onsdag 6 november 2019

Dags igen för ”operation avloppsrensning”


Varning för äckligt inlägg. Vad det är ni ser på bilden förklaras i texten - om ni inte slutar läsa här vill säga;-)


Dagens "konstverk"? Hittade det halvfrusna alstret på en bänk vid Döda Torget. Kanske lite halväckligt, men jag tycker det är läckert.


Den här bilden dämpar förhoppningsvis era äckelkänslor som ni fick efter att ha tittat på foto 1 och 2;-)

Idag var det dags igen för ”operation avloppsrensning” som jag brukar genomgå var sjunde till åttonde år. Ringde min helt underbara husläkarmottagning igår klockan 15:30 och fick en tid klockan 11:20 i morse. Helt outstanding!

Vaxproppar
”Operation avloppsrensning” gäller alltså att spola bort vaxproppar ur öronen. Senast jag gjorde ”operationen” var den 27 juni 2011. Läs gärna det (äckliga) inlägget här. Jag utlovar ett antal goda skratt:-)

Kajsa
Sjuksköterskan Kajsa var hur rolig som helst. Hon berättade att hon älskar just vaxproppar och… bölder. Ja, ni läste rätt. Det känns så otroligt tryggt och trevligt att jag inte är ensam om att vara aningen ”konstig”.

Arrangerad bild
Bad henne att inte ”slänga” propparna innan jag fotat dom för bloggen. Så hon plockade ut äcklen ur skålen och arrangerade dom snyggt och prydligt på handfatet. Sådan service gillar jag skarpt. Blev likväl lite besviken, då resultatet 2011 var aningen vassare (läs: ännu äckligare).

Förkylning
Då jag ändå är inne på tema läkare kan jag lika gärna svara på Orsakullans fråga om jag har några husmorstips för att slippa förkylningar. Nej, det har jag inte. Minns inte ens när jag var förkyld senast, och jag gör precis ingenting för eller emot om man säger så. Tar aldrig några vaccinationer mot influensa heller. Så jag är väl bara lyckligt lottad antar jag – peppar, peppar…

Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”.

PS. Några frågade igår om Boris och Trollis var egentillverkade. Svaret på den frågan är nej. Hur duktig tror ni egentligen att jag är;-) DS.

12 kommentarer:

Christian sa...

Ja du, sällan har jag scrollat förbi några bilder så snabbt, tur du hadee körsbären där!

Äventyret framtiden sa...

Haha, du är för härlig! Undrade vad du hade kastat i avloppet som måste tas bort. Tänkte på alla möjligaoch omöjliga maträtter innan det gick upp för mig att det var öronvax. Intressant på min ära.
Och damm i öronen med tanke på år 2011 är ju bara som att ha dammråttor under sängen (pansarvagnar kallas de också). Min salig far hade faktiskt sågspån i sina öron när han rensade sitt avlopp. Läkaren såg förundrad ut men pappa höll god min och sade att han hade sågspån i hjärnan också. ( han jobbade som försäljare inom sågbranschen så därav sågspån)
Echinaforce (solhattsextrakt) är effektivt att ta i förebyggande syfte, så snart man känner att en förkylning vill kasta sig över en.

Nu hör du säkert jättebra, kanske för bra mitt i allt.
Ha det gott hur som helst!

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, du är ju sanslös! Och fyyyy vad äckligt! Du kan ju knappt ha hört någonting med det där i örongångarna ...

Om du minns det så har jag väldigt svårt för att inte peta mig rent i öronen. Det blev ju lite föööör mycket petande en gång. Uppsidejsi. Och jag lovade doktorn att aldrig göra om det. Kan säga att jag hade fingrarna i kors bakom ryggen då. Men numer är jag väääääldigt försiktig vid öronrensning.

nalta norrland sa...

