onsdag 28 december 2016

Femte soldagen i rad


Klockan 10:30. Passade på att njuta av mina långa ben medan jag väntade på bussen.


Klockan 15:05. Yummie, yummie:-) Den här kranen måste vara den mest fotograferade i hela Sverige, men från det här hållet har jag faktiskt inte fotat den förut

Egentligen var det meningen att visa er mina fynd från mellandagsrean idag. Åkte in till Stockholm för en lunch med bästisarna Yvonne och Eva i Vasastan. Samtidigt passade jag på att besöka bland annat min favo butik Desigual. Å vet ni vad jag hittade – precis ingenting. Det har då aldrig hänt, men det är ju alltid någon gång första gången.

I stället kan jag berätta att vi nollåttor kunnat njuta av den femte soldagen i rad. Bildbevisen ovan visar att jag talar sanning;-)

Roligare än så här blir det inte idag.

20 kommentarer:

nalta norrland sa...

Sol fem dar efter varandra är ju snudd på ett mirakel :)

Jag gillar kranen... dessutom ser det ut som om det händer något runt om kranen :)

Här avslutas 2016 i samma anda som året började... nää nu är jag orättvis, jag vet inte om det var så himla dåligt de tre första månaderna av detta år, jag minns inte.
J har blivit arbetslös eftersom företaget han jobbar åt har bestämt sig för att lägga ner här i Åsele, visserligen är J både delvis sjukskriven och delvis kommunpolitiker men jobbet har ju varit en grundförutsättning för fortsatt liv i glesbygd.
Nu träder detta i kraft först i juni... 6 månaders uppsägning.

Bullen är fortsatt hängig, lite så där obestämt.

Om jag orkar lite senare blir det mera bilder... ska bara tömma kameran först :) men först så ska jag nu grejja lite med annat.

Anki sa...

Fin färg på himlen där bakom kranen - blå och rosa! Soligt och fint även här - sköna promenader blir det, men som sagt inga reor :)

Geddfish ♥ sa...

Din kranbild var superläcker och tänker då på den vackra rosaskimrande himlen.
Har faktiskt varit rätt soligt här också, synd att jag inte kunnat njuta så av utevädret. Känner mig något risig än, vila är att föredra.
Allt gott.

Ditte sa...

Trevligt med sol över Stockholm. TYvärr var den helt osynlig när vi landade på svensk mark tidigt i kväll. Men kansk eåterkommer den i morgon.
Kranen är superläcker, häftigt foto. och påminner om de JM kramar jag här sett tvårs över kanalen när nya området där byggts, men det är klart nu så kranarna är borta. Tar med glädje del av din.
Kanske hade Desigual passat på att plocka bort godbitarna inför rean. Eller också var mycket slutsålt. Ohc kanske hade de inte ens rea.
Jag tittar ofta in där men har nog bara köpte en blus och en klänning. I Spanien Var dte blivit lite mer. (Alicante har ju en bra desigualbutik)
Lunch i Vasastan med bästisar låter prefekt.
Och jag tycker du fick till en riktigt rolig dag med lite av varje som piggar upp.

Meta sa...

Haha jag har inte ens orkat åka in till stan och leta på rean.
Här har också solen lyst men nu ska det visst bli moln igen. Det är jobbigt tydligen att vara vaken på vintern för solen.
Ha nu fina dagar tills att det nya året drar in med buller och bång.
Kram Meta

nalta norrland sa...

Blev inte några bilder...
uppdaterade min boklista för sista gången för i år.

Den 2 januari ska jag skjutsa min mor till sjukhuset där hon ska göra en skallröntgen, om jag förstått rätt är det frågan om att utesluta en hjärntumör, om det är en tumör som ligger på synnerven.

Som sagt, det nya året börjar icke bra.

Steve sa...

En skugga av ditt korta jag är alltid kul att se. Ha de gott i det soliga kranlandet!

Susjos sa...

Jag är så glad att solen har lyst över oss dessa dagar, så att sonen från Malta får se den ljusa sidan av Sverige i december-tid!

Asch då, inget fynd i Desigual-butiken? Tja, det blir fler tillfällen!

PS, Såklart gissade jag att du såg programmet om EM-fotbollen häromdagen :-) DS.

