onsdag 13 november 2019

Aktiv med ”gatukonst”


Det behövs så lite! Riktigt snyggt tycker jag. Och till min stora glädje är det ingen juldekoration... än.


Vintergatan på vintergatan kanske man kan säga;-)

Jättekul att så många uppskattade mitt inlägg igår:-) Det handlade ju om fotboll (såklart) när veckoutmaningen hette ”pris”. Och därmed har jag en perfekt övergång till Orsakullans tema idag. Hon vill veta om jag är en aktiv person.

Aktiv
Man kan väl säga som så att jag måste ha varit en av de mest aktiva (liten överdrift) varelser från treårsåldern upp till för cirka två år sedan, då mitt ryggelände satte stopp för många ”utsvävningar”.

Kompensation
Nu deppar jag inte alltför mycket för det, eller jo det gör jag nog. Men med tanke på att jag följer ett antal bloggare som reser och är väldigt aktiva så kan jag lugnt säga att jag får ”mental motion” - och det dagligen. Det är inte alls dumt att åka snålskjuts med bland annat Ama och Ditte och "motionera" framför datorn;-)

”Gatukonst”
Fick dock lite fysisk motion i regnvädret idag. Nuförtiden är jag mera noggrann med att titta ner istället för upp. Vill ju helst inte snubbla över/krocka med något som står still, men som ändå kommer emot mig i 30 km/h om ni förstår vad jag menar;-) Bilderna ovan visar en slags "gatukonst" som jag upptäckte idag när jag vände blicken nedåt. "Vintergatan" skapades troligen när någon tappat en säck med gips.

Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”.

12 kommentarer:

Ditte sa...

Så skönt att det inte var juldekor. Det är ju ändå bara november. Men snyggt var det och piggade upp. Vad gäller vintergatan var det ju skönt att det kan ha varit gips och inte var snö. Tyckte det kunde se ut som en tendens till gran.
Gårdagens inlägg var klockrent! Helt klart!
Vad gäller det aktiva så känne rjag igen mig. Har nog varit det sedan jag föddes. (Enligt mina föräldrar...) Och även jag har mina begränsningar av en rygg som nu är extremt tjurig. Men jag kan ju ta mig fram. Skadade ryggen på 70-talet när jag jobbade (gymnastikdirektör) och gjorde ett överslag på en plint. Missade att någon elev satt satsbrädan helt nära plinten och hamnade på ryggen. Rejäl skada och rullstol en månad. Tror
att den skadan som nu på ålderns höst återkommit. Men det kunde varit värre.
Så jag förstår absolut att dina ryggbesvär begränsar dig rejält.Men du är så välkommen att hänga med mig. Orkar nog ett tag till. Tack för länken!
Och att se ner är viktigt. Lätt att halka eller möta något som plötsligt dyker upp. Och det snabbt.

nalta norrland sa...

Att röra sig är jätteviktigt så jag hoppas Du verkligen tränar och gör Dina övningar på balansbollen så Din rygg inte blir sämre.
Att se ner är nästan bättre än se upp även om jag varit med om i Stockholm att det ramlade ner metallföremål framför mig då jag passerade en byggarbetsplats och nej jag gick inte där man inte skulle gå.
Vet Du jag föredrar faktiskt minus 15 framför 0 grader då det är vinter, med nästintill plusgrader å slask så blir det bara halt å läskigt vare sig jag går eller kör bil.
Den där dekorationen var nått helt annat än jag såg ikväll då jag skjutsade hem Nea från dansen på Kulturhuset... folk har börjat julpynta, det är tända granar, girlanger å sånna där ljusdjur ;-)

Geddfish ♥ sa...

Jag gillar också gatudekoration som inte är julig. Lidköping har gott om sådana nu sedan ett tag, alltså med ljung och blandat.
Förstår att du varit väldigt aktiv. På olika sätt. Hoppas du månar om din rygg så du inte har ständig värk utan lindring!

Jag har haft en väldigt aktiv dag idag. Både luftat cykeln och tramporna, hörselgångarna och stämbanden mm. Bloggvandringen blev kass ;)

Emma, Sol som sol? sa...

En söt liten höst-vintergrupp i krukan, alltid trevligt! Det är alltid intressant att fundera på vad som orsakat vissa efterlämningar, som den där splattbilden.

Aktiv? Det beror på vad man menar. Soprtig och kondition? Inte mycket. Men sysselsatt och hjärnaktiv? Jo, det tycker jag allt. Där är kondisen bra!

Klimakteriehäxan sa...

Inte en juldekoration kanske - men blomman heter väl julros om jag inte alldeles är ute och cyklar? Försökte mig på en sån för något år sedan, den var rätt dyr. Och räknar man om priset per dag eller timme var den skitdyr, för den avled snabbt. Köper ingen ny, för säkerhets skull.

Susjos sa...

På Arlanda i morse var det dekorerade julgranar, redan! Vi är ju bara i mitten av november ännu.
Trodde faktiskt att det var snö på andra bilden, inte gips.
Svar: nej någon större sovmorgon blev det inte i morse, VIng ville att vi skulle checka in som att flighten gick 08.30, alltså minst 1 1/2 timme innan...
Det blev några timmar på Arlanda, vi hann med både frukost ( skulle få måltidskuponger av Ving, men hittade inga) och en öl innan avgång.
Nu ska vi njuta av ljuset och värmen!

Mösstanten sa...

Åh jag trodde att det var snö som hade åstadkommit gatukonsten.

Anki sa...

Funderade på om det var mjöl eller målarfärg ... gick bra att fixa gatukonst med gips också :)
Fin dekoration där - och nog är det alldeles för tidigt för jul än!
Angående att vara aktiv, så var jag mer aktiv förr, men dagliga promenader blir det med 2-5 km per dag och ibland längre...

Ama de casa sa...

Jag lider med dig och dina ryggproblem! Hade stooora besvär med ischias när jag var mellan 25 - 30. Efter ett par års lidande blev jag av med besvären efter en antiinflammatorisk kur. Då lovade jag mig själv att vara glad varje dag över att jag INTE känner att jag hade en rygg. Det löftet har jag glömt nu så jag är inte glad över det dagligdags, men visst är jag oerhört glad att besvären inte kom tillbaka (peppar, peppar). Sen har jag ju haft ett och annat besvär med andra delar av kroppen på senare år, men dom vill jag helst glömma helt och hållet... :-)


Det är så roligt att du åker snålskjuts, du får sååå gärna fortsätta göra det! Fast helst hoppas jag såklart att du blir av med besvären och kan/orkar åka själv också.
Kram!

Mia Halvarsson sa...

Visst var det Tage Danielsson som sa att det är bäst att se upp om man inte ser ner?? Det hade han alldeles rätt i :)
Riktigt snygg dekoration har du fått till, fint med färg i grå november! Vi behöver all färg vi kan få...
Visst är det härligt att få följa med vissa bloggare på deras resor, inspirerande och fritt fram för fantasin :)

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Då har du ändå aktivitet sparad tänker jag också :D. När du varit så där aktiv hela livet :D.

Biggeros sa...

Ja, höstens dekor kan vara så himla fin. Jag, trodde dock att det var ett tunt snötäcke som hade lagt sig. Ja, aktiv har du ju varit allt med fotboll och dylikt. Tyvärr så kommer det saker och ting och ställer till det för en. Det är heller inte fel att vara emotionellt aktiv via resebloggar=) Ha en bra dag=)