söndag 10 november 2019

Skyltsöndag #235

Hoppas min Skyltsöndag ger några värmande skratt till alla mina fina läsare som bor i Norrland och lider av 30 minusgrader. Även vi i ”södra” Sverige behöver nog ett eller två leenden idag också, för att se snöblandat regn ligga kvar på bilarna är inte så upplyftande heller. Men med hela tre "Veckans höjdare" finns det gott hopp om att ni kommer att le:-) Enjoy!


Ingen fara, jag ser och kan läsa texten på skylten. Tycker den är ganska fyndig och rolig.


Det hoppas jag verkligen! Inte vill jag ha en talande vas i lägenheten;-)


Veckans höjdare 1: Med min livliga fantasi tänkte jag ”i svenska termer” här. Ni förstår va’?! Om inte så kan jag förklara. På näthinnan såg jag nämligen en lång kö med par som ville gifta sig;-) "Gift" som i "giftig" funderade jag också över, men att ta gift hos Body Shop är väl ändå aningen makabert. Sorry guys, min humor är tyvärr som den är;-)


Veckans höjdare 2: Har ni också lagt märke till att bokstaven ”o” har ökat i (o-)popularitet det senaste åren? Eller så är det bara jag som inte hänger med. Det är okul; saker som inte är poppis otrendar; när man inte har barnen kallas det för obarnveckor. Och här hos hamburgerkedjan Max är det oskillnad som gäller. "Deli fresh Plant beef" är det här. Förstår inte logiken. Jag menar om man inte vill äta kött, varför då göra ett växtbaserat substitut som ser ut som kött. Då är det ju ingen (o-)skillnad;-)


Veckans höjdare 3: Veckans absolut bästa skylt levererades av favo kollegan Yvonne. Japp, det finns
faktiskt en 3värld här och den kan uppenbarligen vara upp och ner.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Undra om hen som satte upp reklamen i sista skylten är nöjd med sitt jobb?
Men du har skyltat snyggt =) Ff vitt på marken här hos oss.

Mia Halvarsson sa...

Hahaha, jag dånar! Jodå nu steg temperaturen några grader, det tackar jag för :D Det här med o framför ord måste ha spridit sig här uppifrån, trodde vi var ensam om det, så det var ju obra!!!

Emma, Sol som sol? sa...

3-reklamen, är inte det medvetet? Man reagerar ju och undrar vad det står. Har för mig jag har sett uppochned-3 någon mer stans.

Jag håller med dig, om man valt bort kött, varför ska det då se ut och smaka som kött? Delifresh Plant beef. Vilket j-a namn! Och svenskt är det tydligen. Varför heter det då så på engelska när det endast säljs i Skandinavien. I bland blir jag faktiskt lite trött.

Jag har gärna en vas som är tyst, det är så mycket annat som låter så att ha en vas som gör det också känns dumt. Såvida inte vasen kan säga till om att det är dags att byta vatten eller så, det vore ju bra.

Och jag tänkte på en gång på gift som i arsenik eller strykning, inte på att slå in presenter. Jag har faktiskt lite halvsvårt för det där med att det står på engelska i en butik i Sverige. Men det är klart, det blir väl billigare att endast producera en skylt i stället för en för respektive land.

Höjdare tycker jag nog att den första är även om konceptet inte är nytt.

Oj så gnällig jag var i dag. Med.

Anki sa...

Som alltid en riktig toppenskyltning! Undrar också om köttet som inte är kött - om man nu inte vill äta kött, så verkar det knäppt att välja sånt som liknar kött! Uppochnedvända världen ... inte bara i 3:s värld!
Tack för att du fortsätter med Skyltsöndagarna BP! :)

Svar: Tunneln slutar i ett litet utedass ... :)
Jodå det är två hårddiskar och bägge fungerar - ska skaffa s.k. kabinett så kan jag använda dem som externa hårddiskar och spara bilder på :)

Geddfish ♥ sa...

Första skylten har jag sett hos min optiker sen länge och tyckt var superb!
Silent vase, det var nytt för mig, men fräck skylt, ju!
Jag har länge reagerat på det där o-et framför, känns så fel i munnen, haha.
Visst hade jag operatören 3 både länge och väl. Upp å ner, är bara reklamtrick. Men bra skylt.
Gifting, där tänkte jag faktiskt som du, gifta sig.
Alla blev favoriter!!

Mösstanten sa...

Nej plantbiff vill jag inte ha och jag tänker inte gifta mig på bodyshop heller. :-). En rad roliga och tänkvärda skyltar.
http://mosstanten.se/2019/november/skyltsondag-12-minnesstenen.html

Åke sa...

En upp o ned skylt kan ska hyffsad förvirring... man kanske hajar till bättre. Vem vet. Jag kan läsa skylten, men behöver glasögon på nära håll, har minst 2 par i varje rum :) Roliga skyltar du bjuder upp med som vanligt :)

Paula sa...

