måndag 19 december 2016

Helgbilden

”Ljusinjektion”

Både igår och idag har jag kunnat njuta av en blå himmel, strålande sol och upp till fyra plusgrader. Här är bildbeviset som jag gärna vill visa för er som kanske inte har så fint väder. Hoppas att ljusinjektionen gör susen:-)

Det är något som inte stämmer

Utanför Akademibokhandeln i Täby Centrum igår. Martina Haag signerade sin bok ”Det är något som inte stämmer”. Maken som hade sett boken hemma tyckte att jag skulle gå fram, fråga om jag fick ta ett kort och berätta för författaren vad jag tyckte om boken. Talade om för maken att titeln inte kunde ha varit mera passande, då det var mycket som inte stämde med den boken. Tyckte nämligen att den var grymt dålig. Då höll även maken med mig att det var bättre att ta ett foto i smyg;-)

Parkeringsplats

Bildkvalitén är bedrövlig, jag vet! Men maken tyckte att jag borde ta ett kort som bevisar att ägare av stora, dyra bilar inte bara kan parkera hur dom vill utan att de också är livrädda för att vår lilla Peugeot 206 kanske blir lite närgången i form av en buckla när passagerardörren öppnas. Vill poängtera att vår bil hittills inte visat minsta tecken på att vara en hund! Jag vet att hundar inte har dörrar, men små hundar är faktiskt ganska så närgångna mot större hundar. (Det ni ser på marken är blank is förresten.)

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

20 kommentarer:

Meta sa...

De gör ju alldeles för små rutor tycker jag. På vår parkering står ju ofta minibussar och de tar en väldig plats. Det händer ofta att det är märken på dörrarna fattar inte att det är så svårt att se sig för.
Martina Haags bok har jag inte läst.
Här har vi varmgrader och lite smådugg men inget jag har ont av är ju inne på 5te våningen hihi.
Ha det gott i Julveckan
kram Meta

Susanne sa...

Hann njuta en stund igår av det vackra vädret. Hoppas att det blir kalasväder nästa vecka.

nalta norrland sa...

Martina Haag gillar jag inte.

Himlen var otroligt fin, tack för det :)

Här har vi idag haft + 5 och regn, ogillas, polisen gick ut med varning å sa att de som inte behövde ge sig ut i trafiken borde stanna hemma, mycket olyckor, avåkningar och halt som faan.

Elin har varit hemma idag då hon igår kväll plötsligt hade feber,
natten var värst med huvudvärk, ont i halsen, ont i magen och feber.
Nu ikväll verkar hon bra mycket piggare.

Under dagen har vi plockat fram tomtar å annat typ julpynt... kommer kanske nån bild senare.

Fjärde året i Hjo sa...

Har just sett Martinas ex i Historieätarna. Lyckad tv-serie enligt mig!

Geddfish ♥ sa...

Tack för den blå himlen! Jag har knappt varit utanför dörren idag, bara till sophuset. Har vilat mig och stämbanden.
Haha, p-bilden var kul och verklig, så är det. Och fler och fler backar in på p-platserna. Så är det i vårt storgarage också. Fattar jag inte heller. Ingen förenkling enligt mig. För det är väl er röda bil ;)
Klipskt gjort med Martina Haag, där, haha.
Allt gott.

Comsi comsa sa...


Kanonväder har vi ju, inte vill jag ha någon mer vinter nu, men det spelar kanske ingen roll vad jag vill...:D)

Kram ❤

Ditte sa...

Vilket härligt väder! Klart att det piggar upp! Fullt förståligt!
Jag var inte heller så förtjust i Martina Haags bok och hade nog avstått från att kommentera den direkt till henne. Men jag läst ehela...
Och om böcker, konst och mycket annat kan man ju tycka väldigt olika.
Har också lagt märke till att stora bilars förare inte direkt har fickparkering som sin bästa gren. Men kanske är er bil hotfull på annat sätt. (Ni kanske parkerad emitt i rutan...)


Anita Malta sa...

