onsdag 9 november 2016

Black and white Wednesday


Med tanke på utgången i det amerikanska presidentvalet är onsdagen den 9 november en (natt-)svart dag. USA har inte mycket lycka med siffrorna 9 och 11 om man säger så…

40 centimeter blötsnö
Bortsett från 40 centimeter vit nysnö (i skrivande stund) har det också varit en tämligen svart onsdag i stor-Stockholm. ”Snökanonen” som drabbade huvudstaden idag påminde inte så lite om det vi upplevt för fyra eller fem år sedan, även då i början av november.

Dokumentation
En blogg förpliktigar, det vet ni väl! Måste ju dokumentera mina påståenden, annnars tror ni mig kanske inte. Kan tillägga att jag hade en lunchdejt med favo kollegan Yvonne idag. Hade jag inte haft det hade jag inte kunnat lägga upp bildbevisen nedan. Så tack tjejen att jag än en gång kan förse mina underbara läsare med dagsfärsk bloggfoder!


Klockan 09:45: Efter att ha kollat på sl.se bestämde jag mig för att ta bussen till Danderyds sjukhus och sedan tunnelbanan till stan. Anledningen var att busshållplatsen ligger 30 meter från min dörr. Där mötte mig den här synen. Ingen buss för mig inte. Inte för någon annan heller för den delen. Det var bara bita i det extremt sura äpplet och pulsa mig fram till Roslagsbanan.


Klockan 09:55: Tio minuter senare möttes jag av den här synen. En buss lyckades ta sig till hållplatsen och stannade där. Det gick uppenbarligen mindre bra för bussen bakom som hamnat i dike. Här kör bussarna med sommardäck...


Klockan 10:15: Roslagsbanans perrong var visserligen oplogad, men tåget gick som tåget om man säger så. Oregelbunden trafik får man räkna med i detta väder. Men jag fick bara vänta 6 minuter. Eloge!


Klockan 10:35: Alla innerstadsbussar var inställda, men jag gick några meter på Valhallavägen ändå för att kanske hitta nå't "roligt" att fota. Gick väl sådär. Killen lyckades visserligen med att borsta bort all snö, men snöhögen till vänster om bilen kunde han ändå inte forcera, då han inte hade en skyffel.


Klockan 13:00: Resorna med tunnelbanan till och från Odenplan gick utan problem. Snöstormen vid Odenplan besparar jag er. Åter vid Östra Station bjöd hårt kritiserade Arriva resenärerna på kaffe, kakor och Cantuccini. Snyggt!


Klockan 13:30: På hemmaplan i Täby har snöfallet tilltagit och jag kan konstatera att bussen ligger kvar där den låg imorse. Ganska logiskt! Zoomar in den åt er i snöstormen. Sorry för att lyktstolpen drar ner helhetsintrycket en aning;-)

PS. Det snöar än. Snart är vi väl uppe i en halvmeter av den förhatliga vita varan. DS.

26 kommentarer:

nalta norrland sa...

Meen HEJJA Du vet väl om att Stockholm har mer snö än Norrlands inland :) Äntligen får Ni den efterlängtade vintern med det vita guldet ;-)

nalta norrland sa...

Ett tillägg :) Jag gillar Dina bilder, sådan dramatik bjuds det sällan på här hemma... kan bero på en viss brist på bussar å andra offentliga färdmedel.

Ama de casa sa...

Men jösses vilket oväder... Minns när vi var i Stockholm för ett antal år sen just i början på november och hela halva stan blev lamslagen av ett snöoväder. Hade suttit på möte mitt inne i en huskropp och blev mäkta förvånad när jag tittade ut genom fönstret. Gick tillbaks till mötet och påtalade att det kanske skulle vara lämpligt att bryta upp eftersom några skulle ta sig till Arlanda. Dom kom inte hem till Finland den dagen...

Vilka bra bilder på det där otrevliga!

Hoppas snön ger upp med att ramla ned snart...

Susanne sa...

Sv: Bilden med den "blå" himlen är tagen ca 1 minut efter bild 2. #nofilter Märklig färg på himmel för att vara en kvällsbild, men så blev bilden iaf ;)

FREEDOMtravel sa...

