onsdag 30 november 2016

Att bli bänkad

Så där i juletider - sorry jag menar naturligtvis så där i ”nu-byter-vi-förbundskaptentider” (Peter Gerhardsson ersätter Pia Sundhage som tränare för damlandslaget i fotboll; Gareth Southgate blir ny engelsk förbundskapten för herrar; dansken Jakob Michelsen tar över rodret i Hammarby efter Nanne Bergstrand) kan jag inte låta bli att visa er två bänkar, ett par trosor samt en annorlunda adventskalender. Japp, det här inlägget har en röd tråd, jag lovar!

Bänkar

Vid Mörby Centrums temporära busshållplats har någon förbarmad sig över frysande resenärer och ställt upp ett par bänkar med sådana där sittunderlag som var fastklamrade i trädet. Jodå, det var riktigt varma att sitta på… Å eftersom jag tänkte förbundskaptener just då (ja, jag vet att jag har en konstig hjärna) så minns jag att jag bara blev bänkad en enda gång under min 20-åriga fotbollskarriär som målvakt. Anledningen var att jag hade släppt in fem mål i en match. Då min stand-in lyckades med konststycket att släppa in det dubbla antalet bollar i matchen där jag satt på bänken var jag dock snabbt tillbaka som ordinarie:-)

Trosor

Om ni tycker att den här bilden knappast kan ha något med med det här inlägget att göra så har ni fel. Tog bilden igår i affären Victoria’s Secret in Täby Centrum. Tittade på fotot idag och kom att tänka på att vi fotbollsdamer minsann inte bar sådana trosor då – åtminstone inte under matchstället;-)

Adventskalender

Den här annorlunda adventskalendern upptäckte jag på Åhlens i Mörby Centrum idag. Som ni ser finns det 24 luckor med manliga fotbollspelare från olika länder. Könsdiskriminerande! Fifty-fifty killar-tjejer hade känts betydligt mera rättvist tycker jag.

PS. Valet av Peter Gerhardsson som ny förbundskapten för damlandslaget i fotboll får helt godkänt av mig. Han har ju spelat för Hammarby så;-) Gareth Southgate tycker jag redan nu synd om; gillade honom skarpt som spelare. Jakob Michelsen vet jag inte vem det är, men önskar honom lycka till i min favoklubb Bajen. Vad gäller diskussionen om varför legendaren Pia Sundhage inte får vara med och leka sjungande tränare inom herrfotbollen så skulle jag kunna skriva en avhandling om det, men avstår;-) DS.

18 kommentarer:

Ditte sa...

Visst har inlägget en röd tråd, kanske med vissa skiftningar i rosa.
Och att bli bänkad ett tag kan ju vara helt ok så att de styrande får se vad de går miste om.
Aj, då! Hade ni inte liknade Victoria trosor på din spelartid. Tror nog de kan förekomma idag. Ger kanske viss ökad rörlighet.
Adventskalendern skulle jag nog bojkotta i dess nyvarande utförande...
Och Pia Sundhage som sjungande tränare kan nog bli aktuell någon annan stans. Man blir sällan profet i eget land.
Och fotboll gillas här också. Men vad gäller Hammarby idag så är jag tveksam... TRots att jag bor i deras kvarter.
Annat var det förr. På vår tid!

Eva Trillian sa...

:D Fotboll, trosor och bänkar - tur att du förklarar den röda tråden i detta ;) Hänger med så pass att jag håller med om att det är skönt att det är varmt under rumpan om jag ska sitta ut när det är vinter! *tummenupp*

Anki sa...

Inte alls OK med en sån kalender idag!
Har för övrigt inte några synpunkter på tränarbyten ... inte min grej riktigt :)

FREEDOMtravel sa...

Det finns många varianter av adventskalendrar! Just nu har jag varit inne på två andra bloggar. Den ena har en adventskalender med en reseberättelse varje dag. Den andra presenterade en kalender med goda gärningar varje dag, typ en dag ska man hjälpa en granne att skotta snö och en annan dag ska man tacka någon för deras samhällstjänst (busschaufför, sjuksköterska). Det verkar verkligen finnas alla sorters kalendrar i år :)

Carita Liljendahl sa...

En fotbollskalender ska du ju ha att öppna luckor i från och med i morgon :-)
Men förstår att det där helt manliga stör lite.
Victorias Secret går jag säkert förbi inom ett par veckor, tror inte jag köper nåt där - rosa är inte min färg - hahaa om vi säger diplomatiskt så.

Geddfish ♥ sa...