En helt underbart blå himmel som tyder på en härligt dag med mycket ljus som vi alla så väl behöver. Här är himlen faktiskt inte så väldigt ofta helt blå utan det ligger istället som ett tunt vitt täcke i vägen. Men det gör inte så mycket för det skulle nog bli för varmt, +32 räcker ganska bra ändå :)

Har hört talas om Martina Haag`s senaste bok och har eftersom den fått så bra kritik tänkt läsa den men varit lite tveksam. Såg filmen som i mitt tycker var under all kritik, det vill säga urdålig. Nu behöver jag inte tveka längre, du har ju läst den och jag tror vi tycker ganska så lika. Men ett bra smygfoto fick du av författarinan. Kanske inte riktigt lika bra bild på bilarna men ändå ett tydligt bildbevis, störst är inte alltid bäst ;-)

Svar: Ikea finns iallafall i Kuala Lumpur och det går att beställa därifrån om det kniper. Annars finns det mesta att köpa här, "problemet" är bara att hitta var allt finns. Standarden varierar här som hemma så det är inte någon större skillnad och kakel har lika bra kvalité men är betydligt billigare här. Får se om det blir inflytt till månadsskiftet, om inte hittar vi säkert en lösning. På tal om dricks är jobbarna säkerligen nöjda utan då de fått en hel del av sånt som vi själva inte ville ha, som spis, ugn, säng, gardiner och annat smått :-)

Olga T sa...

Ha ha! Gillar din uppriktighet . Den boken gillade jag INTE. Fattar inte att den fått så bra omdömen. Ser att det är fler som tycker så i kommentarerna här. Det är inte det jag hört innan. Trodde jag var ensam om att inte gilla den.

Steve sa...

Tack för den ljusinjektionen.

Det råder ingen som helst tvekan om vad du tycker om Martina Haags bok. Nu hade jag inte tänkt läsa den, men ändå. Ibland blir titeln mera träffande än vad författaren och förlaget tänkt.

Lite kan du allt om hundar i alla fall.
Även om det inte lämpar sig att köra bil iförd icebugs så behövs dom uppenbarligen till och från bilen.

Helen sa...

Att få se lite blå himmel är fantastiskt, det var ett tag sedan där jag bor. Martina Haag är inte min favorit så jag hade nog också hoppat över autografen. Jag håller med Meta att många parkeringsrutor är för små. Vi har lite större bil och vissa parkeringsplatser undviker jag helst om det går. Fast så där mycket luft runtomkring som den vita bilen på din bild behöver jag inte för komma i och ur :).

Marina sa...

Jag var inte heller speciellt förtjust i den boken. Tänkte jag ska ta och kika på några avsnitt av "Historieätarna" för att få se en annan sida av henne.

Anni sa...

Den himlen har vi inte idag, om man säger. Undrar om det alls blir ljust?
Men positivt är att isgatorna smälter bort och vi har plusgrader! jag som ska in till stan slipper klicka runt i IceBugs!

Anonym sa...

Här är det kallt, minus 7C. Det blir en shock för
min unga sondotter, som anländer från Saigon om ett par timmar.

Jag stora, feta bilar som tar upp totalytan av park.platsen
kan verkligen göra en förb-d. Man måste ju öppna dörren
för att komma ut. Begriper dom inte det? :(

Ruth i Virginia

cat sa...

Här har vi haft dimma och gråväder i flera dagar. Börjar helt tappa livsgnistan känner jag.
Har noll intresse av att läsa Martina Haags böcker och speciellt inte den där. Tycker det är lite synd att du inte swishade förbi och i steget sa vad du tyckte ;-)
För sådana bilägare, hyser jag väldigt låga tankar.

cat sa...

Ha ha de andra hästarna kikade inte fram och vissa jobbade fortfarande, så de var inte hemma.

Carita Liljendahl sa...

Jag var i centrum på fredag och på söndag, inte på måndag, så jag missade Martina. Hade i och för sig kunnat missa henne ändå, så stort som det är där.
Köpte Keplers Kaninjägaren.
Om Haags bok - jag gillade den jättemycket, sträckläste den i fjol.
Kanske för att jag upplevt precis samma som hon och kände igen mig i SÅ mycket.

KajsaLisa sa...

Jag tror inte det handlar om bucklor, jag tror att många som åker runt i sådana bilar inte vet vad dom har hörnen på dom, ändå måste dom backa in i rutan för det skall se coolt ut. Visst här är grabben som är så upptagen och viktig att han måste kunna rycka ut från Täby Centrum snabbt.
Tror han att mercan är någon jävla brandbil? :)
Själv har jag bara läst hennes lite roligare böcker, men det var länge sen. Dom är rätt korta och hon kanske inte klarar att hålla intresset uppe på många sidor.
Kul att du fick med henne på bild i alla fall.

Eva Trillian sa...

Den där första bilden!!
*skrollar tillbaka och "badar" i den en stund*

Husbilen-Ellen sa...

Stora bilar men även små kan parkera hur som helst här på Gran Canaria!!