söndag 24 november 2019

Skyltsöndag #237

Tänk hur roligt det hade varit om jag för en gångs skull hade fått ihop det till en ”riktig” röd tråd i en Skyltsöndag, men icke. Eller jo, en sak har (tyvärr) alla mina bilder gemensamt idag, och det är att de visar upp ganska irriterande speglingar och reflexer…


Äntligen en butik för alla (rika) mor- och farföräldrar tänkte jag. Men jag hade totalt fel (igen) som ni kan se här.


Riktigt fyndigt av Akademibokhandeln!


Veckans höjdare 1: Guuu så jag skrattade åt den här skylten på dörren hos Saigon Baguette. Här blev liksom allt fel... Visst är det spännande med varierade leveranser (stavfelet spelar mindre roll här). Det är väl kul när man har beställt Bánh mì Gà med kyckling, och så får man en Bánh mì med grillad fläsk istället. Vegetarianer blir kanske inte lika glada. Resten av texten öppnar upp för hur många roliga tolkningar som helst:-)


Veckans höjdare 2: Den här skylten var inte heller så dum. Bra humor där, men så är Johan i Hallen också från Göteborg;-) Avstod till och med från att leka språkpolis här;-)


Bästa skyltningen jag sett på bra mycket länge. En stor ELOGE till Urban Deli vid Centralstationen. Så himla bra, "provocerande" på rätt sätt och dessutom fyndigt med tanke på företagets namn:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Mösstanten sa...

Visst är det irriterande med alla speglingar som blir när man fotograferar skyltfönster. Lunchtransporten var rolig och den sista skylten var hur bra som helst.
http://mosstanten.se/2019/november/skyltsondag-14-fler-skyltar-som-jag-blir-glad-av-att-se-2.html

Emma, Sol som sol? sa...

Urban Deli, tror jag sett den förut men den är bra! Och en svensk flagga dessutom.

Gick in på deras hemsida och jaha, ett nytt uttryck, i alla fall för mig: sharingmiddag. Vanlig familjemiddag där man ställer fram tallrikar och karotter som man sedan tar från, Eller har jag missuppfattat det?

Åke sa...

Reflexer gör inget, och det får man ta ibland. Lite svårt att be affärerna ta ned varje skylt så man får fota bra liksom ;) Inge fördommar på sita skyltningen alltså. Tala om tankeställare :) En fortsatt trevlig söndagskväll BP :)

Ditte sa...

En jättebra skyltning med lite av varje. Och visst finns det en tråd här- "speglingar! Och på olika sätt. Både de man ser tydligt men även som hos U.D. Deras skylt speglar det de står för. Nog så viktigt.

Jag tyckte det var kul med speglingarna. Gav en extra dimension.
Butiken Grandpa tittar jag in på då och då hemma på Söder. Den på Gamla bro har jag helt missat. Akademibokhandeln har varit listiga i sin skyltning. Lite nytänk!
Utkörningsskylten gav många möjligheter till skratt. Undrar hur lång mat smakar. Men det ger sig nog.Säkert kan maten man får överraska. Spännande det också. Om den ens kommer.
Johan i Hallen har nog humor. Han är ju från Göteborg dessutom.
Urban Deli skylten finns uppsatt på alla deras restauranger runt om i Stockholm och jag tycker också den är värd en stor eloge.

Mia Halvarsson sa...

Underbart!!! Helt enkelt underbart!!! Och i vanlig ordning får jag dra på smilbanden, dom gick att töja riktigt långt idag :D Johan i Hallen's humor, ja jag säger bara: Görbra!! Tack för kvällens goa skratt :D

Mia Halvarsson sa...

Ps Tusen tack för länken jag fick!!! <3

Paula sa...

