tisdag 27 december 2016

Julhelgens observationer


När jag såg den här registreringsskylten tänkte jag på stormen Urd - konstigt, va!?


Ett skinande rent och fint sopnedkast på mitt våningsplan.


Sopnedkastet är igenkorkat. Inte skulle jag slänga korrespondens från Arbetsförmedlingen i sopnedkastet...


Nej, det är inte Skyltsöndag, men här är uppenbarligen hela butiken föremål för mellandagsrean...


Det tar på krafterna att jaga specialerbjudanden. Bara att sätta sig på paketen och spela spel tills föräldrarna är klara, vilket troligen tog en bra stund...

Här nedan kommer några observationer à la BP under julhelgen:

- tre dagar med strålande sol. Inget nytt, för det berättade jag ju igår. Även idag var det soligt:-)

- mejlväxling med Gerd om en person som stalkar oss (samt många av våra favobloggar) och som har varit med på tv. Synd att hennes ansikte var utsuddat och rösten förvrängd. Hade gärna gett henne en riktig smäll i solar plexus om man säger så. Inga juliga funderingar från min sida här inte.

- att leta efter färsk torsk (nåja, Stockholms färskvariant alltså) hos den lokala ICA var ingen idé. Totalt slutsåld. Men som tur är finns det ju en fiskaffär i centrum. Bojkottar den i vanliga fall, men nöd har ju ingen lag.

- julhelgens bästa program – en dokumentär ”Den unge Zlatan” på svt1. Om ni gillar fotboll är programmet ett måste. Tycker ni inte om denna ädla sport är det ett måste ändå;-)

- klart att vi köpte en ny plånbok till maken. Mellandagsrean bjöd på 100 kronor i rabatt. Taget liksom;-)

- I år var det ovanligt lugnt i Täby Centrum före jul alltså. Igår när Mellandagsrean ”bröt ut” såg det helt annorlunda ut.

- Ifjol försökte någon knyckla ner en gammal barnvagn i vårt sopnedkast med tvärstopp som följd. I år var det också stopp, och då hade bostadsrättsföreningen ändå ställt upp en bautastor container 30 meter bort för att de boenden kunde slänga kartonger med mera. Suck.

PS. De flesta av bilderna har något med inläggets innehåll att göra;-) DS.

17 kommentarer:

Meta sa...

Ibland kan jag inte låta bli att undra om folk inte tänker alls eller hur de tänker......
Jag har hållit mig inne idag från alla reor. Fast jag var till lokala loppisen där fick jag lite rea med hihi. en ljusstake.
Ha nu några fina dagar innan nyårssprakandet sätter igång.
Kram Meta

Comsi comsa sa...Man måste tänka på att inte kasta för stora saker där i röret. Personliga uppgifter kastar jag aldrig där.
Har inte hunnit med rean, skulle vilja och kanske tar jag en liten tur in till stan i morgon....

Kram ♥

Kolonilotta sa...

Nu blev jag jätte förvånad! Trodde inte att det fanns några sopnedkast kvar som användes. Här blev alla igenbommade för en massa år sen...
Där ser man!

Geddfish ♥ sa...

Jag tog mig ut i julhandeln idag, men utan klädpåsar. Orkade inte tänka, folk slet och drog i paltorna. Men jag fick min almanacka.

Julklappsspelet är skojigt, och man ska helst vara några stycken. Vi hade köpt 5 pkt var till ca 30 kr styck. Och spelade tärning om dessa, haha, så kul, skratt skratt.

Raggisarna var vanliga julklappar.
Kram!

Carita Liljendahl sa...

URP får mig att tänka på illamående, och lite så blir man ju då man ser sopnedkastet :-)
Vad otrevligt med stalkaren... ska kolla med Gerd. Såg att hon hade satt kommentarsgranskningen på, det är ju ibland ett tecken på att man får otrevliga kommentarer... Trist!

Husbilen-Ellen sa...

En del tänker inte eller är för lata för att gå de 30 meterna från er fastighet. Skönt att slippa både köphets innan jul och rean på annandagen och mellandagarna. Ha dé!

Susjos sa...

Urp fick mej också att tänka på illamående, och så mycket som jag ätit under de här dagarna gör att de sura uppstötningarna gör sig påminda!
Såklart såg jag "den unga Zlatan" igår på TV.
Konstigt nog var det lite folk i S-tuna C igår när jag var där med sönerna, trodde att jag inte skulle få parkering ens i p-huset,men det var inga problem. Kan det vara så att vi har så många centrum att välja på i närheten? Kista,Stinsen?

Steve sa...

Ännu en salig blandning.
Så det finns fortfarande den typen av sopnedkast.

Anita Malta sa...

