackars dig, ont i ryggen är inget kul. Hoppas verkligen att du blir hjälpt av lasern och passa på att gå nu när du har frikort. Snyggt jobbat med veckans tema =)

Geddfish ♥ sa...

Haha, heja dig! Mestadels vill folk vara med på bild. Och gärna på intervjuer och komma i tidningen, gärna i radion och i TV. Nu fick han dessutom reklam 😀

Funkar det med laser för dig? Jag gjorde tre såna behandlingar för drygt ett år sen. Jag blev jättedålig efter varje gång, men sen funkade det och jag kände inget mer just för den perioden.
Nu är bilen klar, så då för du sannerligen kosta på dig själv, med frikort och allt! Tuta och kör! (märker du min knasiga humor?)

Ha dä gött!

Ditte sa...

Här har du fått till det himla bra igen! Och med kassor i stor variation. Dessutom, som extra bonus, en trevlig man på besiktningen. Jättekul att han ville vara med på bild.
Skönt att Tintin nu är i form igen och passerade nålsögat i besiktningen.
Hoppas och önskar att laserbehandlingen hjälper dig. Och perfekt att du blivit med frikort.
Kan tänka mig att kassaskåpet kan behövas för visst är det många idag som också betalar kontant.
Trots allt ska ju den svenska valutan liksom gälla.
Passade på att titta på vårt kassaskåp vi har här i den spanska sommarstugan. Men vi använder det inte så ofta...

nalta norrland sa...

Laserbehandling låter hyfsat smärtfritt är det så?
När J har gjort "smärtlindring" så har läkare gått in genom "titthål" och bränt nerver och då måste J vara vaken och "pratbar" eftersom han måste kunna säga till om något känns fel innan de t ex bränner nerver som som förstör rörelseapparaten.

Skönt Er Tintin nu är körduglig,
alltid bäst med trafiksäker bil.

Min fars bil är nu löst in och nu väntar jag på pengar som min mor ska ha. Det är galet hur lite värd en bil blir när försäkringsbolaget löser in den.

Klimakteriehäxan sa...

Konstaterar att uttrycket "klirr i kassan" är helt oanvändbart numera, för inte ens den som betalas femsiffriga summor kontant lär använda några mynt ... Kul variant du fick till på temat (jag hade faktiskt helt glömt bort det!)

Anki sa...

Bra variation på olika kassor här! Hoppas din rygg mår bättre efter behandlingarna och att smärtan avtagit.
En sån där "grunka på väggen" finns hos vår bilverkstad också :) Kul att han ville vara med på bild och tummen upp gjorde han säkert för lite gratis PR :)

Ama de casa sa...

Skönt att du kommit upp till frikort! Eller ja, att du behövt så många behandlingar är ju inget vidare, men nu är det i alla fall dags för lite skatteåterbäring :-)
Snygg tolkning! Bussigt av Bejar att bjussa så på sig själv :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Det är ett vanligt nyckelskåp han har där bakom sig, ett troligen låsbart så att t ex bilnycklarna kan låsas in. Men det var väldigt litet och sött, de jag använt mig av har varit stora som A3 när luckan är stängd.

Hoppas nu att din kassa rygg blir bättre! Nästa vecka var det va?

(Älskar Klimakteriehäxans observation om uttryck som inte längre fungerar. Och visst är det trist att man inte längre kan slänga luren i örat på någon!)

Klara Ovidia sa...

Om det inte hängde några nycklar - klara och oklara- i det där nyckelskåpet skulle inte denna fotogena man få in något i sin kassa. Vi är i behov av kassor runt om, det förtäljer din story. Innan frikort uppnås kostar det ju, både ryggont för dig och ur din kassa - men så skönt när det finns hjälp och du uppnådd det fria kortet. Önskar dig smärtfritt.
Fin tolkningsvinkel du gjort här :-)

Violen sa...

Bra arbetat med veckans tema! Oj vad jag gillar det vita kassaskåpet! Där skulle jag gärna låsa in min kassa men jag har i likhet med många andra sällan några kontanter. Ibland känns det rätt så kasst att vara utan "riktiga pengar" men nu finns ju det andra betalningsmöjligheter.
Ha det gott! Hoppas din rygg blir bättre efter behandlingen!

Äventyret framtiden sa...

Det är ju något visst med bildoktorer eller hur?
Du fick till temat så det bara sjöng om det, med olika typer av kassa.
Fint säger jag! :)

Carita Liljendahl sa...

Det var då en trevlig kille!
Jag borde ta som utmaning att försöka få folk med på bilderna i min blogg.
Men jag tror att den lilla staden, och det att man så lätt blir igenkänd, gör att folk drar sig undan :-)

Mia Halvarsson sa...

Säga vad man vill men du har då aldrig några kassa inlägg!! Nåt jag funderar över...hur kan folk gå omkring med så mycket kontanter på sig???? Hugaligen så otäckt!!!

Stare Ström sa...

Tänk att du lyckas få folk till att ställa upp så lätt! Kul inlägg.

byblixtra sa...

Härligt inlägg med flera bilder från besiktningen. Sista bilden är klart bäst! :-)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, herlig med sånne dager der kostnadene utjevner seg, og kassa ikke blir helt tom! Her har jeg vært uten kontanter og kort i over ei uke. Har spart noen slanter på det...

Paula sa...

Kanoners! Tänk så många kassaskåp jag sett i mina dar, som bankanställd i hundra år typ, men inte sjutton har jag ett enda foto! Kontanter ja, nog är många ännu stadda på kassa, vi ska ju äta jultallrik här på byns PRO på fredag, frågade igår ordföranden hur vi kan betala och svaret löd: KONTANT! Inga halvmesyrer här inte, ingen swish eller annat...så det var bara att gå till kassan på Coop och be att få kontanter...butiken är alltså vår bank, någon bankomat har vi aldrig haft här på orten! Och grattis till bilbesiktningen!

Anni sa...

Bejar är ju bara bäst! Vilken skön kille!

KajsaLisa sa...

Usch besikning är dyrt men du fångade temat bra. Dessutom kul att du fick besiktningskillen att ställa upp på bild