torsdag 15 december 2016

Fler ”experiment”

Igår visade jag ju upp några surrealistiska bilder på Supermånen som dock bara var en vanlig fullmåne. Maken påstod till och med att mina månkreationer liknade en exploderande sol. Då är det bara att vända på steken idag då;-)


Här ser ni likadana surrealistiska effekter som igår, fast det här är ingen exploderande måne utan solen mitt på dagen. Jag lovar!

En annorlunda solnedgång

Då jag sällan (läs aldrig) är uppe vid solupp- men väl vid solnedgånger tänker jag lägga upp den här bilden som jag tog idag. Lägg märke till att där varken syns en sol, en måne eller surrealistiska effekter. Ingen byggkran heller för den delen, vilket är synd då den hade gett fotot en extra dimension. Kunde dock inte låta bli att ge mig själv en klapp på axeln för den bilden. Tycker nämligen att den är otroligt läcker med sin aningen ”industriella framtoning”.

20 kommentarer:

nalta norrland sa...

Yes, Du gjorde det bra idag då Du lyckades fånga solnedgången, helt fantastiskt läcker bild. Men jag tycker ju att gårdagens måne oxå är värd en klapp på axeln :)

Någon sol har jag inte sett idag,
dock så har det regnat å regnet frös på bilens framruta,
inte så speciellt skoj.

Är så jäkla trött å sliten efter dagens vedermödor,
men min mor fick ju shoppa järnet...
tror hon hade en fyra, fem fyllda kassar från bl a Lindex, Life och Jysk.

Kan väl säga som så att när det gäller shopping ligger jag steglängder efter min mor, medan jag blir trött å less i affärerna så ångar hon på som ett lokomotiv.
Hade det varit jag som gjort ögonundersökning så hade jag velat åka hem direkt efteråt.

Husbilen-Ellen sa...

Jättefin bild! Härligt varm himmel med de mörkare kontrasterna!!!

Geddfish ♥ sa...

KANONbild, den sista gula!!!

Verkligen en tävlingsbild, SÅ bra och välkomponerad!
Jag gillar de här silhuetterna av vad det nu är för byggnader, torn och gatlyktor, tillsammans med de i min tanke, dallrande löven på trädet till höger. Great!
Torsdagskram!

KajsaLisa sa...

Den gula himmeln var verkligen häftig. Gillar beskrivningen exploderande sol och tolkar den positivt :) Som jag sa tidigare om du vill utveckla det och styra mer själv så hör av dig, vet jag namnet på din Sonymodell så kan jag kolla upp ifall det går.

Comsi comsa sa...


Himlen brinner på sista bilden, hur lyckades du med det där? Kanonfint blev det, så nu får du många klappar på axeln. :)

Kram ❤

Susjos sa...

Verkligen en lyckad bild!!! Den är magiskt vacker! :-)

Ditte sa...

Den sista bilden är verkligen en toppebild! Har tittat länge på den och upptäcker hela tiden nya detaljer. Himlens färger fascinerar mig verkligen och kontrasterna i bilden.
Och den industriella framtoningen gör den än mer spännande. Flera klappar på axeln ska du verkligen ha.
Även första bilden har het klart det där extra. Och en exploderande sol är inte så dumt det heller.


Steve sa...

Det finns mycket spännande att fånga "där ovan". Den sista bilden är riktigt läcker med sina silhuetter. En byggkran skulle gjort sig oerhört fint där.

nalta norrland sa...

svar Min mor har haft dålig syn/ögonproblem sedan hon typ var 3 så ja hon har haft glasögon i 70 år, kommer inte ihåg om det var starr hon opererade, tror det var nått med gula kroppen/näthinna? Men ja jag vet inte... nu igår så var ju tydligen synnerven problemet då den tydligen var delvis död?
Fortsättning följer, jag lär ju få skjutsa/följa med vid sjukhusbesöken.

Jo tack för omtanke å googling,
klart det är tanken som räknas <3

Jag trodde faktiskt som Du att endast Norrland hade Dollar Store då jag bara sett affärskedjan i de fem nordligaste länen.

Susanne sa...

Sista Lidén är såååå vacker.

Anita Malta sa...

Ingen tvekan om att det är solens strålar vi ser på första bilden, riktigt snyggt faktiskt men den andra bilden är flera strån vassare, sååå vacker med den starkt färgade himlen i olika nyanser och de svarta silhuetterna. Snyggt att du fick med lite av naturen också som kontrast till de lite mer hårda byggnaderna. Du får ingen klapp på axeln, du får en stor kram :-D

Marina sa...

Hos mig blev det ingen synlig soluppgång, dimman låg tät hela dagen...

Eva Trillian sa...

Den där sista bilden är så varm och skön att min själ vill bada i den :)

Anki sa...

Wow! En ursnygg bild på solnedgången! Häftiga siluetter och fantastisk färg!

cat sa...

Sista fotot är grymt läckert! Du förtjänar mer än en klapp på axeln för det. Som du skriver hos mig ibland, du har överträffat dig själv och tagit en av dina bästa bilder :-)

FREEDOMtravel sa...

Bilden med hustaket och den stark gula himlen är sååå snygg! Kan knappt skuta titta på den ;) Grattis till ett riktigt lyckat foto!!!

Per-Anders sa...

Bilden på guldhimlen är jättecool!

Emma, Sol som sol? sa...

Ikappläsningsdags. Den gula bilden va verkligen helläcker!

Anni sa...

Solnedgångar blir bättre med oväntade silhuetter i förgrunden - snyggt!

Carita Liljendahl sa...

Det var en väldigt vacker bild av solnedgången!