Julkalender har inte varit min grej sen jag var barn, nog för att jag är barnslig, men.
Den röda tråden ser jag, haha.
Har inga synpunkter på fotbollen, då jag inte kan detta och det saknas intresse. Försökte få upp lite för bandy, men. Vi får se.
Men jag kan bänka mig, med varm rumpa ;) för det var väl tråden, på ett ungefär, haha.

KajsaLisa sa...

Kul initiativ med bänken. Viktorias Sekret har jag bar besökt i Maifair i London. Ett sätt att ta väldigt bra betalt för lite material, anser jag :)

Susjos sa...

Röda tråden? Tja, på bänken brukar ju fotbollsspelarna sitta, de rosa trosorna vet jag inte, tror inte de används av fotbollsspelare, vare sej damer eller herrar! Fotbolskalendern var ju kul ,om tjejerna har en egen kalender?
Tack igen för underbara inlägg på min blogg!

Marina sa...

Vissa saker missar jag med andra ord då jag befinner mig såhär lite på avstånd. Det ska onekligen bli intressant att hur det går för Sundhages efterträdare. Sedan får jag erkänna att jag inte har någon som helst aning - eller åsikt - om tränarbytet i Hammarby (so sorry!!)

Ama de casa sa...

Alltså... Jag ser mer en rosa tråd i det här inlägget. Kisar jag mycket så ser den där vita bänken lite rosa ut. När det gäller trosorna så behöver jag inte kisa alls. Och alla killarna i den där kalendern är väl rosa-de? ;-)

Jacob sa...

Vi hade en fd fotbollsmålvakt på jobbet som kallades för Sållet med tanke på hans karriär.

Monica sa...

Bänkarna ser ju riktigt mysiga ut och
att bli bänkad och att efterträdaren
kör öppet mål måste ha känts skönt;-)
Den tiden är förbi när man gjorde sej
till och sexade till det lite, nu är
det rejäla doningar med skön passform
som gäller;-)
Adventskalendern passar mej till 100%,
män gillas här HAHA
Ha en bra dag:-)

Steve sa...

Jag lyckades med nöd och näppe klamra mig fast vid den röda tråden.

cat sa...

Jag säger som Steve :-) Höll på att helt spåra ut när jag såg de förfärliga trosorna. Om man självmant sätter på sig de där, så förlorar man all rätt att klaga på om de slinker upp mellan skinkorna, vilket de lär göra.
Förlåt mig, men det var nog en av de fulare adventskalendrar jag någonsin har sett. Kanske att en och annan fotbollstokig liten pojkvasker skulle bli glad av den.
Ha en fin dag idag!

Annette sa...

Victoria's Secrets har jag besökt utomlands, när vi var i New York. Det var en väldigt märklig upplevelse. En peson välkomnade mig i butiken, en annan visade mig vad jag ville se på och en tredje tog betalt. Men vilken service! Fantastiskt kundbemötande, det kan ha bidragit till att jag köpte en pyjamas extra ;) Jag såg förresten att det är Victoria's Secrets fashio show på måndag. En ganska osannolik tillställning, men kul att se på eftersom det är så snyggt gjort. När jag skrev om den showen i bloggen för flera år sedan, gick besöksstatistiken i taket med 2000 visningar under en kväll. Märkligt med priserna däremot. Märket riktar sig väl till yngre tjejer, men priserna gör det inte.

Apropå jämlikhet blev jag glad när jag av en slump satte igång radion i bilden och hörde att fler än hälften av de nominerade till Jerringpriset är kvinnor :) Det skall jag råka nämna för Patriks pappa nästa gång vi ses, han som första gången jag träffade honom sade att kvinnoidrott inte borde få sponsorpengar eftersom de inte är bra. Stackarn, han hade nog önskat en mindre retsam svärdotter ;)

nalta norrland sa...

Fotbollskalender vore väl något för Dig 👍
Jag såg på typ Lilla Sportspegeln att det inte fanns samlarkort med kvinnliga fotbollsspelare, märkligt då det funnits Damfotboll hur länge som helst. ⚽️

Unknown sa...

Mixade lag skulle kunna vara framtidens lagsportupplägg, skulle det funka?
/Kiki

Anni sa...

Det är ju t o m en "Nordic Edition" - då borde det verkligen finnas tjejer med!
För övrigt tror jag inte att sådana där trosor ens fanns när jag var ung - möjligen i butiker för specialintressen. Midjehöga underbyxor (hette det ju då!) i ribbstickad bomull har jag vaga minnen av ...