Bläää Du är ju lite äcklig ;-)

Just öron och vaxproppar får det att vändas i min mage ;-)

När Elin var typ två år blev hennes öron dammsugna på sjukhuset i Umeå.
Det var rysligt otäckt. Mest kanske på grund av hennes reaktion... hon hade dessutom öroninflammation och typ trumhinnan hade spruckit eller nått.

Geddfish ♥ sa...

Ja, tänk om det hade varit så lätt att fixa min hörsel!
Nu räcker det med en hörapparat för min del, för jag hör bra på det andra örat.
Men det är som med synen, helst ska man se fullt ut på båda.

PS. Mina idag visade konstverk, har jag visat tidigare vid några tillfällen, men det var läääänge sen! Gillar dem, färgklickar!
När vi får säkerhetslåsen (nu på måndag) så kommer INGEN in i entrén under någon timme av dygnet utan tagg, så det är slut med att ringa på dörren. DS

Ditte sa...

Vad gäller gårdagen animala varelser trodde jag helt klart att du tillverkat dem. Vet ju att du är verkligt kreativ och har förmågan. Men de var fina ändå.
Läste ditt tidigare inlägg från 2011 om rensningen och visst blev det ett par goa skratt. Jag behövde ju inte själv vara föremålet.
Perfekt att du fick tid snabbt och nu är med hörsel igen.Och det var ju tämligen smidigt att få det ordnat.
"Dagens konstverk" gillade jag men har lite svårt för att se vad det ursprungligen var. Men fantasin tar mig vidare.
Äckelmagad är jag inte men visst piggade de röda bären upp.
Vad gäller förkylningar drabbas jag sällan. Men har kinesiska medikamenter att tillgå om tendenser visar sig. Och det gör att ev. förkylningar flyr
.

Klimakteriehäxan sa...

Nä men BLÄ har det där funnits i dina öron? Har aldrig varit med om en vaxpropp och ser de ut så där är jag extra glad, skulle kunna dö av anblicken ...
Själv tänkte jag göra ett inlägg med RUNT men blogspot vägrar ta in bilder. Så det blir kanske inget i dag.

Anki sa...

jag är inte så lättpåverkad av "äckelpäckel" ... men jag förstår det var skönt att bli av med propparna!
Mellanbilden, med det utspillda är riktigt läcker! Ser en insekt av okänd art anfaller en annan okänd insekt ... :)
Svar: Lasses sår är läkta och bara ärren finns kvar ... och javisst såg jag stegen :) Skulle aldrig ens tänka tanken att klättra upp där!

Ama de casa sa...

Ja det var ju trevliga bilder att få se såhär just innan frukost... ;-) Du borde höra betydligt bättre nu, det var ena rejäla proppar.

Den där syster Kajsa hade lite annorlunda böjelser må jag säga :-D

Guldkryckan sa...

Uäck...associerade naturligtvis första bilden med något "annat"..haha.

Jag har nog inte sköljt mina öron sen jag var tjugo nånstans men jag rensar öronen på annat vis istället med hjälp av ett tillhygge i form av en knappnål...jag vet...dumt...men det fungerar ;)

Vaccination är inget för mig heller...kanske jag ångrar mig nån dag men jag tror inte på vaccinationer riktigt...jag vet...dumt det med kanske men det struntar jag i.

Såg förresten på youtube att enda anledningen mänskligheten vaccineras är för att utomjordingarna vill ha oss i sådant skick så att vi kan ätas som "snacks" direkt på plats...jag lovar inget men det kan ju vara sant ;)

Ha det bäst nu Bp

Tanthuset sa...

Hahaha, ja himmel o plättar...som jag undrade varför du ringde husläkaren för avloppsrensning! Tack för dagens goda skratt :D

Anni sa...

Hahahahahaha - det var nog det äckligaste inlägget någonsin! Där kom du nästan upp i klass med bilderna som Oumberlige Peter brukar lägga upp (men jag tror bara han gör det på instagram numera).
Så glad att jag inte lider av vaxproppar!