lördag 16 november 2019

Bokmärken och lite fotboll på det

”Bokmärkena” som jag har hittat i veckan är faktiskt riktigt roliga – alla tre. Om man har den rätta fantasin vill säga. Enjoy!


Mera idiotsäkert kan det väl knappast bli, eller hur!? Om man inte är blind vill säga. Kartongbiten som nagelklipparna sitter på lämpar sig absolut som bokmärke.


Här behövs bara en sax och lite fingerfärdighet för att skapa flera bokmärken med Homer Simpson. Rekommenderar dock att först ta ut strumporna och kallingarna.


Två fiffiga annorlunda märken som faktiskt är riktiga bokmärken. Kan tänka mig att det blir ett pillepilljobb att sätta fast ”gubben” på sidorna. Dessutom skymmer "händerna" texten, men designen är fräck;-)


Stort, stort GRATTIS
Stort, stort GRATTIS till Sverige som blev klart för Fotbolls-EM 2020 genom att besegra Rumänien med 2-0 i Bukarest igår. Den första halvleken var den bästa jag sett ett svenskt landslag prestera sedan 1994. Även Finlands herrlandslag är för första gången klart för ett EM. Stort, stort GRATTIS även till Huuhkajat! Sommaren 2020 är räddad:-)

Tolv länder
Fotbolls-EM 2020 som tidigare arrangerats i ett eller två länder kommer nästa år vara utspritt över hela Europa, i sammanlagt tolv städer. Världens mest korkade idé om någon frågar mig. Semifinalerna och finalen spelas på Wembley Stadium i London.

Rumänien
Sverige fick nobben som arrangörsland, medan Rumänien och Bukarest godkändes. Något jag absolut inte förstår med tanke på landets rasistiska publik. Jag kan bara hoppas på att UEFA agerar omedelbart och stryker Bukarest som arrangörsstad.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken.

15 kommentarer:

Micke sa...

Ja banne mig, stryk hela det landet från vilken lista som helst med sportarrangemang.
Nånstans finns en gräns ju som de passerat för längesedan.
Gott att vi slog dem, kändes extra gott med tanke på hur deras publik betedde sig.

Ha det bra nu Bp.

Mia Halvarsson sa...

Har totalt missat fotbollen, jo det går ju inte att undvika få veta hur det gick och det gick ju bra! Men att publiken var sån, det hade jag ingen aning om, då håller jag med dig, inget idrottsevenemang passar i ett sånt land!
Bokmärkena var ju toppen :D

Geddfish ♥ sa...

Vilka roliga nagelklippare! Jag använder inte sånt nuförtiden men kan säga att det gick åt en del förr. Hovkrafsen är numera bortlämnade.
Klart att alla dina idéer funkar som bokmärken! Dock, det sista, är nog, som du skrev, lite jobbigt när man läser, haha.
Jag gläds åt att det gick bra i fotbollen!
Ha en fin afton!

Hanneles bokparadis sa...

Fräckt, jag har inte bokmärken kvar under läsning...

http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/11/slottsligt-tradgardsbudskap.html

Ditte sa...

Kul bokmärken. Gillade alla tre. Och visst är designen på det sista extra häftig.
Fotbollen såg vi också förstås- Och visst spelade Sverige jättebra. Så roligt att se matchen.
Håller helt med om att det är märkligt att Rumänien och Bukarest har godkänts som arrangörsland/stad. Borde snarast återkallas efter publikens rasistiska påhoph.
Jättekul att även Finland är klart för EM. Grattis till dem också.

"LillaSyster" sa...

Kreativa bokmärken du hittat till den här veckan =) Ha en bra söndag imorgon!

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, att ha Homer gloendes på en när man läser! Det gäller att matcha bok med bokmärke.

De där hållarna, de är nog bra när de används men sedan då? Ska man ha dem som bokmärke eller ligga bredvid boken? Lite som de där flärparna man skulle hålla tummen på nere i skarven så man höll boken utvikt med en hand. Kom med någon tidning, hade ett gäng, blev aldrig kompis med dem.

Carita Liljendahl sa...

Ja minsann, sommaren är räddad! Första gången i Finlands fotbollhistoria är vi med! Jag missade matchen på grund av en födelsedagsfest på fredag kväll och missade även Tors innebandy på lördag, för att jag var bjuden på fest även då.
Men... vänner fyller år bara en gång då och då. Finland och Tor har fler matcher :-)

Klimakteriehäxan sa...

Obegripliga publikreaktioner i Rumänien. Borde verkligen (lika lite som Saudiarabien) få arrangera idrottsevenemang av högsta rang. Men kul att "vi" avancerade! Och väldigt originellt bokmärke fick du till - med vänliga hälsningar från en som just klippt tånaglarna :-D

Susjos sa...

Så fiffiga bokmärken! Vi missade delar av första halvlek igår tyvärr,men visst är det kul att Sverige går vidare. Å så kul att FInland är med också!
Vi njuter verkligen av värmen här nere, och idag fick vi sol också, underbart! Ser att Ama är i Benidorm, och jag tänker på dej på en gång!

Anki sa...

Helt klart är det bara fantasin som sätter stopp för vad som gå att använda som bokmärken! :)
Vet du vad ... jag såg hela matchen! Riktigt kul att de vann, men otrevligt hur publiken uppförde sig!
Ha en bra söndag BP!

Ama de casa sa...

Oj... Så EM blir så utspritt? Och sen blir VM i november/december 2022... Vart är världen på väg? ;-) Fast det är kanske bättre med ett vinter-VM med tanke på att den svenska sommaren är finare att vistas ute i än vintern (tycker dom flesta är jag ganska övertygad om). Sen undrar jag... Spelarna då 2022? Är det inte en massa ligaspel och sånt igång då? Äsch. Jag har ingen koll på detta, tanken flög in i skallen precis just nu :-D

Roliga och kreativa bokmärken hade du verkligen hittat här :-D


Eva på Seniorvinklat sa...

Ja vilken fantastisk match det blev. Jättekul att Finland kvala in också. Nej Bukarest stryker vi från fotbollsvärlden. Idiotiskt med alla olika städer det ska spelas i. Men än en gång en kanonmatch av Sverige.

nalta norrland sa...

Skojjsig skyltning en lördag, tänkte mer skyltsöndag än bokmärken :)

Anni sa...

Visst är det kul att Finland får delta! Jag börjar riktigt längta tills det drar igång. Hoppas att kvällens match blir riktigt bra, även om vi redan är klara. Bort med Bukarest, det var sanslöst att höra publikens oljud. Tycker att domaren ska avsluta matchen och tilldela det drabbade laget segern, det borde behandlas på samma sätt som när publik springer in på plan och förstör.

Så kreativ du är med dina bokmärken, de kan verkligen finnas där man minst anar det!