Anita Malta sa...

Haha.. vilken kul skugga, BP långben :-D Vad skönt att solen visar sig från sin bästa sida, det vill säga visar sig alls, det gör det så mycket lättare att härda ut under den mörka årstiden. Som jag skrev tidigare är det sällan klarblå himmel här, igår öste regnet ner och visst är det varmt men jag vill ha ljus också fast man kan ju inte få allt. Får inte tänka negativa tankar som "valde vi verkligen rätt" fast de finns där i bakhuvudet och det ska faktiskt bli skönt att komma hem till Malta igen i slutet av januari.
Fina färger på himlen som skiftar i både rosa och blått i din lyftkransbild och lite synd att du inte fann något i din favo butik men som sagt, någon gång ska vara den första :-D Får se om jag hinner med något inlägg idag men det flyter på bra nu med nya arbetare i lägenheten. Kram

FREEDOMtravel sa...

Härligt med sol! Även om jag inte hinner se så mycket av den... Sitter inomhus på kontor under mellandagarna och slutspurtar med ett regeringsuppdrag... ;)

Emma, Sol som sol? sa...

Desigual har rätt häftiga skapelser, en del i min smak lite FÖR häftiga särskilt i kombination med prislappen. Det finns några i min närhet så jag kollar jag med emellanåt.

Vi har också haft några fina soldagar!

Mias Mix sa...

Många härliga soldagar nu. Frågan är om solen ska bryta fram idag eller om det förblir mulet? Läckra bilder på kranar, långa ben mm. Förstår att din man inte gillade din pengatvätt :)
Tack för kommentarer och mail! Kram

cat sa...

Ibland åker man hem tomhänt. Tvärtom skedde dock för mig. Jag behövde bara ett par svarta leggings, men kom hem med tre plagg till.
Finfin kranbild!

Annette sa...

Aha, är det så man får långa ben :) Men jag med mina 161 cm tycker faktiskt att det är väldigt behändigt och lagom. Däremot har jag bakat och läst för mycket i år (= stillasittande + ätandes onyttigheter), vilket var ett nyårslöfte som jag kanske drog iväg med liiitet för långt ;) så att mycket annat blev lidande. Som att träna, som jag egentligen gillar, men inte hann riktigt förra året. 2017 skall jag försöka kombinera att skriva klar min bok till slut, läsa vidare, laga mat och allt annat jag pysslar med, i lagom dos. Därför skippar jag fotoutmaningen och fotar litet vad som faller mig in i stället.

Desigual är en av mina favoritbutiker, de har ju så snygga kläder och väskor! Jag har en del klänningar därifrån, som jag hoppas kunna ha igen under nästa år ;) Apropå det jag skrev tidigare.

Visst var det härligt med sol! Det kändes som vårdagar. I dag är det fortfarande skönt väder, men mulet, så jag skall nog faktiskt läsa en bok jag påbörjat men inte kommer någon vart i; Född på en söndag av PeKå Englund. Jag som har läst som en tornado i år, har bara läst en bok i december..!

Ps. Kvarg är gott, blanda med pressad vitlök och citron och litet olivolja, det smakar precis som vanlig tzatziki, jag lovar :) I morgon kommer annars ett recept i bloggen som jag är ganska säker på passar dig bättre, med vildsvinskött.

Anni sa...

Underbara sol, underbara gröna vinter! :-D
Desigual har onekligen mycket snyggt, men tänk vad man sparar pengar på att inget köpa! Å andra sidan har de väl inget som passar till så långa ben som du har :-) :-)

Biggeros sa...

Det unnar jag er stockholmare lite soldagar under Jul!!
Här har det varit soliga dagar och inte en dag under 17 grader. Underbart!! Jag gillar desigual ett och annat plagg har följt med hem. Jag gillar färger. God fortsättning 🤗

Eva Trillian sa...

Långa ben - nästan så du kunde slå kranen i höjd där faktiskt :)

Amanda Jona [SPONTAN] sa...

Men åh så underbart med sol! :)

Carita Liljendahl sa...

Jaså, det var DÄR solen höll hus :-) Och en sådan lång skugga!

Anders W sa...

Efter sol kommer regn? Eller är det efter regn kommer sol!!!