måndag 18 november 2019

Glad måndag

Ja, alltså helt bortsett från att det var lönedags för oss pensionärer som är födda den 1-15 i månaden så var det en riktigt glad måndag. Här ska ni få höra varför:

Har inte åkt i en sådan gammal hiss på år och dag. Men idag gjorde jag det till tredje våningen. Det är nåt visst med dessa konstruktioner, de har liksom karaktär.


Hissfärden slutade hos en ryggklinik specialiserad på smärtblockader. Besöket med hulken som såg betydligt snyggare ut på hemsidan än irl försäkrade mig att det ändå fanns hopp. Den andra december är det dags för åtgärd. Då brydde jag mig genast mindre om hans utseende;-)

I lördags tändes en miljon LED-ljus över Stockholms gator och torg. Kungsträdgården tog visst priset. Såg spektaklet på tv, och det var verkligen enastående. Här kan ni se en videosnutt. Antar att Stockholms Stad brände sitt krut i Kungsträdgården, då anrika Gamla Brogatan nog var gatsnutten som gud hade glömt. Kunde inte låta bli att le en aningen överseende åt dessa gräsliga installationer.

Det här ska föreställa en kotte. Missfostret påminner mig om en toalettborste.


Ja, vad tycker ni?! Den här olyckliga skapelsen liknar min Viledamopp. Sorry moppen, jag vill inte förolämpa dig;-)


Husen är ju så himla fina, men juldekorationerna gör mig mindre glad.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Ibland är det tillåtet att glädja sig en aning åt andras "misstag". DS.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Så himla bra att Du nu ska få ryggen åtgärdad, J har ju gjort liknande å för hans del blev det så mycket bättre.
Gamla hissar brukar vara så mycket finare än de moderna från 50talet ;-) var väl då det blev nån byggboom... å det byggdes hyreslägenheter hej vilt i storstadsområdet.

Anni sa...

Jamenvisst, de där hissarna är liksom Hissar med versalt H.
Håller helt med dig om toalettborstarna, så otroligt fula! Anar att Gamla Brogatan fått bekosta sin egna belysning, precis som vi får i Gamla stan. Förmodligen är det sista året vi har råd att sätta upp den gamla vackra belysningen på Österlånggatan, mannen som gjort det i alla år har gått i pension och den nye tar mer betalt än vi har pengar till. Dessutom är inte alla fastighetsägare/butiker/restauranger med och betalar.

Mias Mix sa...

De där gamla hissarna är underbara. Sån åkte man alltid till min mans mormor på Östermalm. Det var många år sedan. Och så bra att du får hjälp med din rygg!
När det gäller juldekorationerna finns det nog vettigare saker att lägga pengar på.

Ditte sa...

Dessa hissar har ju karaktär som du skriver och det brukar ju husen också ha. (Bodde på Upplandsgatan i ett hus från slutet av 1800-talet och det hade verklig karaktär och hissen inte minst.) Bäst var med ditt hissåkande att du kan till en ryggklinik där du kan få hjälp. Det var verkligen glädjande att få läsa.
Såg videosnutten och läste om belysningen som tändes. Kan tänka mig att det var mäktigt.
Gamla Brogatan känns ha varit eftersatt sedan 70-talet då en hel del "coola" butiker fanns här-
Dina bilder härifrån är riktigt roliga och likaså jämförelserna. Ett gott skratt blev det. Tack för det!

Biggeros sa...

Ja, Julbeysningen i Kungsträdgården är enastående men vad liknar de andra som hänger mellan husen....
Så tråkigt!!
Ja, gamla hissar är alltid spännande att åka i och hoppas att man kommer upp/nee helskinnad. Hoppas att Hulken hittar en lösning av dina ryggproblem.

Geddfish ♥ sa...

Den hissen. En känsla av att den skramlade och att den kanske stannade nånstans mittemellan. Men huvudsaken om du nu kan bli hjälpt med din rygg.
Glädjande initiativ!

Tittade på din videosnutt, fint! Däremot den andra julskyltningen med grankotten eller moppen, va? Hur tänkte man, haha, kul.

Anki sa...

Såna där gamla hissar ... riktigt häftiga, men jag minns att jag var lite rädd för dem när jag var barn.
Gläder mig åt att du ska få hjälp med ryggeländet och håller tummarna för att det kommer att lindra ditt onda!
Julbelysningen där på Gamla Brogatan ... ja, vad säger man ... ynkligt ser det ut! Den vid Kungsträdgården ... hm lite för mycket för att jag ska gilla den, men smaken är ju som bekant delad.

Ama de casa sa...

Oj vad roligt att höra! Hoppas verkligen att måndagen den 2:a december blir en RIKTIGT glad måndag!
Stor KRAM till dig!

Ama de casa sa...

Hoppsan... Jag blev så till mig att jag glömde resten av inlägget...

Jag älskar hysteriskt julblink, men gillar inte tjuvstarten. Den första advent är det tillåtet att gå all-in när det gäller julen :-)

Och när det kommer till "toalettborsten"... Inte för att det är en fin dekoration, men jag skulle rekommendera att ni byter toaborste per omgående :-D

Mia Halvarsson sa...

Å gud så skönt att det händer nåt med ryggen!!! Hurraaaa!! Jag åker nästan aldrig hiss, av förklarliga skäl, det finns nämligen ingen anledning ;) men jag HAR faktiskt åkt i en sån där nån gång, ack så länge sen men jag minns hur spännande det var :)
Med lite god vilja kan jag tänka mig att toaborstarna kan likna tallbarr med tanke på att dom kallas kottar! Men viljan får vara väldigt god! Tack för ett gott skratt :D

Karins ordöverflöd sa...

Anskrämlig juldekoration. Undrar vem som kom på de
där "dekorationerna"

KajsaLisa sa...

Ha ha, det är nog en mopp :)

Christian sa...

Älskar hissen å håller helt med: karaktär!
Men visst är det väl så med det mesta som är gammalt? Idag är det sällan man blir hänförd på samma sätt!