Nu har jag läst Urd hos både dig och Svante men inte förstått vad det betyder. Nu förstår jag, en storm alltså, som varit eller komma skall :)

Det var väldigt länge sen jag hade ett sopnedkast på mitt våningsplan. Här är det istället en stor låda som man lyfter locket på där det står en tunna med en sopsäck. Inte så praktiskt för de som måste tömma alla dessa på 15 våningsplan. Hemma på Malta ställer vi istället ut våra sopsäckar på gatan. Konstiga människor finns det överallt tyvärr som inte tänker alls.
Brukar ofta förvånas över dessa reor, ibland är det upp till 70 procent och man kan ju verkligen undra vad inköpspriset är och mellanskillnaden när vi betalar fullt pris. Brukar faktiskt undvika butiker med skyhöga rabatter, fast jag shoppar ju inte så ofta. Jo, fast nu blir det ju en hel del och vi har gjort våra fynd och köpt påslakan och annat som sålts med 70 % rabatt så nu pratar jag nog i nattmössan ;-)
Den sista bilden är bara en vit tom ruta men tack vare din text kan jag se den, skickligt eller hur :-D

Anki sa...

Sopnedkast! Har ni fortfarande sådana hos er? En del människor är konstiga - eller kanske lata!
Stalkern är här också då och då - och har orsakat att några av mina "gamla" bloggvänner slutat blogga.
Någon rea har jag inte varit på och inte lär jag väl komma iväg på någon heller - hatar att trängas med folk!

Marina sa...

Jag säger som så många gjort före mig: Finns det sopnedkast kvar??? Jag trodde det var borttaget överallt, men där ser man...

cat sa...

Men alltså allvarligt! Hur i hela fridens dar tänker folk när de knör ner en massa sopor i ett överfullt nedkast! De tänker nog inte alls.
Jag har fått några mysko kommentarer hos mig som jag har raderat, men har inte sett några på ett tag.
Stalking är inte ok.
Intressanta bilder som vanligt :-)
God fortsättning!

Eva Trillian sa...

Det är bra att det finns Pokémon för alla barn som (är tillräckligt gamla och) då kan sysselsätta sig medan föräldrarna handlar på i REA-tider (och andra tider! ;)
:) Då är vi i alla fall två som vet vem Richard Adams var :) Det gläder mig!

nalta norrland sa...

Hm... förlåt men Du, används de där sopnedkasten fortfarande?
Jag trodde det var helt bortplockat även där i 08a land,
här i hyreshusen blev de "borttagna" för flera år sedan,
typ för så där 6, 7 år sedan för jag har nog icke varit in i ett hyreshus sedan Elin var 3, 4 år då hennes kompis bodde i lägenhet innan de flyttade till hus.

Jag hoppas Du haft en fin jul... nu har jag återvänt till Blogglandia efter mitt jullov i verkliga livet :)

Stare Ström sa...

Jag sällar mig till dem som är förvånade över ditt sopnedkast! Så stenålders!!! Källsorterar ni inte i huvudstaden???

Ditte sa...

God sen kväll! Försökte komtera från 12000meters höjd idag, över Indien, men din bloggportal ville inte kännas vid mig.
Nu är jag hemma och gör ett nytt försök.
Även vi har sponedkast men även grovsoprum så det mesta hamnar på rätt ställe. Och jag är ändå tacksam att jag slipper sortera allt i sopväg och bära iväg det. FRån sopnedkastet dras soporna iväg så de blir inte liggandes.
Och vi har ju sett sopbilarna som hämtar hos de som källsorterar och det blandas friskt i en del sopbiilar och då är det ju ingen vits med det hela.
Fint att ni hittade en bra plånbok på rean och med den rabatten var ju saken helt klar. Reor är inte det jag gillar men i vissa fall så...
Intressant med 20% på hela butiken och än mer intressant om jag tämkte köpa den. Men det ska jag inte.

Denna person som håller på och spammar är bara för trist och jag vet att det ställt til det för en del bloggare.
Jag tar numer bort kommentarer som inte är en kommentar utan reklam för sig själv eller annat som inte hör hit.
Zlatans bok har jag läst, men hoppas nu kunna se tv programmet på Play. Men vi såg hans match från Thailand härom kvällen- Riktigt roligt och kul att förklara för thailändare att han är svensk.

Anni sa...

Intressant här, speciellt när jag också läser kommentarerna. den där stalkern har jag inte sett röken av, men det kanske är dumt att skriva ... ?
Zlatan har jag inte hunnit se än, men han är visst kvar på play någon dag till.
Sopnedkast och föreningscontainrar är dagens lyx. I villa får man betala per kilo sopa man slänger och annat jox får man ta till återvinningen eller tippen. Förut hämtades ju papper vid porten, både i stad och förort, men det var visst något arbetsmiljöproblem som stoppade den lyxen. Varför det skulle vara annorlunda med sophämtningen fattar jag inte. Vi kunde väl få ett kärl för papper också?
Mellandagsrean har jag varken haft behov av eller hunnit ut till, men nu är jag klar med bokföringen för i år, både firmans och pappas enskilda firmas, så nu är jag sååå nöjd!