torsdag 21 november 2019

Tråkigt tycker nog alla som förstår sig på djur


Levande sköldpaddor förstår jag mig på, fast kanske inte den här;-)


Trähunden Perro (perro betyder hund på spanska) som chefen Håkan snickrat ihop förstår jag mig också på. Yorkshireterriern Tiger är visst söt, men jag förstår mig inte på hundar.


Även om jag är hundrädd så tycker jag nog att man inte behöver rosta dem för det;-)

Med det här inlägget tar jag en stor risk, bara så ni vet;-) Det är nämligen som så att Orsakullan vill veta vilket husdjur jag inte förstår mig på. Och med mitt ärliga svar löper jag stor risk att minst tio av mina läsare aldrig kommer hälsa på mig igen här på bloggen. Men jag chansar;-)

Hundar, katter och hästar
För att vara ärlig så förstår mig inte på något djur - undantag sköldpaddor. Är ingen djurmänniska, men kan ändå med glädje följa bloggare som faktiskt förstår sig på hundar och katter. Jättefina och roliga bilder på djuren… att titta på framför skärmen.

Fler husdjur
Sedan finns det ju folk som har ormar, råttor, marsvin, hamstrar, vietnamesiska hängbukssvin, kaniner, fiskar och fåglar. Ja, vad ska jag säga. Skäggödlor däremot kan jag tänka mig.

Sköldpaddor
Det enda djuret jag någonsin förstått mig på är landsköldpaddor. Varför undrar ni kanske. Jo, de skäller inte, biter inte, luktar inte, tappar ingen päls (då de inte har någon), de äter bara sallad och sockerkaka samt gör vad jag gärna skulle vilja göra, nämligen går i ide under vintern. Smarta saker dessa sköldpaddor. Jag växte upp med två stycken när jag var liten:-)

Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Minns att maken och jag var inbjudna på middag till min japanska kompis Motoko. Det dukade bordet liknade ett japanskt konstverk. Vi började dregla redan innan all mat var framdukat. Så dök katten Kurro (kurro betyder svart på japanska) upp mitt på bordet och slank runt mellan tallrikarna och förrätterna. Ja, ni förstår att maken och jag snabbt tappade aptiten. Svarta pälsstrån på den vita duken och i maten var liksom inte vår grej. DS.

16 kommentarer:

Ama de casa sa...

Du behöver inte förstå dig på djur, jag kommer att fortsätta hänga på din blogg i alla fall - du förstår sig på så mycket annat :-D

Jag uppskattar ändå att du trots allt inte tycker det är ok att rosta hundar... ;-)

Susjos sa...

Haha, läser Almas inlägg och håller med! Jag kommer också att fortsätta läsa din blogg, och är tacksam för att du inte heller gillar att rosta hundar!
Här på GranCan kan jag bli lite irriterad på hundägarna som inte plockar upp hundbajset efter sig, på de annars så rena fräscha trottoarerna!
Men annars kan jag inte klaga på mycket här, njuter otroligt av ljuset och värmen, känns overkligt att det är så grått och mörkt hemma i Sverige. Just nu är klocka 17:19 kanarisk tid, och jag sitter i bikini på balkongen i kvällssolen och njuter!
Soliga hälsningar till dig!

Geddfish ♥ sa...

Vilket härligt ärligt inlägg! Jag kommer fortsätta följa dig även om du "bara" förstår dig på sköldpaddor (vilket inte jag gör).
Här på området står det flera skyltar om att det är förbjudet att rasta (inte rosta, haha) hundar, men det skiter folk i, rent ut sagt.

8-gradiga mulna hälsningar. Ser att prognosen november ut kommer att vara lika grå och med samma gradtal.

Mias Mix sa...

Det är ju så härligt att vi alla är så olika! Fortsätt vara du och gilla det du gillar. Och bra att du inte rostar hundarna! Jag är ju djurmänniska och just nu är första gången på många många år som jag inte har något djur... Vi hade katt när jag var så liten så jag var rädd för den och trodde det var en tiger. Sen hund, sen häst, sen en annan hund. Sen flyttade jag hemifrån och då blev det häst och 3 katter. Det är så tomt utan djuren men just nu vill jag ändå inte ha något nytt. Vi får se tiden an. Man blir väldigt bunden med djur och vi gillar ju att resa. Och vi gillar inte heller djurhår i maten!

nalta norrland sa...