Nu tycker jag att det blev en full tia för dina skyltar! Roliga, fåniga, vettiga, snygga, fula, ja faktiskt alla sorter får plats! Jag blev ju småkär i tjuren jag,,,,och kan konstatera att grandpa nog inte får besök av mig, såg en en keramikfigur, en torso, kostade 1600,- Fast jag hade inte velat ha den för en femma! Haha, angående Saigon baguetter så reagerar jag mest på att om jag har lunch klockan 11 så kanske jag inte får min macka förrän klockan två?
Tack för alla skratten

Geddfish ♥ sa...

Jag tycker, att: är det skyltfönster så är det speglingar, det hör till!
Alla skyltar var kanoners i olika tappningar, haha!

Jag skrattade nog mest åt Saigon. Ingen ordning på nåt! Går ju inte att lita på för fem öre, varken mat, tidpunkt eller pris.
Goa göbbar i Göteborg, di kan di.

Ha det fint!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Den med utkörning haha, älskar att det varierar mellan 10h30 och 14h00 man kan liksom få maten ungefär när som helst :-p

KajsaLisa sa...

Stackars tjur, hamna på tallriken i förtid. Grandpa, ett till överdesignat dyrt ställe. Undrar vad man skulle få betala för dom kromade toaborsthållare av typen Baren jag köpt på IKEA att ha konstblommor i för 39 kronor.
https://www.ikea.com/se/sv/p/baren-toalettborste-rostfritt-stal-94528885/
Den sista tycker jag är helgrym eftersom jag jobbar på ett ställe som är så.

Klimakteriehäxan sa...

Gillar slaktarns skylt ... Kul att Urban Deli kör sitt utmärkta budskap fortfarande - nästan på dagen ett år sen jag körde deras skylt som skyltsöndagsbidrag!
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2018/11/nar-allt-funkar.html

nalta norrland sa...

Sällan jag fotar skyltfönster, har inte så många tillfällen... men tänkte att nästa söndag ska jag försöka få till Skyltsöndagsbilder å då blir det förhoppningsvis skyltfönster.

Gillar Dina bilder... annorlunda och en bra skyltning.

svar Nix klänningen bredvid den röda hade jag inte... den kunde jag visserligen haft men nej :)

Vi har haft skoter, men inte nu längre, vi har en fyrhjuling som inte funkar i stället ;-) eller... nej men jag vill ha en fyrhjuling eller en packmoped modell gammal :)

Ama de casa sa...

Fast ibland kan speglingarna i skyltfönster bli roliga och höja bilden tycker jag :-) Men ja. Oftast är dom irriterande.

Den där Saigon Baguette verkar vara en restaurang för mig! Jag velar oftast ända in i kaklet när jag ska bestämma vad jag vill ha på en restaurang, så en varierad leverans skulle passa mig perfekt. Då fattar kanske dom det slutgiltiga beslutet åt mig :-D

Härlig skyltning som alltid!

Äventyret framtiden sa...

Den sista skylten är en höjdare, en som gör mig glad! Bravo!
Saigon Baguette ger glädje på ett annat sätt men glädje likväl. Lång mat låter som om det också finns ål på menyn :)
Din röda tråd är hur bra som helst, alla vet vi ju att fönster speglar och att man aldrig får det som man vill egentligen, men so what! Så är det bara och skyltarna på insidan är riktigt bra på sina olika sätt.
Ha en fin måndag BP!

Christian sa...

Håller med att bokhandeln hade en fyndig skyltning, men den där asiatiska kunde varit tagen från mitt jobb, lovar!
Ja, att Göteborgare har humor, det vet vi ju :), bra jobbat!

Susjos sa...

Verkligen snygga skyltningar! Urban Delis skylt som jag hittade på centralstationen har jag också haft med i en tidigare skyltsöndag, den är såå bra!
Kram från Gran Can!

Mias Mix sa...

Här fick du med många bra skyltningar. Kul när det kan bli så fel hos vissa handlare :) Sista skylten är ju bara bäst!

Husbilen-Ellen sa...

Bra skyltar! Sista bilden var kanonbra på många sätt!