fredag 30 december 2016

Utsökt äkta "foder" blir till perfekt bloggfoderSom ni vet är maken och jag inga planerare, vi är ganska spontana av oss om man säger så. När den gulliga spanska grannen ringde på dörren igår morse och undrade om vi kände för lite plockmat och ett glas vin samma kväll, var vi inte sena att tacka ja.

Boquerones på strömming
Som ni också vet så tycker jag att strömming är kattmat. Kan dock tala om för er att Boquerones gjorda med den fisken är i högsta grad människoföda. M är en otroligt duktig kock och hon tycker att det närmaste Boquerones man kommer i Sverige är att laga rätten på just strömming. Fantastiskt gott!

Croquetas de pollo
Hemlagade croquetas de pollo – kycklingkroketter alltså – hade jag inte ätit förut. Det var en himla tur att värdparet konstaterade att de äter dessa kroketter ganska ofta, så maken och jag rensade fatet. Det gjorde vi förresten med Boquerones också. För att inte tala om tortilla, olika otroligt goda röror, egenlagad ost på filmmölk med mera. Men där delade vi med oss till grannarna;-)

Tusen tack för en toppen kväll M och M! Stort tack för data- och tv-lektionen också:-)

PS. Det är faktiskt riktigt bekvämt att bara ta hissen några trappor upp när man är på vift. Man behöver inte ens ta av sig tofflorna. Jag menar, visst hade vi kunnat ta på oss skorna, men dom hade vi ju i alla fall tagit av oss i grannarnas lägenhet. Lika bra att behålla tofflorna på direkt. Love it! DS.

18 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Mmmmm, de hette M och M, va? Mmmmm, vad gott det såg ut!
Där hade inte jag heller varit nödbedd. Trevlig gest att få trevlig gäst (har du tänkt på, så lika stavning men så olika uttal? Gest gäst)
Nu blev jag hungrig, men jag har maten klar ♥

Annette sa...

Så otroligt trevligt med spontana inbjudningar på god mat! Själv har jag förberett en chokladmoussetårta med maränger och pistagenötter till i morgon, trots att jag inte är ett dugg sugen på tårtan. Fruktsallad är bästa efterrätten tycker jag :) Och så gjorde jag två potatiskakor i ugnen, men det slutade som vanligt med katastrof. En springform läckte ut halva äggstanningen i ugnen, så det blev bara en potatiskaka. Men den räcker nog ändå, man äter så mycket i alla fall på nyårsafton ;)

Annette sa...

Svar: Du är alltid lika generös med beröm, det tackar jag väldigt mycket för :) Beröm för recensionerna blir jag alldeles extra glad för, eftersom jag tyckt att jag tappat bort skrivförmågan under flera år då jag känt mig alldeles luddig i huvudet och mer som Muminmamman än den Lilla My som jag alltid var tidigare ;) Så tack! :))

nalta norrland sa...

Tack för Ditt beröm om mina bilder, blir glad :)

Klart det är roligare att vara med syrran,
speciellt då de träffas så sällan,
åldersskillnaden gör ju att de inte har haft så mycket med varandra att göra fram till nu.
Det skiljer ju 14 år.

Bekvämt att gå på fest i samma byggnad som man själv bor i,
inget problem med bilkörning eller taxi...
maten ser fantastisk god ut.

Comsi comsa sa...


I mitt hus går vi i ofta i tofflorna till varandra. :) väldigt bekvämt... :)

Bordet ser så inbjudande ut, mums...

Kram ❤

FREEDOMtravel sa...

Oj vad mycket gott! Sånt här gillar jag! Och härligt att ha grannar som bjuder sådär spontant och osvenskt :)

Ditte sa...

