tisdag 6 december 2016

Genombrott


En fröjd för ögat att spana in Nespresso asken med det olika färgglada kapslarna. Man kan förresten returnera aluminiumplupparna i butikens egen återvinningsstation. Eloge!

Det var ett tag sedan jag besökte Nespresso butiken i stan respektive beställde våra kapslar från nätet. Nej, vi har inte slutat dricka Nespresso, utan för några månader sedan öppnade företaget en butik i Täby Centrum. Det tackar jag extra för:-)

I stan
I Nespresso butiken i stan har jag fler gånger blivit tillsagd att fotografering inte var tillåten. Till slut hade jag inget val och gav jag med mig. Ville ju inte bli portad om man säger så.

I den lokala butiken
Idag gick jag in på den lokala Nespresso butiken. När jag såg expediten bära en skylt med hennes namn och texten ”Coffee Specialist Trainee” (låter betydligt proffsigare än "Kaffepecialist under utbildning") såg jag min chans. Först betalade jag min kartong med Arpeggio ”rör”. Sedan satte jag på mig mitt mest charmerande leende och frågade om det var tillåten att fota den ”så otroligt estetiskt tilltalande skyltningen”. Expediten som uppenbarligen inte hade kommit än till punkten "fotografering" i Nespressos företagspolicy under utbildningen svarade glatt:

- Jamen självklart, varsågod!

Ett genombrott! Enjoy!

23 kommentarer:

nalta norrland sa...

Ovanligt tillmötesgående expedit måste jag säga (skriva) hen förstod nog värdet av gratis positiv reklam :)
Gillar översta bilden :)

Comsi comsa sa...


VA får man inte fota? He he, det hade jag ingen aaaaaning om. :D)

Men fin skyltning var det...

Kram ❤

Susanne sa...

Det sista som överger är hoppet ;)
Snygga bilder.

LissenTo sa...

Härligt att du äntligen fick fota, även om hon kanske begick ett misstag. Har ingen aning?

Det här kaffet måste smaka något alldeles extra förstår jag :-)

Olga T sa...

Får se vem som får tillsägelse, expediten eller du ;) Härliga bilder och gratis reklam. Det borde dem förstå i butiken också!

Klimakteriehäxan sa...

Håller med dig: Nespresso-hyllorna är riktigt vackra! Men jag avstår deras kaffe. Bra dock att dom numera återvinner kapslarna, det gjordes inte från början.

Per-Anders sa...

Bra jobbat! En riktig journalist ger aldrig upp.

KajsaLisa sa...

Ha ha, jag har fotat i deras butik på Regent Street utan att bli tillsagt. Förr kunde man snylta till sig en gratiskopp där inne också, men sen blev det krav på att man skulle vara med i någon Nexpressoklubb.
Viss är det jättesnyggt foto på kapslarna, men med tanke på hur mycket kaffe jag häller i mig undviker jag sådana maskiner, skulle bli för dyrt.

Marina sa...

Visst är färgerna tilltalande! tror det är enda (i alla fall mig veterligen) stället som aktivt har anammat det där med återvinning i det här landet - bra jobbat!

Anita Malta sa...

Kan faktiskt inte det där med Nespresso, är det kanske olika smaker beroende på vilken färg man väljer, lite som en chokladask, man väljer först det bästa :-D
Har också blivit tillsagd i några butiker, både i Stockholm och på Malta, att jag inte får fotografera, tycker att det borde vara tillåtet att fotografera hur mycket man vill på offentliga platser men lyder iallafall. "Din" Kaffespecialist var ju under utbildning och därmed inte hjärntvättat, ännu ;-)
Coffee Specialist Trainee låter helt klart mer proffigt än den svenska varianten. Läckra bilder tog du i butiken, det gäller ju att passa på.
Svar: Tusen tack för Grattiset och du ska veta att du varit men sporre många gånger under året. Alltid med positiva, glada och fyndiga kommentarer. Har inte bestämt än hur det blir nästa år med fotoutmaningen, vi är ju i Sarawak hela januari också. Plus att "någon" i min närhet börjar tycka att jag inte ska sitta så mycket framför datorn. Fast jag bestämmer naturligtvis själv, vill fortsätta med det som jag tycker är roligt, att fotografera, blogga och framför allt behålla kontakterna med dig och andra, det känns väldig värdefullt. Får se hur det hela fortgår, det är ju så mycket annat som tar tid, nu ska vi åka och kika efter möbelbutiker :-D

Eva Trillian sa...

Trevlig expedit! :) Hen förstod värdet av att vara tillmötesgående - och kanske att all reklam är bra? ;)

Biggeros sa...

Min man och jag fick nespresso apparat i födelsedagspresent i somras. Den står väl inpackad fortfarande i sin kartong. Vi måste hitta en bra plats till den. Den kommer väl lagom upp till Jul. Bra att butiken har återvinning. Även att du lyckades att ta kort på butiken 🤗🤗

cissi sa...

Med lite fjäsk kommer man långt! :)
Fina bilder blev det också!

Geddfish ♥ sa...

Ursnygga bilder på läcker skyltning!

Jag är lite olydig också, ibland chansar jag, ibland frågar jag.
Jag har en kapselmaskin Dolce Gusto, men helst brygger jag i min MoccaMaster. Vi har våra favoriter ;)
Kram!

Steve sa...

Du vet hur du ska få som du vill. Snyggt jobbat!

cat sa...

Otroligt bra jobbat av dig, såväl fotograferingen i sig, som smickret som ledde fram till fotograferingen :-)
Betydligt mer i min smak än gårdagens loppisgytter!

Ditte sa...

Väldigt tilltalande skyltining och jag är glad att du dristade dig att fråga om det var ok. att fotografera.Jätteläckra foton! Bisserligen får man i princip fota överallt (få undantaf finns) men man vill ju inte få dåligt rykte eller bli utkastad.)
Kul nu med en Nespressobutik hos er.

Maria sa...

Smart drag!! Smicker brukar gå hem hos de flesta!!

Stare Ström sa...

Det var en fin skyltning. Varför skulle du inte få fotografera???

Emma, Sol som sol? sa...

Ny dricker vi ju bara Nescafé i det här hushållet men ibland har tanken flugit i raketfart genom skallen (rakt in och rakt ut igen) att vi kanske skulle köpa oss en sådan där manick. Orsaken? Alla kapslarna!

Ja, BP, du får slå dig för pannan nu!

Men vet du hur mycket lattjo saker folk gör av de där kapslarna! Kolla på Pinterest eller googla bilder på orden nespresso capsule art och bli hänförd!

FREEDOMtravel sa...

Såna där kapslar är supersnygga! Vi funderade på att köpa en sån kaffemaskin innan vi åkte ut i Europa (och ta med i husbilen), men då vågade vi inte eftersom vi inte visste om vi skulle hitta de där kapslarna överallt i Europa. Så då blev det en vanlig kaffemaskin med bönor ;)

Husbilen-Ellen sa...

Vi har en kaffemaskin här i vår bungalow. Håller på att testa olika sorter för att hitta den bästa.

Anki sa...

Snyggt skyltat i butiken och snygg gest av expediten att tillåta fotografering :)