torsdag 1 december 2016

Årets jultomtar

Vet inte om ni har tänkt på det, men i år verkar de flesta jultomtar tillhöra Ku Klux Klanen. Men medlemmarna i den sekten har åtminstone hål för ögonen så att de kan se vart de går. Jultomtarna som jag sett här har inte ens det – hål för ögonen alltså. Undrar hur de kommer att klättra upp på taket, kliva ner i skorstenen och dela ut julklappar till alla snälla barn (och vuxna). Bara en stilla undran;-)


Den här "alternativa" jultomten har i och för sig ögon, men den lär nog inte lyckas ta sig upp på taket heller. Den har jag nämligen ätit upp idag;-)

PS. Har varit busy idag och lär det imorgon också. Så jag hälsar på er när jag är ”ledig”;-) DS.

21 kommentarer:

Comsi comsa sa...HA HA HA, vilken liknelse... :D)

Kram ♥

Meta sa...

Hihi den sista tomten var kul. Det där med tomtar är inte lätt. Men jag gillar de gamla hederliga goa mulliga
Ha det gott
Kram Meta

KajsaLisa sa...

Jag var också ute och försökte skildra julen idag, lägger upp bilderna på det i helgen. Som julskeptiker måste jag ändå säga att tomtarna du fotade var roliga.

Geddfish ♥ sa...

Så konstiga tomtarna har blivit i år! Jag har inte hunnit titta på några än, så tack för infon.
Jag vill ha de gamla hederliga!
Din sista tomte var ju ett ätbart konstverk! Hihi.
Ha det gott.

Annette sa...

Jag gillar de där tomtarna, som verkar ha slagit igenom stort. Överallt dessa tomtar som verkar ha för stor luva. Vi har inte så mycket julpynt hemma, inte tomtar och sådant i alla fall. Men snart är det dags att lifta med mina föräldrar på deras fyrhjuling med kärra till skogen och hämta granris, och en liten gran till hönsen :) Jag gillar de naturliga sakerna att pynta med. Och så köpte jag några julblommor i dag. Det jag lägger märke till på din översta bild är julpappersrullarna. Varför skall det vara så litet julpapper på varje rulle, det undrar jag? För ett par år sedan fick jag nog av de korta bitarna papper, som dessutom gick sönder redan när man slog in paketen, så jag beställde en jätterulle för 400 kronor, med kraftigt papper som antagligen räcker en livstid ;) I år skall vi vara 17 personer hos oss. Alla ger inte varandra julklappar, men det blir ändå många julklappar sammanlagt. Och förutom en julklapp som jag skall beställa nästa vecka, är våra julklappsinköp klara och inslagna. Nu väntar det roligaste, att sätta på snöre, dekorera, lacka och skriva rim :) *julnörd*

Steve sa...

Så du äter tomtar du.

Ditte sa...

Har sett att det gått mode i tomteluvorna och tomtarna och det började redan lite smått för några år sedan och har fortplantat sig.
Dina tomtar var fina men för säkerhets skull kanske de har ledsagare med sig för att ta sig fram. Eller också kan de se genom sina luvor.
Sista tomten var en höjdare och dessutom nagggande god av det jag kunde se.
Och tomtesäsongen är helt klart här för att "peaka" om ett par veckor.
Men det är inte jag...
Tillhör inte tomtarnas fanklubb.

Susanne sa...

Jag gillar tomtar med luvan neddragen över ögonen ;)

nalta norrland sa...

Det där är ju den sortens tomtar som jag gillar 🎅

Susjos sa...

Nog är de söta de små ögonlösa tomtarna, men jag har ingen sån. Gillade skarpt din ätbara tomte,haha, den ser mycket god ut!

Kolonilotta sa...

Jag fullkomligt älskar den där gamla stilen på tomtar. Dom är så söta med sina stora näsor. Får mig att tänka på "tomtar och troll" som gick på tv när jag var liten. Varför vet jag egentligen inte. För dom liknar inte alls som. Hmmmm.
Såg en sån där hemsk ansiktsmask på hemköp i veckan. Du vet en sån där vissa ( läs min ) pappor hade över ansiktet på julafton för att inte bli igenkänd.
Dom var ju skit läskiga! Stackars barnen till dom papporna som köper dom!

Anki sa...

Den sortens tomtar började redan för några år sedan. Jag har en som jag fick av min mamma, som dog strax efter jul 2009...
Ätbara tomten var då en kul typ :)

Ama de casa sa...

GAAAHH!!! Du har ätit upp tomten??!!?? Och det törs du gå ut med på bloggen? Du är inte rädd av dig du... ;-)

Ama de casa sa...

Och förresten - GRATTIS på namnsdagen! Kan jag fira på Johanna så kan du fira på Beata tycker jag. Se till att ta nåt gott att äta och dricka. Spanjorerna firar namnsdagar mer än födelsedagar, så passa på att ta fram spanjorskan i dig. Gå på nåt tapasställe vettja! :-D
Kram och grattis igen!

FREEDOMtravel sa...

Haha stackars tomtar som inte får se nåt! Vi har faktiskt fått se årets första levande tomte idag, här på Köpenhamns flygplats.

cat sa...

Tänk om det är en komplott. Någon har helt enkelt tagit alla tomtars ögon och dragit ner mössan, så att vi inte ska se de gapande och tomma ögonhålorna ;-)

Monica sa...

HAHA bäst att dom håller sej ifrån
skorstenar magen gör ju att dom
fastnar börjar någon sedan elda
är det kört:-)
Bäst att göra som tomtarna dra ner
mössan så man slipper se allt elände;-)
Jacob och jag tycker också du kan fira
namnsdag idag GRATTIS
Ha en skön Andra Advent.

Geddfish ♥ sa...

PS. Ett gammalt recept är ju avslagen cocacola för botande av magsjuka. Inte gott.
Och nu detta, med varm cocacola mot hosta. Inte gott.
Eftersom cocacola är bra mot rost, så röst som rost, haha.

Susanne ❤️ sa...

Jag gillar ju tomtar och bäst är nog dom där bara näsan sticker fram, dom känns ändå sådär lagom söta värre är det med dom ansikten vissa har, nästan som lite skrämmande dockor ( jag vet men en upplevelse från barndomen har gjort att jag är rätt rädd för dockor haha)
KRAM

Eva Trillian sa...

Gillar tomtar MED ögon!
Och gärna smöriga tomtar ;) speciellt uppätna sådana!

Anni sa...

Tror du blivit anglifierad. I Sverige klättrar inte tomten genom skorstenen.
Mina glastomtar är också ögonlösa sedan många år tillbaka! Nissarna däremot har ögon, men ingen näsa ...