Jag har varit ute en hel del (länge!) i trafiken idag så jag har inga problem att tro dig ;) Och jag skrattade gott åt din kommentar, mina bilder från gårdagens vinter var ju inte mycket att hänga i julgranen om man säger så. Det kommer nya bilder imorgon bitti! :)

Comsi comsa sa...


Jag kan inte minnas att det kommit så mycket snö på en gång. Stora snödrivor är inte vanligt inne i stan.
Grannen fick rasande snö från taket i huvudet, snön är tung. De säger att man skall undvika tak men hur skulle det gå här i innerstan. Var ute och fotade, snön släppte från träden
Klarade mig med blotta förskräckelsen.

Kram ❤

Meta sa...

Ha ha ah så är det, mannen sitter fast någonstans i Stockholm Nacka tror jag det var sist. Ska till Cinderellas kryssning med bussen full av folk.
Ibland känns landet som upp och ner.
Ha det gott, det ska sluta inatt hos er och vandra längre upp över kusten.
Kram Meta

Geddfish ♥ sa...

Ett rejält snökaos i Sthlm, ser jag dokumenterat och har hört talas om. Här har varit helt stilla. Dock kände jag inte för att gå ut idag, var ju ute 3 ggr igår. Inte så kul att halka runt.

Vad betr. USA så har ju folket röstat fram denne Trump, ett missnöjesval, skulle jag vilja säga och de får väl ordna upp det. Vad kan vi göra? Snopna blev vi väl alla.
Ha det gott.

Susanne sa...

Kan nog bara vara kollegan Y som får ut dig i detta väder ;)

KajsaLisa sa...

Man behövde något nytt att reta sig på på vägen tlll jobbet idag efter att man sett valresultatet. Sista bilden på bussen blev jättebra sammanfattar allt.

Unknown sa...

Ja, vilken dag, helt galen!
Men lite kul kan man ha med så här mycke´snö :-)
/kiki

Hanneles bokparadis sa...

väldans... i Sälen har jag sett att de röjer bort snön

Ditte sa...

Tack för denna rapport med tillhörande bilder som du fått till verkligt bra. Vi har tidigare idag pratat med de som bor i Täby/Näsbypark och det var ju ett pyssel att ta sig hem.
Men man kan ju undra varför bussar och långtradare envisas med att ha sommardäck i Stockholm. Det blir ju vinter varje år och det är alltså tänkbart att det då kommer snö.
Fint att favokollegan fick in dig till stan för lunch för annars hade vi ju inte fått denna eminenta rapport.
Kan lugnt meddela att jag inte saknar snön just nu.
Vad gäller valet i USA satt vi uppe för att följa det hela och intevra det muntert inte. Känns som det är här, folk är missnöjda och röstar efter något som kan döva missnöjet. Och före ett val är ju löften viktiga och när ett val är klart gäller de inte längre.
Skickar i natten timma lite sol, Medelhavskänsla och blå himmel till dig.

Marina sa...

Med två döttrar i Stockholm var jag väl uppdaterad under gårdagen och jag förstår att det var mycket pulsande!
När det gäller datumen så läste jag något bra igår:

11/9 never forget 9/11 always regret...

Anki sa...

Det var då ett förskräckligt oväder hos er i huvudstaden - här har vi nu ungefär en cm och det räcker för mig... Vilken härlig bilddokumentation du har gjort - jag trodde inte du stack näsan utanför dörren - tänk så fel jag hade :)
Kul att du gillade mina PS-bilder :)

Steve sa...

"Det värsta snöovädret på 111 år över Stockholm" hörde jag nyss på nyheterna. Tuffa tider för er nollåttor. Ta det lugnt och ha de gott i snöovädret

Annette sa...

Ja, så här såg det tydligen ut i stan i går... Jag läste att folk lämnat sina bilar på motorvägen också, när de ledsnat på att vänta stillastående i bilarna i 4-6 timmar utan att komma vidare, och gått därifrån, på motorvägen... Vilket kaos. Vi fick inte lika mycket snö, och här ute är det ju dessutom lättare att bli av med all snö som plogas bort, litet svårare i städerna. Riktigt bra, och dramatiska, bilder! Jag blev glad att se att resenärerna fick kaffe och kakor på Östra station :) Jag är ju litet av en Roslagsbanefantast, inklusive Östra station.