Spontanitet gillas mycket. Ofta är det här hemma så klurigt att få till dem. Alla har så mycket om sig, almanackorna ska fram och så kanske man kan boka in en träff om tre veckor.
I Spanien hörs vi ofta av samma dag och bestämme rnågot.
Så mycket gott ni fick att äta. Och trots att jag nu är proppmätt efter både god restauranglunch och hotellmiddag hade jag gärna smakat på på dessa spanska härligheter. Allt såg så läckert ut.
Perfekt att traska iväg i tofflorna.
De fina bilderna riktigt förmedlar doften av det goda dessutom.


Ama de casa sa...

Perfekt att slippa ta av sig tofflorna :-)
Jag får be om att återkomma när vi kommer till en "wiffi-fri" zon. Tänkte bara önska er båda en riktigt fin nyårsafton och ett Gott Nytt År!
Kram!
PS: Tusen tack för alla goa kommentarer :-)

Anonym sa...

Vilket utsökt vackert bord - och maten!!!!
Jag älskar strömming i alla former, trots att jag, som tonåring,
fick lov att rensa kilovis, när Mor hade matservering.
Kroketter av alla slag är en favoriträtt.
Förstår att ni frossade. :)

Gott Nytt År önskar Ruth i Virginia

Anita Malta sa...

Vad roligt med goda grannar som dessutom bjuder på riktiga godsaker ! Så snyggt och smakligt uppdukat och så mycket gott att välja mellan. Mums, vid det bordet hade jag gärna suttit med :-D Roligt också med lite nya smaker, har aldrig hört talas om Boquerones och tänker lite som du där när det gäller strömming.
Det där med att ta av sig skorna skiljer tydligen en hel del, hemma på Malta gör man som i England och behåller skorna på, om jag inte säger till. Minns när vi skulle sälja huset på Birkirkara Hill och minst sju mäklare kom samtidigt, de fick till sin stora förvåning ta av sig skorna allihopa, hahaa.. idag är jag inte riktigt lika petig ;-) Här, i Kuching tar alla som en självklarhet av sig skorna innan man går in i lägenheten, utom maken som bara gör det när jag är med ;-)
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År Beate !! Skål, fast jag ser att hos dig är klockan bara 5.53am, här ligger vi sju timmar före och jag ska byta om till målarkläder :)

cat sa...

Åh vilka härliga grannar ni har! Håller ju helt med dig om strömming, så nu blev jag nyfiken på hur det där smakade.
Gjorde egna kycklingfrikadeller inte kroketter härom dagen. Misstänker att din grannes är godare, även om mina inte gick av för hackor.
Önskar dig ett nytt och riktigt gott år, på matfronten och allt annat.

Steve sa...

Härliga grannar ni har. Det var ett läckert plockbord ni bjöds på.
Så smidigt att kunna ge sig ut på vift med tofflorna på. Om vi inte ses mera idag så passar jag på att önska dig och maken en angenäm Nyårsafton och ett Gott Nytt År!
Väl mött 2017!

Kolonilotta sa...

Gud så trevligt!! Älskar spontana bjudningar. Och perfekt att kuna kila upp i inneskorna. Jag som alltid använder det numera sedan jag fick problem med fötterna
Kommer ofta på mig själv, senast igår kväll, med att glömma bort att byta när jag ska gå ut! Hahaha...
Tack för ett härligt bloggår med många roliga och tokiga inlägg! :)
Önskar bpde dig och maken ett jätte fint 2017! GOTT NYTT ÅR!

Meta sa...

Ser verkligen läckert ut. Nästan så att du firat nyår redan
Ha ett gott nytt år med nya utmaningar att ta tag i,
Kram Meta

Carita Liljendahl sa...

Oj, nu blev jag hungrig, ska äta lite senare i kväll men måste nog ta en bit ost och kex :-)

Eva Trillian sa...

M&M :)
Ser gott ut och låter väldigt trevligt :) och där läser jag så om fler av fördelarna med att bo i lägenhet. Det tål verkligen att tänkas på!

Anders W sa...

Vilka grannar ni är och har!

Anni sa...

Borttappad kommentar! Här skrev jag att ni har tur som har sådana grannar och de har tur som har er!