Nämen nämen nu får du förklara för mig! Hur kan 3-skylten vara upp o ner. Visserligen går den att läsa, men vad är vitsen? Att man hajar till kanske?
Jag som är lite språkpolis ibland har alltid reagerat när folk använder -o istället för -ill, t.ex olojal istället för illojal som det heter enligt ordboken! Finns massor av exempel. Men samtidigt tycker jag det är kul att språket lever och att man hittar på nya ord och uttryck. Och så länge det är på svenska så köper jag det! Engelska texter som i Body shop tycker jag bara känns töntigt. Sen hade jag ingen aning om att Apoteket hade anställda optiker! Till sist min tanke om växtbaserad hamburgare. Barn (o en del vuxna män) vill att hamburgaren ska se ut och smaka som....kött! Man lurar alltså ögat och gommen för att äta något nyttigare...är min gissning. Jisses det blev en hel roman här, o nu måste jag förklara att på min Pepsiskylt står det 5,-/cl En burk innehåller 33cl alltså kostar burken 5x33 spänn Felet är alltså bokstäverna cl i reklamen...kul va?

Husbilen-Ellen sa...

Den sista skyltningen var absolut bäst! Användandet av o i olika sammanhang, ogillar jag!!!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Haha skylten upp och ner gillar jag :-p. Haha tänker på alla som måste gått runt och stört sig när de sett den där ;).

Ditte sa...

Tack för uppiggande skyltar! Och det var de alla, var och en på sitt sätt. Skylten som 3G har reagerar man ju på.Dessutom lyser den upp. Jodå, det finns förvisso en 3värld.. Kul att du fick skylten. Jag undrar också varför vegetarisk och vegansk mat ska se ut som och påminna om kött. Och sedan innehåller det en massa blaha- blaha. Varför ska man äta "texturerat soja och veteprotein"? Instämmer helt med dessa o som används i tid o otid. Ungefär som att något är "sjukt bra".
Jag reagerar också på varför man ska använda engelska ord i Sverige. Tänk en lång kö här med människor som vill gifta sig. Humor! Men kanske tänker Bodyshop att deras produkter innehåller gift och vill flagga för det. Ett nytt och o-svenskt grepp.
Apoteksskylten om synundersökningen har jag sett. Kul! Men jag konstaterade att mina glasisar är ok- Och jag ser utam dem på långt håll-
En tyst vas? Ja, jag utgår från att de är det.
Och med humor kommer en långt. Visst?

nalta norrland sa...

På norrländska så är det helt normalt med okul, obra, oätit och så vidare... Du vet knappen är oi :)
Det är inte nån nymodernt utan som sagt gammal hederlig norrländska.

Apoteksskylten känns skum, men det är väl ett storstadsfenomen att man kan göra både ditt å datt samt annat på apoteket, det funkar inte här.

Giftigt tänkte jag... Body Shop borde icke använda ord som gift ;-)

Är så jäkla trött å känner mig på ohumör,
det har varit för mycket nu ett par dagar,
men jo nu är det måndag i morgon å då ska jag sova :D

Äventyret framtiden sa...

Haha, nu fick du igång oss BP.
Vilka skyltar, den ena upp och ner, vilket den säkert ska vara för att då syns den bättre och folk försöker läsa den. Annars kanske ingen ser den. Det gäller att synas för annars så finns man inte. Man ofinns.

Jag förstår inte heller varför man försöker hitta ett substitut till kött när man vill äta vegetariskt eller veganskt. Fånigt i mitt tycke.
Det ska väl vara skillnad eftersom det är skillnad men jag har säkert missat något i kråksången. Är säkert otrendig :)

Tack för det breda leendet du förorsakade, tankarna som kom och ja, ett jättefint inlägg som du delar med dig av.
Gillar det verkligen!

KajsaLisa sa...

Oskillnaden var kul. Om man blir gift eller förgiftad på den stationen vet jag inte, men såhär blir det när man skall spela ball med engelska uttryck hela tiden, det ballar ur. Jag ser första bilden riktigt bra utan att förstora upp den :)
Länkar upp nu.

Susjos sa...

Ja vilka skyltar! 3 var ju bäst! Nej en grönsaksbiff är inte intressant att äta. Det där med o framför ord känner jag igen, yngsta sonen brukar säga oskönt om något som inte är skönt!
Gifting station var ju lite rolig, tänkte faktiskt på att "ta gift", som du också funderade på!

Svar. Visst var det våra reskompisar från Californien, och Berlin mm, och tillika fotbollskunnige Tobbe som var hem till oss igår kväll!

Ama de casa sa...

Nu bor jag i och för sig varken i norra eller södra Sverige, men jag log ändå :-)

Att använda o framför ett ord för att "vända på det" är helt naturligt om du frågar mig. Det kan ha med mitt ursprung att göra ;-)

Tack för ännu en härlig Skyltsöndag!

Klimakteriehäxan sa...

Detta var väl en osedvanligt lyckad skyltskörd! Även om optikerns skylt haft sina föregångare, men vad gör det. Ny vecka, nya tag!

Christian sa...

Ja du har då hittat några pärlor....
"Gifting station" är ju en normal association när det finns "drop in bröllop"...
Otyget med "o-ord" tycker jag är kul faktiskt, gillar norrlandsspråket....
Den sista är ju upp å ner....
:)
Ha en god vecka