Jag minns den där vintern för några år sedan... Det snöade i början av november och snön låg kvar till mars :o Tur vi inte hade några hästar då, det var en meter snö, så de som hade hästar måste till och med snöröja hagarna för att hästarna skulle kunna gå ut ur stallet.


Svar: Ja, vi fick nog bara 20 cm snö, och trafik och allt annat fungerade bra, bara litet dålig sikt på grund av snön som vällde ned i perioder. Patrik åker tåg från stan ut till en pendlarparkering, vilket var tur. Inne i stan var det tydligen kaos.

Jag måste le litet när du skrev att det var snöröjningsmaskiner och traktorer jag hörde :) Vi bor på landet, och förmodligen ännu mer lantligt än man kan föreställa sig. Den så kallade "snörjöjningen" består av en 86-årig före detta mjölkbonde som tar sin traktor med snöslunga och röjer bort snön på vår väg och på vägen genom byn som ligger 500 meter från oss. När han tycker att det är dags... ;) Vi snöslungar oftast vår väg själva, eftersom vi måste kunna ta oss ut, och inte hinner vänta på att Stig skall komma med sin traktor. Vi har haft en enorm tur, under de tretton år vi bott här har vi bara behövt snöröja några år, oftast blåser snön av vägen.

Ljudet jag hörde på avstånd var på åkrarna här omkring, det var ett gäng som inte kunde hålla sig längre, utan tog ut sina snöskotrar och körde. Normalt sett är det för litet snö här nere hos oss, så de brukar lasta sina skotrar och köra upp ett helt gäng till Sälen och köra några gånger per säsong. De längtar efter snö även på sommaren, så är det några som gillar läget nu, så är det de ;)

Monica sa...

Hu ja vilket elände, höll oss hemma
eftersom vi bara behövde gå hundrundorna;-)
Här ute hade man ställt in all busstrafik
och mor fick ingen mat bara soppa eftersom
matleveranserna till sjukhuset inte kom fram.
Det har blivit något fel på knapptryckarsamhället
förr i tiden såg man män med snöskyfflar överallt
och trådbussar och spårvagnar gick som vanligt.
Ha en bra dag och se dej för, att hamna på akuten
är ingen höjdare.

Eva Trillian sa...

Insnöade Stockholmare hör man ju talas om här på landet ibland ;)

Anita Malta sa...

Jisses vad mycket snö ! Tack för den dokumentationen, den säger allt, den ger mig minnen och får mig att en än gång tänka efter och inse vad bra jag har det här på "min" lilla snöfria ö i medelhavet.

Väldigt talande bilder, hoppas verkligen för din skull att det inte kommer fortgå så här under hela långa vintern, den har ju precis börjat. Hur blir det med Spanien ? Hoppas verkligen att du och maken smider planer på att lämna landet när det är så här. Om ni har möjligheten alltså, res dit värmen är !! :-D

cat sa...

Men kära nån, så ni har det! Mina sympatier. Hos oss ligger det lite sporadiskt vitt puder lite här och där. Kallt är det dock, men som tur var så har den hemska vinden från igår dragit vidare.
Intressant kaosinlägg från dig.

Susanne ❤️ sa...

Du visade verkligen det kaos som var i Stockholm :/ lillskruttans skola är stängd även idag inga bussar går ännu utifrån oss :( min kompis som bor på söder åkte 11.45 och var hemma från Gustavsberg kl21.09 suck ....
Jag hoppas att du mår bra och tack för din vinkling av valet har läst artikeln !!!
Nu ska jag arbeta vidare kram

Anonym sa...

Ett utsökt reportage!
Du gav inte upp i första taget.
Det var nog många, som var ute
och fotade "katastrofer" efter gatorna.
Uppskattat i hösta grad!

Ruth i Virginia

LissenTo sa...

Nämen jämrans vad mycket snö ni har

Anni sa...

Din dag lät ungefär som min, men du slapp ramla.

Anders W sa...

Hm, jag gillar det vita. Byter gärna!!!