OMG jag hade bojkottat maten efter en katt varit framdukad ;-)
visst som Du vet fick vår Lilla Fru Katt för sig att hon skulle vara en bordsdekoration men NEJ det gillar jag inte...

Du behöver varken förstå Dig på djur eller gilla dem, jag gillar Dig ändå :D man behöver inte tycka lika samma för att vara vänner.

nalta norrland sa...

Nu har jag bloggat... om morgondagen bland annat och jo yes planen är att jag ska på fest :)
Elin har ff och då blir det killkväll ;-) två killkompisar följer med Elin hem efter skolan då de slutar och de ska bl a fixa middagen själva, stekt kyckling, klyftpotatis och sås är deras meny :)

Ditte sa...

Vad gäller hundar och hästar så tror jag mig förstå den hyfsat. Ja,inte alla men de jag kärt känna. Här kan ev. en och annan katt passera. Men absolut inte på ett matbord. Sköldpaddor har jag ingen erfarenhet av men de kan säkert vara personliga. Men direkt så fartfyllda är de ju inte.
Att rosta hundar tycker jag låter grymt under alla omständigheter.
Men ett tråkigt inlägg var det ju inte. Inte alls.

Paula sa...

Hej, inte gör det mig något att du inte är någon större djurvän, själv har jag otroligt svårt för barn, de är aliens från en annan planet. Jag tycker det är kuligare att du tycker broderier är dammsamlare, hihi, har du ingenting på dina väggar? Förmodligen inga gardiner heller?
Men vet du, jag hade inte mycket kontakt med djur förrän jag flyttade ut på landet. Så vem vet, det kanske bor en liten ryttare i dig som inte kommer fram för att du aldrig testat!

Mia Halvarsson sa...

Hahahaha :D Inte slipper du mig heller, tro för all del inte det! Ditt PS håller jag fullständigt med om, det är bara äckligt!! Ha det gött :)

Äventyret framtiden sa...

Inte slipper du mig heller, så det så.
Jag är ju djurmänniska, t.om. lite för mycket tror jag men det jämnar ju ut sig då när inte alla är det.
Rosta hundar, haha...vilken skylt, härlig trots allt.

Nej, du lyckades inte idag heller med att få till en tråkig torsdag.
Jag har haft riktigt roligt i alla fall.
Tack för det BP!

Klimakteriehäxan sa...

Haha, du får ha sköldpaddorna för dig själv! Mina ungar ville ha en. Jag och deras far ville inte. Så fick de uppdraget att ta hand om Sune, en grannes sköldpadda, några semesterveckor en sommar. Lycka! Fast sen hörde vi aldrig mer önskemålet om en egen sköldpadda, för Sune var fullständigt okul, ägde ingen social begåvning alls och han luktade dessutom illa.
Rostad hund vill jag inte ha.

KajsaLisa sa...

Tycker trots allt det var söta djur, men skylten var ju underbar. Hot Dog har jag testat men inte toast dog :)

Anki sa...

Jag är en djurälskare och gillar de flesta djur, men absolut inte på matbordet - varken som rostad hund eller pälsfällande katt! Jag har haft både små dansmöss, hamstrar, ökenråttor och marsvin ... kaniner, getter, höns, undulater och andra burfåglar. Pytonorm ... och så klart sköldpaddor. Lättast att sköta var de två sistnämnda arterna :)
Jag tycker det är himla trevligt att man får tycka som man vill och jag tänker då inte sluta läsa din blogg ... gillar den skarpt! Kanske för att vi är så olika :)
Kram på dig BP!

Biggeros sa...

Ja, alla sorters djur utom ormar och spindlar gillar jag. Dock har vi inga husdjur pga av att vi reser jämt. Min man är nog ingen van husdjursvän. Beroende på att han aldrig har vuxit upp med djur. Dock gillar de flesta djur honom. Ja, vilken rysare det där med middagen...
Där går gränsen att katten får dansa på bordet när mössen är borta....eller är det tvärtom=]Jag hade sagt ifrån iaf eller börjat att vifta bort katten.


"LillaSyster" sa...

Katten har verkligen inte på bordet att göra. Det måste man lära dem när de är små.

Carita Liljendahl sa...

Hahaa - nej!
En rostad hund vill jag inte ha.